بهگزارش دریافتی ایرنا ، علی حفیظی افزود: براساس گزارش «اشپرینگر نیچر» در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۱۲ مؤسسۀ ایرانی توانستهاند در فهرست «نیچر ایندکس» جای گیرند که در این میان، دانشگاه شیراز صدرنشین دانشگاههای کشور شد.
افزود: پس از دانشگاه شیراز، پژوهشگاه دانشهای بنیادی، دانشگاه تهران، تربیت مدرس و فردوسی مشهد دوم تا پنجم شدند.
وی ادامه داد: این نظام رتبهبندی، سالانه مؤسسههای جهان را بر پایۀ سنجههای گوناگون ارزیابی و نام ۵۰۰ مؤسسۀ برتر را منتشر میکند.
حفیظی اضافه کرد: نیچر ایندکس، به رتبهبندی مؤسسههای علمی جهان بر پایۀ خروجیهای پژوهشی آنها در سال گذشته که کیفیت بالایی دارند میپردازد.
معاون دانشگاه شیراز بیان کرد: این رتبهبندی بر پایه بخش محدودی از بروندادهای پژوهشی مؤسسهها انجام میشود و برای فهم بهتر جایگاه مؤسسهها باید نظامهای رتبهبندی دیگر نیز بررسی شوند.
حفیظی بیان کرد: نیچر ایندکس با شمارش مقالههای پدیدآوران در نشریههای نمایهشده، رتبهبندی مؤسسهها را بر پایۀ ۲ سنجۀ «شمار آثار» و «میزان مشارکت در پدیدآوری آثار»، انجام میدهد.
او گفت: در سال ۲۰۲۳ میلادی مقالههای منتشرشده از ژانویه تا دسامبر سال ۲۰۲۲ میلادی در ۱۵۰ نشریۀ برتر در حوزههای شیمی، علوم محیط و زمینشناسی، علوم زیستی، بهداشت و علوم فیزیکی شمارش و ارزیابی شدهاند.