مهدی عابدینی نیا روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۳۰۵ دانش آموز مقطع ابتدایی در سیستم آموزش و پرورش استان همدان مستقیم ثبت نام شدند و در ۲۶ کلاس تحصیل می کنند.
وی ادامه داد: ۴۱۴ دانش آموز مقطع ابتدایی نیز در سامانه آموزش و پرورش استان خوزستان ثبت نام شدند و همچنین ۶۱ دانش آموز نیز در مقطع متوسطه اول و دوم در حال تحصیل هستند.
عابدینی نیا با اشاره به اینکه نگاه به آموزش عشایری در کل کشور و استان در سالهای بعد از انقلاب پررنگ و اثربخش نبوده و توجه ویژه ای به این موضوع نشده است گفت: در راستای توسعه عدالت آموزشی و نصیب برابر کودکان و نوجوانان عشایری در دولت سیزدهم، اهتمام وزارتخانه بر توجه ویژه به این حوزه در بُعد نرم افزار و سخت افزار بوده است.
معاون آموزش ابتدایی استان همدان با اشاره به تجهیزات مدارس عشایری ثابت (در روستاها به مدت ۶ ماه آموزش میبینند) و مدارس سیار گفت: در بحث توسعه زیرساخت های سخت افزاری با نگاه ویژه دولت سیزدهم ساخت مدارس ویژه عشایری قابل قبول بوده و اقداماتی از قبیل تهیه چادر، ساخت سرویس بهداشتی برای مدارس ثابت و سیار، انجام شده است، هر چند که با ایده آل فاصله زیاد است و جبران ۴۰ سال کمبود در سه سال انجام نمیشود اما در این مدت اقدامات چشمگیری انجام شده است.
عابدینی نیا در خصوص اقدامات نرم افزاری توسعه زیرساخت های آموزشی عشایری افزود: ۶ معلم عشایری تا چند سال پیش در استان همدان فعالیت داشتند اما در سال گذشته با پیگیری استاندار ۲۰ معلم عشایری جذب شد و در سال جاری نیز استخدام معلم عشایری پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: برای تعداد ۷۸۰ دانش آموز ۶۰ کلاس عشایری باید دایر باشد که نیاز به معلم بیشتری است.
معاون آموزش ابتدایی استان همدان اظهار کرد: در راستای ارتقای کیفیت آموزش برنامه ریزی های متنوعی مانند اجرای بازی های بومی محلی، برپایی جشنواره های مختلف برای دانش آموزان عشایری صورت گرفته و در دولت سیزدهم نگاه ویژه ای به این حوزه شده است و تا قبل از این دولت به دانش آموزان عشایری توجهی نمیشده است.
عابدینی نیا گفت: رصد میدانی حوزه آموزش عشایری و سرکشی به دانش آموزان از سال گذشته از سوی معاونت ابتدایی و مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان در حال انجام است و ارتباطات راه گشایی نیز با دستگاههای مختلف مانند امور عشایری و هلال احمر در تامین چادر انجام شده و همت بر این است که آموزشها مطابق شان مردم عشایر انجام شود.
بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، جمعیت عشایری استان همدان ۱۳ هزار و ۸۸۰ نفر است که در قالب حدود سه هزار و ۹۰۰ خانوار در ۱۲ کانون عشایری سکونت دارند.
۱.۲ درصد از جمعیت عشایری کشور در استان همدان حضور دارند.