تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۳

گرگان- ایرنا- کرامت آسمان در سرازیر کردن باران بهاری به گوشه و کنار استان گلستان، مخزن سدهای این استان را بر خلاف سال‌های اخیر پر از آب کرد و برخی سدها را در آستانه سرریزی قرار داده که این اتفاق، موجب خوشحالی مردم به ویژه کشاورزان شد.

به گزارش ایرنا، مقایسه وضعیت آب سدهای مخزنی گلستان در هفتم اردیبهشت امسال نشان می‌دهد در سدهای استان ۱۰۳ میلیون و۸۱ هزار متر مکعب معادل ۴۲.۵ درصد از حجم مجموع، آب ذخیره شده در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۵ میلیون و ۳۶ هزار مترمکعب معادل ۶.۳ درصد بود.

در حال حاضر سد مخزنی «گلستان» ۱۰۰ درصد، سد بوستان ۶۲ درصد، سد وشمگیر ۳۲.۴ درصد از مجموع ظرفیت خود آب دارند که این رقم‌ها در مدت مشابه سال قبل به ترتیب یک، ۲.۵ و هشت درصد بود.

همچنین سد «دانشمند» با بارش‌های بهاری امسال شاهد ذخیره یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب آب معادل ۱۰ درصد ظرفیت کل است در حالی که این رقم در زمان مسابه پارسال یک دهم درصد بود.

باران بهاری، علاوه بر سد، تالاب‌های گلستان را نیز به‌نصیب نگذاشت و این پهنه‌های مهم آبی را که در آستانه خشکیدن کامل قرار داشتند، بار دیگر احیا کرد.

به‌عنوان مثال، حجم ذخیره آب در تالاب «آلاگل» به ۲میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب آب معادل ۴۴.۸ درصد رسیده و براثر بارش‌های بهاری اخیر آبگیری شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: مخازن سدهای استان ۴۲.۵ درصد آب دارد که سال گذشته در چنین روزی درصد آبگیری سدهای استان معادل ۶.۳ درصد بود.

ایرج حیدریان افزود: آب مخزن سد «گلستان» در آستانه سرریز قرار دارد و در مخازن سدهای بوستان نیز ۶۲ درصد، وشمگیر ۳۲ درصد و نگارستان ۶۰ درصد آب ذخیره شده است.

بارش‌های چند ماه اخیر در استان گلستان سبب شده تا چند نوبت مسوولان شرکت آب منطقه‌ای استان آب سدهای بوستان، گلستان، نگارستان و وشمگیر را رها کنند.

خشکسالی چند سال اخیر به ویژه سال آبی قبل امان بهره‌برداران گلستان را برای تولید محصولات کشاورزی برید و آنان را متحمل خسارت فراوان از جمله کاهش تولید کرد.

اقتصاد اصلی ساکنان استان گلستان برپایه کشاورزی استوار بوده و بارش‌ها در سال آبی ( مهر تا مهر) نقش به سزایی در رونق اقتصادی کشاورزان این خطه و مشارکت در تولید محصولات راهبردی کشور ایفا می‌کند.

استان گلستان گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه نخست، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.