رضا صدیقی روز جمعه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز تبریز، افزود: طبق قانون و همچنین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی وظایف و تکالیف ارکان پارلمان مشخص شده است و اینکه وظایف نمایندگی به هیات رییسه و ریاست مجلس محول شود، به هیچ عنوان قابل قبول نبوده و عملی غیرقانونی و البته دور از شان نمایندگی است.
وی اظهار کرد: نماینده باید بر اساس آنچه که قانون در اختیار او نهاده است و سوگندی که در پیشگاه ملت و قانون اساسی یاد می کند، با فکر و اندیشه خودش که بر اساس آن آرای مردم را جلب کرده، در مسایل گوناگون وارد شده و اعمال موضع کند.
صدیقی یادآور شد: باید توجه داشت که تصمیم اصلی در مصوبات مجلس شورای اسلامی بر عهده تک تک نمایندگان از حوزه های مختلف انتخابیه است و این موضوع نباید به ریاست مجلس واگذار شود.
وی با اشاره به اینکه توجه به بررسی لوایح دولتی باید بیشترین زمان حضور نمایندگان در مجلس را بگیرد، معطوف شدن مجلس به لوایح بیش از طرح ها را از توصیه های مقام معظم رهبری دانست و ادامه داد: چون مجری هر قانونی که در مجلس مصوب می شود، دولت است، بهتر است پیشنهادات دولت در قالب لایحه بررسی شود تا امکان اجرایی شدن آن بهتر و مناسب تر در کشور فراهم شود.
صدیقی کارشناسی بودن و توجه به جوانب مختلف قوانین را از جمله مزیت های لایحه محور بودن مجلس شورای اسلامی برشمرد و اضافه کرد: مجلس باید به موارد استثنایی که دولت از آنها غافل شده است وارد و برای رفع مشکلات پیشنهاد طرح بدهد.
تحولات باید از درون جامعه و نحوه گزینش نمایندگان توسط مردم آغاز شود
وی یکی از مطالبات عموم از مجلس آینده را ایجاد تحولات عمیق در آن عنوان کرد و گفت: البته این تحولات باید از درون جامعه و نحوه گزینش نمایندگان توسط مردم آغاز شود تا با انتخاب افرادی آگاه، قانون دان، مجرب و متعهد نسبت به ایجاد تغییرات در مجلس اقدام کرد.
صدیقی با تاکید بر اینکه پویایی مجلس از راه انتخاب درست مردم عبور خواهد کرد، اظهار کرد: در درون مجلس نیز باید اعضای کمیسیون ها و ریاست آنها توسط کسانی باشد که به طور واقعی در حوزه های تخصصی تجربه و دانش دارند تا از مشکلات کشور گره گشایی گردد.
وی به موضوع چگونگی بهره مندی مجلس از قانون استیضاح اشاره کرد و افزود: این موضوع یکی از تکالیف قانونی نمایندگان است و نمی توان بر آن خرده گرفت، اما باید مساله سئوال و استیضاح با هدف رفع مشکلات مردم صورت بگیرد نه اینکه عده ای برای تسویه حساب های جناحی و حتی فردی دنبال آن بروند.
دخالت نمایندگان در انتصابات مدیران دولتی رویه ای بسیار ویرانگر به جایگاه نمایندگی مجلس شورای اسلامی
مساله سئوال و استیضاح با هدف رفع مشکلات مردم صورت بگیرد نه اینکه عده ای برای تسویه حساب های جناحی و حتی فردی دنبال آن بروند.صدیقی دخالت نمایندگان در انتصابات مدیران دولتی را رویه ای بسیار ویرانگر به جایگاه نمایندگی مجلس شورای اسلامی تفسیر کرد و افزود: عده ای از دوستان با ورود به عزل و نصب ها، شان و جایگاه خود و مجلس را پایین آورده و بیشترین ضربه از همین ناحیه به پارلمان وارد می شود.
وی داشتن مجلسی قوی را منوط به برخورداری از نمایندگان با دانش و قوی و بدون حاشیه بیان کرد که تنها به وظایف نظارتی و قانون گذاری خود توجه کنند.
مازوت سوزی نیروگاه های حرارتی رفع شود
این نامزد مجلس شورای اسلامی یکی از مهمترین برنامه های خود را توجه به مساله آلودگی هوای تبریز اعلام و اضافه کرد: این موضوع باید به نحو مقتضی حل و فصل شده و برای همیشه مازوت سوزی نیروگاه های حرارتی رفع شود.
صدیقی تلاش برای تکمیل قطار شهری تبریز و بهره مندی از اعتبارات مناسب دولتی، حل حاشیه نشینی کلانشهر تبریز، جبران عقب ماندگی های توسعه صنعتی، حل مکل فاضلاب شهرستان اسکو و توجه بیش از پیش به توسعه گردشگری در این منطقه، انتقال ایستگاه قطار به شهرستان آذرشهر و تلاش برای کاهش بار ترافیکی جاده تبریز- آذرشهر را از جمله رئوس برنامه های خود بیان کرد.
* معرفی رضا صدیقی
متولد: سال ۱۳۴۱ در روستای اولی در دهتسان اسپیران از توابع تبریز
مدرک تحصیلی : کارشناسی مهندسی صناعی غذایی و دکترای مدیریت دولتی
کد انتخاباتی : ۳۳
سوابق: فرماندار شهرستان اهر به مدت ۶ سال در دولت های نهم و دهم، عضو هیات مدیره تراکتورسازی کردستان، بازنشسته سپاه عاشورا
نفر ششم دور اول انتخابات در حوزه تبریز، آذرشهر و اسکو با کسب ۵۵ هزار و ۱۷۷ رای
به گزارش ایرنا، مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو با حضور هشت نامزد برای کسب چهار کرسی این حوزه روز جمعه ۲۱ اردیبشهت ماه برگزار می شود.
روح الله متفکر آزاد با کسب ۱۰۹ هزار و ۸۹۹ رای معادل ۲۷.۳۶ درصد آرا و مسعود پزشکیان با ۹۵ هزار و ۹۹۳ رای معادل ۲۳.۹ درصد آرا در دور اول از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به مجلس دوازدهم راه یافتند.
علی جعفری آذر، جواد عبادی، علیرضا منادی، رضا صدیقی، علی آجودان زاده، محمدحسین فرهنگی، محمدرضا میرتاج الدینی و علیرضا نوین در دور دوم انتخابات رقابت نفس گیری با هم خواهند داشت.
آذربایجان شرقی ۱۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که سرنوشت ۶ کرسی در حوزه های انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، میانه و شبستر به دور دوم کشیده شده است.