به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از رای الیوم، «محمد الحسینی» سرتیپ بازنشسته لبنانی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی اعلام کرد: واکنش تهران در نتیجه کشمکش طولانی مدت با رژیم صهیونیستی است که از حدود چهار دهه قبل شروع شده است.
وی افزود: این واکنش به دنبال حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق انجام شد که ایران آن را به مثابه تهدیدی برای امنیت ملی و نقض آشکار حاکمیت خود دانست. این پاسخ ایران به مثابه ضربه محدود به منظور ایجاد بازدارندگی راهبردی بود تا ترور دیپلماتهای ایرانی تداوم نیابد، حملات به سفارتش تکرار نشود و نوعی بازدارندگی برای اقدامات رژیم اسرائیل در داخل ایران ایجاد شود.
الحسینی ادامه داد: تهران حمله را با صدها پهپاد بسیار ارزان قیمت آغاز کرد و در مقابل، رژیم اشغالگر یک میلیارد و نیم برای سرنگونی این پهپادها متحمل شد. ایرانی ها از تکنولوژی جدیدی استفاده نکردند، بنابراین صهیونیستها اطلاعات جدیدی نتوانستند به دست آورند، اما ایرانی ها اطلاعات زیادی درباره توان آمریکایی ها و صهیونیستها به دست آوردند.
این نظامی بازنشسته لبنانی اضافه کرد: در موج دوم، ایرانی موشکهای کروز قدیمی را شلیک کرد و بازهم رژیم صهیونیستی و متحدانش با موشکهای رهگیر گرانقیمت مقابله کردند و همه توان خود را به کار بستند تا ایرانی ها اطلاعات بیشتری به دست آورند. سپس تهران موشکهای بالستیک شلیک کرد که دو پایگاه هوایی اساسی را در جنوب و شمال فلسطین اشغالی به طور مستقیم هدف قرار داد.
وی اظهار داشت: میان واکنش ایران و آنچه در جنوب لبنان و در نوار غزه از زمان عملیات طوفان الاقصی جریان دارد، جدایی وجود ندارد. این واکنش ایران تحولات راهبردی در سطح دنیا و درگیری در منطقه از جمله دو جبهه غزه و جنوب لبنان به شرح زیر ایجاد کرد؛
نخست، ایران خود را به عنوان قدرت جهانی در عرصه بین المللی مطرح کرد که توان ورود به جنگ را در صورت ضرورت، بر خلاف تصور آمریکا و صهیونیست ها دارد. تصور آمریکا و رژیم صهیونیستی این بود که تحریم ها از حیث اقتصادی و سیاست داخلی، ایران را ناتوان از پاسخگویی میکند.
دوم، هراس و وحشتی که حمله ایران در محافل رسمی و میان صهیونیست ها ایجاد کرد.
سوم، آثار واکنش ایران علیه رژیم صهیونیستی بر جبهه لبنان با فلسطین اشغالی نمایان شد. قبل واکنش مانند پس از آن نیست، حزب الله پهپادهایی به عمق ۱۵ کیلومتری دشمن ارسال و پادگان «شراگا» در شمال شهر عکا را در ۲۳ آوریل هدف قرار داد و این اولین بار پس از شروع جنگ بود؛ موضوعی که به دشمن فهماند اوضاع فرق کرده است. همچنین حزب الله در ۲۸ آوریل شهرک «میرون» و شهرکهای اطراف آن را هدف قرار داد. این سبب میشود که رژیم غاصب در محاسبات و توهمات خود درباره ایران، تجدید نظر و این رژیم را وادار کند تا از توهمات خود درباره خنثی کردن نظامی ایران در تحولات منطقه دست بردارد.
چهارم، عدم واکنش فوری رژیم صهیونیستی و تلاشهای واشنگتن برای آرامش، مرحله جدیدی را بنا نهاد و اینکه آمریکایی ها و اروپایی ها توان مهار تنش در منطقه اگر تل آویو گستاخی علیه حزب الله یا ایران کند را ندارند.
پنجم، عملیات ایران هرچند به رژیم غاصب مجالی داد تا خود را باردیگر به عنوان قربانی در محافل بین المللی بنمایاند، اما تاثیر مثبت آن بر جنگ غزه بسیار زیاد بود و توان ایران را به رخ کشاند.