به گزارش ایرنا از روابط عمومی فولاد مبارکه محمدیاسر طیبنیا روز سه شنبه با اعلام این خبر افزود: فولاد مبارکه ضمن تامین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال گذشته توانست هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزی صادرات محصولات خود را افزایش دهد.
وی خاطرنشان کرد: این میزان رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال ۱۴۰۲ با محدودیتهای شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم.
طیبنیا افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش همزمان وزن و ارزش دلاری صادرات است که این مساله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خامفروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم ۱.۴۳ درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکتهای حوزه پتروشیمی اختصاص یافته است.
وی خاطر نشانکرد: این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دوچندان میکند.
طیبنیا با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه به شمار میرود به طوری که ۸۴ درصد تولیدات ما در سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای داخلی و ۱۶ درصد راهی بازار صادراتی شده است.
وی افزود: چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور نبود امکان برنامهریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیشبینیها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفهها و معافیتهای صادراتی است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: به عنوان نمونه حذف معافیتهای مالیاتی صادرات به واسطه اعمال محدودیت بر سقف معافیتها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکتها از بین خواهد برد.
طیب نیا خاطرنشانکرذ: زیرساختهای کشور برای صادرات باید تقویت شود، در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکلهها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.
به گزارش ایرنا، شرکت فولاد مبارکه در ۷۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان، در زمینی به وسعت ۳۵ کیلومترمربع واقع و دارای ظرفیت تولید سالانهٔ ۱۰٫۳ میلیون تُن انواع محصولات فولادی تخت، گرم و سرد نوردیده، قلعاندود، گالوانیزه و رنگی از ضخامت ۰٫۱۸ تا ۱۶ میلیمتر است.