به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ پاسدار علیرضا ایراندوست روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران، بیان داشت: طرحهای بزرگ بسیج سازندگی استان همچون طرح آبرسانی توسط گروههای جهادی متخصص انجام میشود و جهادگران ما برای خدمت هرچه بیشتر به مردم با تمام توان در میدان حاضر هستند.
گفتنیاست اجرای طرحهای آبرسانی به شمار قابل توجهی از روستاهای قم درجریان سفر دیماه سال ۱۴۰۰ آیت الله رییسی به این استان مورد توجه قرار گرفت و با تخصیص اعتبار، کارهای اجرایی آن توسط بسیج سازندگی آغاز شد.
طرح بسیج آبرسانی استان قم با اعتباری حدود ۶۸ میلیارد تومان مشتمل بر ۱۲ روستا شامل دو مجتمع جداگانه است، مجتمع بخش کهک که ۱۱ روستا را در بر میگیرد و مجتمع سلفچگان که یک روستا را شامل میشود.
در همین رابطه در روستای کرمجگان عملیات ایجاد مخزن یکهزار متر مکعبی به اضافه خطوط انتقال آب به میزان یکهزار و ۷۰۰ متر طول مورد نظر بودهاست. برای روستای بیدهند احداث ایستگاه پمپاژ ۷۵۰ متر مکعبی در دستور کار بودهاست، در روستای ورجان، عملیات احداث مخزن یکهزار مترمکعبی تعادلی و اجرای خط انتقال دنبال شد، همچنین در روستای خورآباد، طرح احداث مخزن ۲ هزار متر مکعبی تعادلی در دستور کار بود، طرح بعدی مربوط به روستای تیره است، در این روستا ایجاد خط انتقال آب به طول ۸۵۰ متر از چاه به مخزن موجود روستا انجام شد.
برای چهار منطقه دیگر شامل دستگرد، میم، کهک و قبادبزن، تهیه و نصب ژنراتور انجام شد، در مجتمع سلفچگان نیز برای روستای سنجگان مخزن ۲۵۰ متر مکعبی مورد نظر بود، همچنین در طرح بسیج آبرسانی استان قم، خط انتقال آب به ۸۰ روستای پایین دست شهرستان کهک قم به دلیل فرسودگی (به طول سههزار و ۵۰۰ متر) نوسازی شد که دست کم از هدر رفت ۲۰ درصد آب ناشی از فرسودگی لولهها جلوگیری میکند. با اجرای طرح بسیج آبرسانی، تنشهای آبی در مناطق مورد نظر به خصوص در مواقعی مانند فصل تابستان که جمعیت حاضر در روستا افزایش مییابد حل خواهد شد و ساکنان دیگر دغدغهای برای تامین آب مورد نیاز خود نخواهند داشت.
ایراندوست در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ساخت سالنهای ورزشی و حسینیه در مناطق روستایی، کمک به کشاورزان در احداث کانالهای آب و مرمت قناتها، ایجاد صندوقهای قرض الحسنه، کمک به توسعه خط تولید واحدهای صنعتی، تعمیر و مرمت خانههای روستاییان نیازمند، توزیع بستههای معیشتی، اهدا جهیزیه، اجرای برنامههای درختکاری، برگزاری دورههای آموزشی و توان افزایی و نیز تامین اعتبار مورد نیاز طرحهای اقتصادی در قالب پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ به متقاضیان از جمله اقدامهای بسیج سازندگی در سال گذشته است.
وی ادامه داد: در همین راستا بسیج سازندگی استان قم سال گذشته ۱۵۷ میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ را برای پرداخت به بانکهای عامل معرفی کرد که از این میان متقاضیان تاکنون ۹۳ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردهاند.
ایراندوست گفت: بسیج سازندگی قم تمام توان خود را برای اجرای طرحهای محرومیت زدایی در استان بهکار گرفته است و در این خصوص با استفاده از ظرفیت ۲ قرارگاه عملیات جهادی به انجام کارهای خدماتی و عامالمنفعه میپردازد.
وی افزود: عرصههای خدمترسانی بسیج سازندگی قم بسیار متنوع و گسترده است و اکنون این نهاد با برخورداری از نیروهای جهادگر متخصص خود در اجرای طرحهای فنی و عمرانی بزرگ به مجموعه مدیریت استان کمک میکند.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه جهادگران ما با برخورداری از دانش فنی به دنبال تکمیل موتورخانه و سامانه سرمایش و گرمایش مسجد مقدس جمکران هستند و در صورت تامین اعتبارات لازم، این طرح به سرعت اجرا خواهد شد.