به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح نیروگاه اسلام آباد غرب از سال ۸۶ کلید خورد و در سال ۸۸ اجرایی شد و به دلیل تحریمها شرکت هیتاچی تولید کننده و سازنده این نیروگاه کار را نیمه کاره رها کرد و این نیروگاه در زمان اجرا مشکلات زیادی را تجربه کرد و پیشبینیهای اولیه نیز این بود که این پروژه به سرانجام نرسد.
در حال حاضر با تکیه بر تولید داخل تامین و ساخت قطعات و راه اندازی واحدها به کمک پرسنل بومی انجام شد و سرانجام این نیروگاه با تمام مشکلات پیش رو به بهره برداری رسید.
این نیروگاه با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات در چهار واحد ۲۵ مگاواتی مشغول به فعالیت است.
مدیر نیروگاه گازی اسلام آباد غرب در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به اهمیت وجود این نیروگاه در منطقه اشاره کرد و افزود: با توجه به اتصال این نیروگاه به خط دیاله عراق علاوه بر مصرف داخل برق تولیدی این مجموعه جنبه صادرات هم دارد.
فرشاد شوکتی افزود: اهمیت ویژه این نیروگاه به توان ۱۰۰ مگاواتی آن نیست. این نیروگاه جز نیروگاههای کوچک محسوب میشود اما چیزی که باعث اهمیت آن شده بحث پایداری شبکه است. قبل از تاسیس این نیروگاه این منطقه انتهای خط بود و افت ولتاژ بسیار بالایی داشت. بزرگترین کمکی که احداث این نیروگاه کرد پایداری شبکه در این محدوده و منطقه بود.
وی ادامه داد: پس از تحریمهای ظالمانه علیه ایران شرکت هیتاچی عملیات اجرایی این پروژه را متوقف کرد. با اتکا به پرسنل بومی و تولید داخل توانستیم نیروگاه را به تولید پایدار برسانیم. در چند مورد در طرح اولیه شرکت تولید کننده قطعات نیز دست بردیم و در حال حاضر قطعات بومی سازی شده موفقتر از قطعات اصلی مشغول به فعالیت هستند.
مدیر این محموعه ادامه داد: در تولید و تامین قطعات نیاز به هیچ خرید خارجی نداریم. تمامی قطعات توسط شرکتهای داخلی در حال ساخت است. برای اورهال (نگهداری و تعمیرات) که امسال برای دو تا سه واحد پیش رو داریم تمامی قطعاتی که استفاده خواهیم کرد ساخت داخل است و این یک موفقیت بزرگ است.
وی بر کیفیت قطعات ساخته شده ایرانی تاکید کرد و افزود: بعضی از قطعاتی که در این واحد نصب شده از لحاظ کیفیت قابل مقایسه با نمونه هیتاچی نیست. خود هیتاچی اگر قطعهای را هشت هزار ساعت گارانتی میکرد در حال حاضر قطعاتی در ایران تولید میشود ۲۴که هزار ساعت گارانتی شده است.
وی ادامه داد: در بحث نازلهای گاز این مجموعه تکنولوژی جدیدی به کار رفته که باعث شده در دو سال گذشته تولید پایدار داشته باشیم و رتبه یک را در این زمینه کسب کنیم. در حال حاضر از هر سالی نسبت به گذشته آمادهتر هستیم و هیچ محدودیتی در تولید نداریم و اگر مشکلی پیش نیاید امسال رکورد تولید خود را خواهیم زد.
شوکتی تعمیرات انجام شده در فروردین ۱۴۰۳ در این واحد تولیدی را قابل توجه دانست و افزود: در پایان فروردین امسال بازدیدهای هر چهار واحد را تکمیل کردیم و حجم تعمیراتی که در این یک ماه انجام شد قابل مقایسه با سالهای گذشته نبود. تعویض باتریها، تعویض فیلترهای ورودی هوا، تعویض پدهای مدیا، سرویس تصفیه خانه از کارهایی بود که در این مدت انجام شد.
به گزارش ایرنا؛ کرمانشاه با داشتن ۲۵ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق؛ ۷۸۵ هزار مشترک برق دارد که ۸۳ درصد از آنها، یعنی ۶۵۲ هزار مشترک خانگی هستند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۵ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.