به گزارش خبرنگار ایرنا حکیم قیم چهارشنبه در گفت و گوی رسانه ای اظهار کرد: پالایشگاه آبادان از سال گذشته به دنبال جایگزین کردن مکملهای سوختی با طبیعی بود که در همین راستا با یکی از شرکتهای دانشبنیان در جهت تولید سوخت بایو به توافق رسید.
وی افزود:با جایگزینی اتانول با MTBE به عنوان یکی از اوکتانافزاها و با به سرانجام رسیدن این طرح، از لحاظ ارزی پالایشگاه آبادان حدود یک میلیارد دلار صرفهجویی ارزی خواهد داشت.
قیم گفت:پالایشگاه آبادان اولین شرکت صنعتی کشور درگذر از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی با ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان، آب، اقلیم و محیطزیست با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهمنامه همکاری امضا کرد تا در میان شرکتهای صنعتی و نفتی ایران، پیشگام تغییر رویکرد اقتصادی از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی باشد.
وی افزود: پالایشگاه آبادان درصدد است انواع پسماند از جمله گازهای ارسالی به مشعل، لجنهای نفتی، گوگرد، پسماند الکترونیک و باتری مستعمل، کاستیک، پساب صنعتی و پسماندهای عمرانی و ساختمانی را با کمک طرح ملی توسعه فناوریهای اقتصاد چرخشی و زیستمحیطی معاونت علمی- فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری بازچرخانی کند.
مدیرعامل پالایشگاه آبادان یکی از این اهداف توسعه و مانع زدایی در طرحهای زیستمحیطی با استفاده از پتانسیل شرکتهای دانشبنیان عنوان و ابراز امیدواری کرد: با برنامهریزیهای انجامشده، اقتصاد چرخشی در پالایشگاه آبادان بهعنوان اولین شرکت صنعتی در کل کشور محقق شود و زمینهساز گسترش آن میان دیگر بنگاههای اقتصادی در سطح کشور باشد.
پالایشگاه نفت آبادان یکی از بزرگترین پالایشگاههای ایران است که فرآوردههایی همچون گاز مایع، بنزین موتور، نفت سفید، نفت گاز، سوخت جت، نفت کوره، انواع روغن موتور پایه، انواع قیر، انواع حلال های نفتی، گوگرد و نفتای (خوراک آروماتیک پتروشیمی بندرامام) تولید میکند.