بندرعباس - ایرنا - دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان گفت: خانه کارگر به دنبال رفع نیازها و ارتقای شان و جایگاه ۳۵ هزار نفر از اعضای جامعه کارگری عضو این خانه بوده و در این مسیر نیازمند همکاری و همیاری مسئولان استانی است.

اسماعیل حاجی‌زاده روز سه‌شنبه به مناسبت گرامیداشت روز جهانی کار و کارگر، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خانه کارگر هرمزگان بیش از ۳۵ هزار عضو دارد که بیشتر آن‌ها از کارگران و جامعه بازنشسته کارگری استان هستند؛ این خانه بدون دریافت هیچ بودجه‌ای از دولت، خدمات رایگان به تمامی اعضا ارائه می‌کند.

وی با اشاره به مهمانسراهای خانه کارگر در بیشتر استان‌های کشور بیان کرد: این خانه در حال حاضر در شهرهایی همچون شیراز، یزد، مشهد، اصفهان و حتی چندین شهر شمالی تبریز و سرعین مهمانسرا دارد که تقریبا رایگان در اختیار کارگران قرار می‌دهد؛ «یعنی خانه کارگر هرمزگان یک اتاق چهار تخته در قشم که شبی ۱۷ میلیون ریال است را با نرخ ۹۰۰ هزار ریال در اختیار کارگران خود قرار می‌دهد.»

دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان همچنین با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی برای جامعه کارگر عضو این خانه نیز بیان کرد: خانه کارگر برای ارتقا و افزایش سطح سواد و نیازهای مهارتی کارگران عضو این خانه بیش از ۳۰۰ رشته آموزشی از زبان‌های مختلف لاتین، آلمانی، عربی و دوره‌های آموزش درسی ریاضی، علوم، فیزیک و دوره‌های مهارتی را به صورت اینترنتی با صدور مدرک پایان دوره بدون دریافت هیچ مبلغی برای جامعه کارگری هدف خود برگزار می‌کند.

وی با اشاره به توزیع اقلام اساسی، لوازم خانگی و سایر لوازم مورد نیاز جامعه کارگری به نرخ تعاونی توسط خانه کارگر هرمزگان افزود: این خانه در سال گذشته به غیر از توزیع اقلام اساسی مانند ۲۴ تن شکر، ۲۴ تن برنج و غیره به نرخ تعاونی، یک‌هزار و ۸۰۰ دستگاه انواع لوازم خانگی نیز به صورت اقساط بلندمدت و چهار هزار حلقه لاستیک به نرخ تعاونی و ۷۰ درصد زیر قیمت بازار در اختیار اعضایی که درخواست کرده بودند، قرار داد.

دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان با بیان اینکه پیگیر احداث دانشگاه علمی کاربردی در هرمزگان هستیم، گفت: به دنبال نیاز جامعه کارگری به افزایش مهارت و علم خود احداث دانشگاه علمی کاربردی ضروری است که در این حوزه نیز تمامی اقدامات برای احداث آن را خانه کارگری استان تقبل می‌کند و تنها نیازمند همکاری در واگذاری زمین است.

وی تاکید کرد: در شهرهای دیگر کشور خانه کارگر با همکاری دولت درمانگاه احداث و خدمات درمانی به کارگران ارائه می‌کند اما در این استان متاسفانه حتی در زمینه احداث درمانگاه هیچ همکاری صورت نگرفته است؛ هر چند در این حوزه نیز مانند احداث دانشگاه علمی کاربردی خانه کارگر هرمزگان تنها نیازمند واگذاری زمین است.

حاحی‌زاده تصریح کرد: در صورت واگذاری زمین و احداث درمانگاه و دانشگاه علمی و کاربردی تمامی خدمات درمانی بیش از ۳۵ هزار کارگر استان، رایگان و در آموزش دانشگاهی نیز حتی به خانواده‌های آن‌ها تا ۵۰ درصد تخفیف اعمال خواهد شد.

«ایست کار» نیاز ضروری جامعه کارگری هرمزگان

دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان با بیان اینکه چنانچه مسئولان استان به‌ویژه مسکن و شهرسازی، خانه کارگر هرمزگان را یاری کنند می‌توان بسیاری از مشکلات امروز کارگران استان را رفع کرد، افزود: البته شهردار بندرعباس زمینی را در اختیار خانه کارگر استان قرار داده است و این خانه توانست با همکاری شهرداری و خیران، معضل استراحتگاه کارگران فصلی را با احداث «اییست کار» در بلوار امام خمینی روبروی منابع طبیعی حل کند و در حال حاضر کارگران در این مکان امکانات رایگان دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: احداث «ایست کار» حرکت خوبی است اما کافی نیست؛ زیرا این مکان تنها گنجایش حدود ۹۰ کارگر را دارد در حالی که بیش از ۷۰۰ کارگر فصلی در بندرعباس وجود دارد که تمامی آن‌ها نیازمند بهره‌مندی از چنین امکاناتی هستند؛ برای احداث ایست کار دیگر نیازمند همراهی و همکاری مسئولان در واگذاری زمین برای ارائه خدمات بیشتر به کارگران هستیم.

هدف ما عضوگیری تمام کارگران است

حاجی‌زاده با اشاره به برنامه‌ها و اهداف خانه کارگر استان هرمزگان گفت: یکی دیگر از برنامه‌های خانه کارگر این است که بتوان تمام کارگران را عضو و شناسنامه دار کرد؛ فرقی نمی‌کند که کارگر معمولی، پاکبان شهرداری، کارگر فصلی و دیگر زمینه‌های کارگری باشد بلکه هدف ما این است که تمامی کارگران را زیر مجموعه خانه کارگر هرمزگان کنیم.

دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان تاکید کرد: در حال حاضر تنها معضل خانه کارگر هرمزگان تامین زمین برای احداث امکانات رفاهی، خدماتی و غیره جهت ارائه به جامعه کارگر استان است و چنانچه این مورد نیز حل شود مکان‌های مانند درمانگاه، دانشگاه علمی کاربردی، ایست کار و زمین‌های ورزشی را خواهیم ساخت.