به گزارش ایرنا، «عرفان مرادی منظر» جوان ۲۳ ساله همدانی سال گذشته موفق به کسب رتبه نخست شهرستانی و استانی بیستمین المپیاد ملی مهارت شد سپس به مرحله کشوری راه یافت و نشان نقره این مسابقات را به گردن آویخت.
از تیم های راه یافته به مرحله کشوری المپیاد ملی مهارت قرار است ۲ نفر برگزیده و برای مرحله جهانی اعزام شود در این باره گزینش افراد منتخب در ۲ نوبت صورت می گیرد که «عرفان مرادی منظر» با کسب نمره برتر در جمع سه نفر برگزیده قرار گرفت و قرار است در مرحله دوم یک نفر دیگر حذف و در نهایت ۲ نفر به مرحله المپیاد بین المللی راه یابند، به عبارتی این جوان نخبه همدانی شانس اصلی حضور در مسابقات جهانی المپیاد مهارت است.
بنابراین به کارنامه افتخارات این نخبه همدانی راهیابی به مرحله نخست اردوی جهانی برای انتخابی تیم ملی را نیز می توان افزود، که در صورت توفیق در مرحله دوم به مسابقات جهانی مهارت به میزبانی کشور فرانسه راه می یابد.
این جوان نخبه همدانی با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز همدان از راه دشوار طی کرده برای رسیدن به این مرحله سخن به میان آورد و گفت: با وجود کسب چندین عنوان در المپیادهای ملی به ویژه کسب مقاوم اول و مدال طلای المپیاد اقدام درخوری در جهت حمایت از اینجانب صورت نگرفته است.
نیاز به لپ تاپ پیشرفته
این جوان که دانش آموخته دانشگاه شهید جباریان همدان در رشته مهندسی برق است،بیان کرد: برای رقابت در مرحله نخست اردوی جهانی نیازمند لپ تاپ پیشرفته مدل (msi) هستم که هزینه خرید آن حدود ۸۰۰ میلیون ریال است و توان تهیه آنرا ندارم.
مرادی منظر اضافه کرد: یکی از نهادها قول خرید و تحویل امانی «لپ تاپ» را به بنده داد که یک روز مانده به مرحله نخست اردوی جهانی، یکی از مسئولان این مجموعه اعلام کرد که نتوانستند این سیستم را خریداری کنند بنابراین با لپ تاپ یکی از دوستان در این رقابت شرکت کرده و رتبه سوم را کسب کردم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه به زودی مرحله دوم این المپیاد جهانی به زودی برگزار می شود امید می رود بتوان لپ تاپ به روز و مجهزی را تا پیش از برگزاری این مسابقه تهیه کرد.
نخبه همدانی اضافه کرد: کل این المپیاد بر مبنای برنامه نویسی است و برای طراحی و اجرا، مونتاژ و راه اندازی نیازمند لپ تاپ پیشرفته هستم.
مرادی منظر بیان کرد: برای دریافت معرفی نامه به بانک جهت دریافت تسهیلات و خرید لپ تاپ به نمایندگان مجلس، و سازمان ها و نهادهای متولی نامه نگاری کرده که تاکنون خبری نشده است.
وی بیان کرد: به شیوه دیگری برای دریافت تسهیلات اقدام کرده که به علت شرایط سخت و دشوار پیش بینی شده برای دریافت وام، عقب نشنی کردم.
همدان مهد پرورش نخبگان است
دارنده مدال المپیاد ملی مهارت گفت: این استان ظرفت و توان پرورش نخبه های علمی و مهارتی و فراهم کردن زمینه ورود آنها به بخش های مختلف را دارد.
مرادی منظر افزود: از ۱۲ نخبه همدانی راه یافته به بیستمین المپیاد ملی مهارت ۱۰ نفر در رشته های مختلف حائز مقام و رتبه شدند که این امر موید توان بالای علمی جوانان استان همدان است.
وی تاکید کرد: به طور حتم در صورت حمایت و پشتیبانی مسئولان از نخبه های علمی و مهارتی رشته های مختلف، این استان می تواند در سطح ملی و بین المللی با افتخار و سربلندی بدرخشد.
زیر نظر بنیاد نخبگان نیستیم
نخبه همدانی یادآوری کرد: مدال آوران و برگزیدگان رشته های مهارتی که با حمایت و پشتیبانی سازمان فنی و حرفه ای به این مقام و جایگاه دست یافتند زیر نظر بنیاد ملی نخبگان نیستند.
مرادی منظر توضیح داد: پیشتر سازمان فنی و حرفه ای از ذیل بنیاد ملی نخبگان خارج شده و با وجود ارائه طرحی و گذشت بیش از یک و نیم سال از طرح موضوع بازگشت فنی و حرفه ای ذیل بنیاد نخبگان، اتفاقی نیافتاده است.
موفقیت هایم را مدیون حمایت فنی و حرفه ای هستیم
وی یادآوری کرد: پس از اتمام تحصیل در مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق، به واسطه دغدغه داشتن شغل برای مهارت آموزی به فنی و حرفه ای همدان مراجعه کردم.
این جوان ۲۳ ساله ادامه داد: با حمایت های فنی و حرفه ای در بیستمین المپیاد ملی مهارت در رشته نوظهور «مکاترونیک» متشکل از الکترونیک، رایانه، مکانیک و برق صنعتی شرکت کردم.
مرادی منظر افزود: تا پیش از برگزاری المپیاد زیر نظر مربی توانمند و برتر ملی که در اداره کل فنی و حرفه ای همدان حضور داشت آموزش مهارتی لازم را فرا گرفته سپس در حین مسابقات عضو یک شرکت تولید و اجرا کننده انواع تابلوهای اتوماسیون صنعتی شدم.
وی تاکید کرد: برای توفیق در مسابقات ملی مهارت در کنار علم و دانش به طور حتم باید مهارت کافی را نیز داشت بنابراین به مدت سه ماه مستمر در کارگاه فنی و حرفه ای موجود در شهرستان بهار و شهر مریانج دوره های آموزشی لازم را گذراندم.
جوان ترین فرد شرکت کننده در المپیاد ملی مهارت اضافه کرد: از هشت ماه پیش مشغول تدریس در آموزشگاه فنی و حرفه ای در دوره های تخصصی «ابزار دقیق و اتوماسیون صنعتی» هستم تا زکات علم خود را ادا کنم.