به گزارش ایرنا، جواد کافی کُندری روز سهشنبه در بیست و نهمین همایش علمی تخصصی HSE با بیان اینکه عوامل مختلفی در وقوع حوادث تاثیرگذار است، افزود: تعجیل و شتابزدگی در کارها مهمترین دلیل وقوع حوادث در حوزه برق بوده و عدم کاربرد تجهیزات ایمنی مناسب عامل دوم شناخته شده است.
وی بیان کرد: به کارگیری ابزار و تجهیزات فنی و ایمنی مناسب میتواند از بروز حادثه جلوگیری کند و اگر حادثه ای هم رخ دهد از شدت آن میکاهد و یا حتی ممکن است وقوع آن را به صفر برساند.
مسوول حوادث شرکت توزیع برق خراسان رضوی ادامه داد: برخی از حوادث حوزه برق که از آنها به عنوان «حوادث به خیر گذشت» یاد میکنیم گزارش نمیشود، اما این حوادث که کسی در آنها آسیب نمیبیند نقطه خطر را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: اگر درسهای لازم از حوادث ختم به خیر گرفته شود، حوادث جزئی و جدی رخ داده بسیار کاهش خواهد یافت.
کافی کندری با بیان اینکه تعداد حوادث برق عمومی یا مردمی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است، گفت: از ۱۵ مورد حادثه رخ داده در این حوزه ۹ مورد برق گرفتگی و «آرک زدگی» فشار متوسط بوده و سایر حوادث به دلیل تصادفات رانندگی یا برق گرفتگی فشار ضعیف رخ داده است.
وی خاطر نشان کرد: لزوم سرمایه گذاری برای اطلاع رسانی خطرات شبکه و تاسیسات در بین آحاد جامعه به خصوص طرح های ساختمانی با توجه به این حوادث آشکار است.
قوس الکتریکی یا «آرک فلش» یک نوع تخلیه الکتریکی است، این رخداد ناشی از وقوع اتصال کوتاه بین دو جسم یا الکترود با سطح پتانسیل مختلف است. آرک همانند نوعی انفجار بوده که صدمات ناشی از وقوع آن بسیار خطرناک است.