به گزارش ایرنا، سید علی مهاجر روز دوشنبه در نشست برنامه ریزی آیین بزرگداشت دویست و نود و یکمین سالگرد تولد مختومقلی فراغی، گلستان را مظهر وحدت در سرزمین برادری برشمرد و اظهار کرد: اقوام و مذاهب ساکن در این دیار در یک سنگر فعالیت دارند و با اتحاد در مقابل همه موانع و چالشها ایستادگی میکنند.
وی برگزاری سالگرد تولد مختومقلی را فرصت خوبی برای نمایش دوباره وحدت در گلستان دانست و گفت: امسال برای دومین بار برنامه های متنوع به مناست دهه گرامیداشت این شاعر نامی در همه ۱۴ شهرستان استان برگزار می شود.
معاون استاندار گلستان بیان کرد: با توجه به حجم بالای مهمانان شرکت کننده در آیین گرامیداشت سالگشت تولد مختومقلی باید تدابیر لازم برای کاهش بار ترافیکی و ارائه خدمات امدادی، اورژانسی، ساماندهی پارکینک خودروها و روشنایی محوطه و زیباسازی محل آرامگاه و اطراف آن با لوازمی که معرف قومیت ترکمن است، اندیشیده شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان هم با اشاره به برگزاری دویست و نود و یکمین سالروز ولادت شاعر شهیر ایرانی ترکمن در اواخر اردیبهشت، گفت: نامه ای به انجمن مفاخر برای ثبت روز ولادت مختومقلی در سالنامه ملی کشور رسید که پیگیری در سطح ملی انجام شده و قرار است این شاعر شهیر به عنوان دویست و هفتاد و چهارمین چهره فاخر ایرانی به ثبت برسد.
الهام متین اولویت اجرای برنامه های سالگرد مختومقلی در استان را معرفی این شاعر دانست و افزود: لازم است تارنمایی برای معرفی اقدامات اجرایی ۱۵ سال گذشته در پیوند با این شاعر مانند چاپ ۴۰ عنوان کتاب راه اندازی شود.
فرماندار مراوهتپه هم در این نشست با اشاره به همراهی مسوولان شهرستانی و استانی برای برگزاری مراسم در بهترین شرایط، گفت: تلاش داریم تا پیش از برگزاری مراسم مشکل تامین روشنایی آرامگاه و محوطه آن برای استقرار مهمانان حل شود.
امانمحمد باشقره افزود: نظافت محوطه اصلی آرامگاه و پاکسازی علف های هرز در طول مسیر، جایگزینی جاده دسترسی برای کاهش بار ترافیک در روز مراسم، تامین سیستم صوتی و برگزاری مسابقات والیبال و کشتی گورش و حل چالش آنتن دهی از جمله اقداماتی محسوب می شود که با همراهی دستگاه های اجرایی پیگر انجام آن هستیم.
وی همچنین خواستار تخصیص بودجه مصوب برای برگزاری هر ساله مراسم بزرگداشت این شاعر شهیر ترکمن شد.
به گزارش ایرنا، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن که به فردوسی این قوم مشهور است، در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای «حاجی قوشان» از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار «چشمه عباساری» در دامنه رشته کوه «سونگی داغی» بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای «آقتوقای» مراوهتپه منتقل و در جوار آرامگاه پدرش «دولتمحمد آزادی» به خاک سپرده شد.
آرامگاه این شاعر و عارف شهیر ترکمن و پدرش «دولتمحمد آزادی» در مسیر جاده شهر مراوهتپه به «داشلیبرون» گنبدکاووس و در روستای «آقتوقای» قرار دارد و هرساله تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران و گردشگران بر مزار این شاعر حضور مییابند.
همچنین در دهه سوم اردیبهشت ماه هر سال مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی باحضور شخصیتهای فرهنگی و سیاسی ملی، استانی و منطقه ای و حتی برخی کشورهای همجوار در محل آرامگاه این شاعر برگزار میشود.