به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت نفت ستاره خلیجفارس، در این راستا مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیجفارس به همراه مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان، همزمان با روز ملی خلیجفارس و در سالروز افتتاح فاز نخست این پالایشگاه، به پایش وضعیت جنگل کاری حرا که توسط این شرکت در سواحل خلیجفارس اجرایی شده بود، پرداخت.
علیرضا جفعرپور اظهار کرد: منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان در راستای مسئولیتهای اجتماعی این شرکت، ۲ عرصه را در در شرق و غرب بندرعباس در اختیار ما گذاشت که در قسمت غرب منطقه گچین با حضور وحیدی وزیر کشور وحیدی، مهدی دوستی استاندار هرمزگان و مقامات محلی استانی، در بهمن ماه پارسال حرا کاری را آغاز کردیم.
وی با اشاره به کاشت ۱۰۰ هزار اصله نهال حرا در این مناطق (شرق و غرب بندرعباس)، تصریح کرد: روز ملی خلیجفارس و مصادف با سالروز افتتاح فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیجفارس را فرصت مناسبتی دانستیم که در سواحل نیلگون خلیج همیشه فارس حضور پیدا کنیم و به پایش جنگل کاریهایی که طی ماههای گذشته اجرایی کرده، بپردازیم.
جعفرپور در خصوص اهمیت کاشت این درختان خاطرنشان کرد: این کار به جوامع جانوری دریایی و ساحلی این منطقه کمک میکند و برای تخمریزی گونههای دریایی و انواع پرندهها بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: امیدواریم این مکان در آینده به مکانی سبز تبدیل شده و نهالهای آن به خوبی رشد کرده و به باربری مطلوب برسند.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیجفارس ادامه داد: همچنین این مکان با سواحلی که یک منظرش به سمت جزیره هرمز و طرف دیگر آن پر از درخت و جنگلهای حرا باشد، میتواند از لحاظ توریستی بسیار زیبا باشد و این یک پویش هوشمندانه است که مردم از لحاظ فرهنگی با این آموزههای زیست محیطی آشنا شوند.
جعفرپور گفت: این کار در اصل یک پویش مردمی است که خود مردم کمک کرده و بسیار از مردم و جوامع محلی که اینگونه با فرهنگ در همچون کارهای بزرگی مشارکت میکنند، قدردانیم.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس با قدردانی از حضور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان در این پایش، ابراز کرد: ما نمیخواهیم که این کارها نمادین باشد بلکه میخواهیم جنگلهایی را داشته باشیم که ماندگار باشند و نظارتهای لازم نیز از سوی اداره کل منابع طبیعی انجام شود و در صورت وجود مشکل، دوباره کمک به احیا آن خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه دوم اردیبهشت هم روز زمین پاک بوده است، افزود: وظیفه همه ما انسانها این است که همانطور که خداوند این زمین را پاک و منزه در اختیارمان گذاشته، ما نیز این نعمتها را حفظ کرده و اگر جایی انسان مداخله کرده و آسیب رسانده ما با اعتقادی که داریم بیایم آنها را اصلاح کرده و به حالت قبل بازگردانیم
جعفرپور ادامه داد: مصرف سوختهای فسیلی آنچنان زیاد است که هرچه درخت کاشته شود باز هم آثاری که در گرمایش زمین و مسائلی که به وجود آمده، برای سالهای سال پایدار و مانا خواهد بود اما خدا را شاکریم که دنیا در مسیری است که با اینکه درحال حاضر تقریباً ۶۵ درصد انرژی دنیا از طریق سوختهای فسیلی است اما تا ۲۵ سال آینده فقط ۱۰ درصد انرژی دنیا از طریق سوختهای فسیلی استفاده و بقیه از طریق انرژیهای خورشیدی و انرژیهای تجدید پذیر استفاده خواهد شد.
وی در پایان گفت: امیدواریم که با کاهش مصرف سوختهای فسیلی زمینی بهتر و قابل زیست تر داشته باشیم و با طبیعت آشتی کنیم و همه صنایع و صاحبان صنایع و کسانی که میتوانند تأثیرگذار باشند بتوانند اثرات خود را در رابطه با احیای جنگلها و احیای زمین داشته و اثرات مخربی که در سالهای گذشته اتفاق افتاده را اصلاح کنند و با محیطزیست صلح و آشتی کنند
حراکاری برای سرسبزی خلیجفارس و دریای عمان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان نیز با قدردانی از حضور مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیجفارس و مجموعه اقداماتی که در راستای توسعه فضای سبز استان داشتهاند، گفت: بسیار خرسندیم در روز خلیجفارس ما در منطقهای قرار داریم که در این منطقه به منظور تثبیت تولید اکسیژن و بالا بردن ظرفیت دریا از نظر محیط زیست آبزیان و تخمریزی آنها، همچنین سرسبزی خلیجفارس و دریای عمان حرا کاری انجام شده است.
سید محمد نور موسوی افزود: نفت ستاره خلیجفارس با انعقاد قرارداد با پیمانکاران و جوامع محلی ۲کار مهم را انجام داده است که از جمله آنها توانمندسازی جوامع محلی و مردمی سازی که شعار دولت است انجام شده و بحث دیگر توسعه فضای سبز استان است که در راستای تعهداتی که صنایع داشته، همکاری شایانی را با داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم این کار که در راستای پویش مردمی رهبرمعظم انقلاب و فرمایش رییس جمهور است، ادامه داشته باشد؛ چرا که ایشان در هفته منابع طبیعی نیز تاکید کردند که هر ایرانی سه درخت که خوشبختانه این کار عملیاتی شده است.
موسوی بیان کرد: در سال گذشته در ادارهکل منابع طبیعی هرمزگان ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نهال تولید شد که ۳۰ میلیون از آنها حرا بوده و شرکت نفت ستاره خلیجفارس نیز مشارکت بسیار خوبی در تولید و کاشت آنها داشته است.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم با ادامه این روند در مکانهای مستعد سواحل سرسبزی داشته باشیم و همچنین با بالا بردن ظرفیت دریا کمک به بحث اقتصاد دریا محور داشته باشیم؛ چرا که کاشت حرا در ظرفیت دریا و همچنین اقتصاد جوامع محلی تاثیر خواهد داشت و همچنین با این کار بحث مردمی سازی و تولید و کشت برای جوامع محلی که در راستای سیاستهای دولت است نیز انجام میشود.
طرح نهال حرا از دهه ۷۰ با تولید و کاشت بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله در هرمزگان آغاز شده است.
از مساحت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتاری عرصههای منابع طبیعی هرمزگان، یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار آن جنگل بوده که ۲۵ هزار هکتار آن جنگل حرا است.
کشورمان ایران برای احیا و بازسازی زیست بومهای تخریب شده تصمیم به تولید و کاشت درخت کرده است که با دستور رییس جمهور طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال کلید خورده و با ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی، به تکلیف قانونی تبدیل شده است و سهم هرمزگان نیز تولید و کاشت سالانه ۶ میلیون و ۵۰۰ درخت است.