به گزارش ایرنا، عبدالله جعفری روز دوشنبه در نشست تبیین اهداف و اقدامات عملیاتی حوزه hse در سال ۱۴۰۳ که در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر برگزار شد از بهبود ۴۴ درصدی شاخصهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست در بنادر سراسر کشور طی دو سال گذشته خبر داد.
وی افزود: سازمان بنادر و دریانوردی طی سالهای اخیر در همهی ابعاد پیشرفت داشته و در بخش ایمنی نیز از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده است که با برنامه ریزیهای صورت گرفته بهتر نیز خواهیم شد.
جعفری با بیان این که موضوع ایمنی باید در سرلوحه فعالیتهای بنادر کشور قرار گیرد، گفت: تمام سعی و تلاشمان میبایست در راستای کاهش حوادث ناشی از کار در بنادر باشد و از حوادث گذشته برای جلوگیری از تکرار آن در آینده درس بگیریم.
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه افزود: اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران با وجود افزایش حجم عملیات تخلیه و بارگیری کالا در سال گذشته، خوشبختانه و در مجموع از حوادث کمی برخوردار بوده که این امر موجب ارتقا شاخص اهداف و اقدامات عملیاتی حوزه hse شده است.
سعید کیا کجوری مدیر کل بنادر و دریانوردی استان مازندران نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت موضوعات مرتبط با hse در فعالیتهای دریایی و بندری، گفت: اکثر شرکتهایی که در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر مشغول به فعالیت هستند مسئول hse دارند و نسبت به رعایت موارد ایمنی، بهداشت و محیط زیست اهتمام ویژهای دارند.
مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقصتادی نوشهر و فریدونکنار است.
منطقه وِیژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.
اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.
بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار میرود.
این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.
شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.