به گزارش ایرنا مجید منادی روز دوشنبه در آیین اختتامیه ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس در هندیجان با اشاره به اینکه دشمن مسایل هویتی را در چند جبهه مورد هجمه قرار داده است اظهار کرد: یکی از مولفههای هویتی ما مساله خلیج فارس به شمار میرود و نام آن ارزشمند است.
وی افزود: هر چقدر ظرفیتهای رسانهای و فرهنگی برای خلیج فارس و هویت کشور به کار گرفته و ظرفیتسازی شود به غنای هویتی و فرهنگی کشور میافزاید که تاثیر به سزایی در آینده دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون خلیج فارس گفت: این مساله علاوه بر جنبه تاریخی، عقیدتی و سیاسی است و دشمن تلاشهای زیادی با هدف تفرقهافکنی، جعل و تغییر در مولفههای هویتی ما داشته است.
وی به اقدامات وزارت ارشاد در دولت سیزدهم در زمینه فعالیتهای فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: در این دوره یکی از کم سابقهترین حمایتها با محوریت و هدف تحقق عدالت فرهنگی در حوزه برنامهای و زیرساختی در وزارت اتفاق افتاده است.
منادی در پایان بر تعریف برنامهها و رویدادهای متعدد در زمینه فرهنگ و حفظ هویت استان و کشور تاکید کرد.
در پایاناینآیین از شاعران برگزیده در ششمین کنگره شعر خلیج فارس تجلیل به عمل آمد.
به گزارش ایرنا، دهم اردیبهشت سالروز بیرون راندن و اخراج استکبار جهانی به سرکردگی پرتغالی ها از جزایر دریای پارس توسط سرداران ایرانی است که به عنوان روز ملی خلیج فارس نام گذاری شده است.
پرتغالی ها، هلندی ها و انگلیسی ها کشورهای قدرتمند آن زمان به ویژه در بخش دریایی بودند که هر کدام به نوبه خود بر بخش هایی از جزایر و بنادر خلیج فارس مسلط شده بودند و برخی بیش از یک تا دو قرن براین مناطق حضور داشتند.
پرتغالی ها نخستین استعمار گرانی بودند که به خلیج فارس هجوم آوردند.آنها به ویژه در جزایر جنوبی خلیج فارس از جمله هرمز بیشتر حضور داشتند و ظلم و آزار و اذیت آنان بر مردم بومی این مناطق به حدی رسید که به ناچار تاب نیاوردند و دست به قیام های متعددی علیه این اشغالگران و استعمارگران زدند.
در نهایت حکومت مرکزی ایران در زمان شاه عباس صفوی امام قلی خان سردار مبارز خود را با سپاهش روانه مبارزه با استعمار گران در جزیره هرمز کرد و این فرمانده شجاع به کمک نیروهای مردمی با تجاوزگران و استعمارگران پرتغالی موفق به شکست آنها و بیرون راندنشان از جزیره هرمز و خلیج فارس شد.
امام قلی خان، فرزند دلاور الله وردی خان(حاکم ایالت فارس) که پس از مرگ پدرش به فرمان شاه عباس صفوی به امیر الامرایی فارس(شامل چند استان فعلی جنوب کشور) منصوب شده بود، در سال ۱۰۳۱ هجری قمری (۱۶۲۲ میلادی)، برای بیرون راندن پرتغالی ها از سواحل و جزایر ایران، فعالیت های خود را آغاز کرد.
وی به بندر گامبرون(بندرعباس) حمله برد و آنجا را تصرف کرد، سپس با پیاده کردن نیرو در سواحل قشم، برای نبردی تمام عیار با پرتغالی ها آماده شد؛ تا اینکه با قدرت فرماندهی، ابتکارات نظامی و سرعت عملی قابل تحسین، توانست پرتغالی های اشغالگر را با آن همه سلاح و تجهیزات نظامی، به زانو در آورد، همچون اجداد دلاورش، فرمانده نظامی قلعه را اسیر کند.
در جنگ میان سپاه امام قلی خان و ارتش پرتغالی ها، چندین هزار نفر از فرزندان ایران شرکت داشتند که هزاران نفر از آنان در این راه شهید شدند.
این شهیدان گمنام در راه وطن و برای حفظ مرزهای پر ماجرای جنوبی در دریای پارسی شهید شدند.
اهتمام و رشادت امام قلی خان در اینجا پایان نیافت و با همت و مبارزه او، پرتغالی ها در مسقط و عمان نیز شکست خوردند و نهایتا" در سال ۱۰۳۱ هجری قمری پرتغالی ها به طور کامل از خلیج فارس بیرون رانده شدند.