سعید رفیعی روز چهارشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز زنجان با تاکید بر لزوم استفاده دقیق از ابزارهای نظارتی نمایندگان از جمله پرسش، تذکر، استیضاح، تحقیق و تفحص، افزود: نظارت صحیح نمایندگان بر عملکرد مسوولان با ابزارهای تعریف شده، اجرای قوانین را عینیت می بخشد.
وی بر لزوم پرهیز نمایندگان از دخالت در انتصابات، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند نمایندگان در انتصابات دخالت نکنند و قانون نیز همین را می گوید چراکه قانون اساسی بحث تفکیک قوا را مطرح کرده است و بر این اساس هم نمایندگان نباید دخالتی در انتصابات داشته باشند اما نظارت بر انجام وظایف مسوولان از وظایف نمایندگان بوده که در قانون نیز آمده است.
رفیعی در خصوص سازوکارهای لازم برای لایحه محور شدن مجلس، تصریح کرد: لایحه در دولت و وزارتخانه ها پس از چکش کاری، تعیین منابع مالی لازم و سنجش هزینه ها به مجلس پیشنهاد می شود اما طرح اینگونه نیست.
مجلس باید لایحه محور باشد چراکه آسیب ها و منابع مالی طرح ها به درستی سنجیده نمی شود.وی افزود: طرح بر اساس موضوع خاصی توسط جمعی از نمایندگان مطرح می شود و آسیب ها و منابع مالی آن شاید به درستی سنجیده نشود برای همین رهبر معظم انقلاب هم بر لایحه محور شدن مجلس تاکید دارند هرچند بحث طرح هم جزو قوانین و از اختیارات مجلس است.
رفیعی خاطرنشان کرد: لایحه ای که به مجلس می آید و در صحن مطرح و تبدیل به قانون می شود در کنار خود آیین نامه ندارد که بعدها خود نمایندگان مجلس تبصره ای می زنند و ظرف چند ماه آیین نامه را در دولت مصوب و اجرایی می کنند که برخی از این آیین نامه ها با روح قانون منافات می یابد و قانون درست اجرا نمی شود بر همین اساس در کنار لایحه باید حتما آیین نامه هم به مجلس ارسال و هر ۲ از سوی نمایندگان بررسی شود.
وی همچنین با بیان اینکه کارآمدی مجلس به اصل ۷۳ تا ۹۰ قانون اساسی بر می گردد، گفت: تنها جایی که در تاریخ به توپ بسته شده مجلس بوده است که این امر نشان دهنده اهمیت بالای مجلس است و با اینکه بیش از ۱۰۰ سال از تاسیس این نهاد در کشور می گذرد بحث جدی این است که باید حرمت امامزاده را متولیان آن نگه دارند.
ارایه طرح های ۲ فوریتی در موارد غیر خاص و غیر ضروری از آسیبهای قانونگذاری است
رفیعی تاکید کرد: نمایندگان باید در استفاه از ابزارها دقت داشته باشند و از ارایه طرحهای ۲ فوریتی که باعث می شود چکش کاری درستی بر روی آن انجام نشود پرهیز کنند چراکه طرح ۲ فوریتی برای موارد خاص و اتفاق و حوادث غیرمترقبه است و نباید هر زمانی نمایندگان طرح ۲ فوریتی دهند که این یک آسیب است.
وی ادامه داد: بحث بعدی که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند رویش امیدهای تازه، چشم اندازهای جدید و سرمایه با ارزش بوده که به مثابه خونی تازه در رگ های مجموعه سیاسی کشور است که قبل از تشکیل مجلس دوازدهم رهبر معظم انقلاب به مردم توصیه کردند که باید خون تازه ای به مجلس تزریق شود مردم هم با ۱۳۳ کرسی نماینده ای که تاکنون انتخاب کردند نشان داند که این موضوع را دنبال می کنند.
۲۰ هزار قانون وضع شده در تاریخ مجلس شورای اسلامی باید پالایش شود
رفیعی اقدام لازم در مجلس را پالایش قوانین ذکر کرد و گفت: در تاریخ ۱۱۷ ساله قانون گذاری که داریم بیش از ۲۰ هزار قانون در کشور وضع شده است درحالی که کشوری مانند فرانسه ۲ هزار قانون دارد و این طبیعی است که بسیاری از قوانین ما متضاد بوده و همدیگر را نقض می کنند و بسیاری هم برای زمان ما نیستند.
قوانین باید پالایش شود و ریل گذاری کشور بر مبنای قانون باشد. وی افزود: باید این قوانین پالایش شود تا برخی خلاها و آسیب ها رفع شود و در نهایت اینکه باید ریل گذاری کشور بر مبنای قانون انجام شود و قانون فصل الاخطاب باشد و این مشکل را نیز باید با قانون حل کنیم.
این نامزد نمایندگی مجلس با اشاره به مهمترین مشکل و چالشهای استان زنجان، گفت: در این استان مشکل اساسی تامین آب است، سالانه ۲.۲ میلیارد مترمکعب مصرف آب و ۲ میلیارد مترمکعب تولید آب است که اگر بتوانیم همین میزان آب تولیدی را نگه داریم نیز وضعیت خوبی خواهیم داشت در حالیکه عمده مصرف ما از آبهای زیرزمینی است و این چالش جدی بوده که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.
راههای مواصلاتی استان زنجان در وضعیت خوبی قرار ندارند
رفیعی افزود: وضعیت راههای مواصلاتی استان خوب نیست می توانیم محور ترانزیت اروپا از طریق ترکیه به خلیج فارس را از محور سلطانیه - کبودرآهنگ عبور دهیم که ۱۰۰ کیلومتر راه را کوتاهتر می کند.
وی اظهار داشت: بحث بیکاری و معیشت مردم نیز از چالش های قابل توجه استان است.
رفیعی با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود، گفت:در شهرستان خدابنده نیز همین مسایل استان به شکل بزرگتر وجود دارد چراکه محرومیت این شهرستان بیشتر است.
بیش از ۷۰ درصد معیشت مردم شهرستان خدابنده از راه کشاورزی است درحالیکه حتی یک سد هم در آن احداث نشده است.وی تصریح کرد: بیشترین میزان تصادفات استان در محورهای ارتباطی شهرستان خدابنده روی می دهد و تمامی جاده های شهرستان مشکل دارد و استاندارد لازم را ندارد.
رفیعی گفت: مشکل آب در این شهرستان جدیتر است چراکه حتی یک سد در آن احداث نشده است با اینکه ۷۰ درصد معیشت مردم از راه کشاورزی است که این فعالیت بدون آب معنی ندارد.
مدارس روستاهای خدابنده فرسوده و برای دانش آموزان ناامن است
وی به مشکلات مردم خدابنده در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود: این شهرستان یک بیمارستان فرسوده دارد که در شان مردم نیست و با وجود بیش از ۵۰ هزار بیمه شده تامین اجتماعی بیمارستان مختص این بیمه شدگان را ندارد و مرم درمان را گران دریافت می کنند.
رفیعی گفت: در اکثر روستاها نیز مدارس فرسوده هستند و بچه ها در مکان ناامن درس می خوانند و در بحث آب شرب نیز روستاها به شدت مشکل دارند به طوریکه در برخی از آنها آبرسانی با تانکر انجام می شود.
معرفی سعید رفیعی
کد انتخاباتی : ۲۲
مدرک تحصیلی: کارشناسی ارشد معماری و شهرسازی و دانشجوی دکترای اقتصاد
سوابق: مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان، معاون عمرانی استاندار زنجان و مدیرعامل املاک مخابرات کل کشور
به گزارش ایرنا، مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه خدابنده برای تعیین تکلیف یک کرسی روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود.
در مرحله اول انتخابات از این حوزه انتخابیه سعید رفیعی با به دست آوردن ۱۵ هزار و ۹۴۹ رای و مهدی احمدبیگدلی با کسب ۱۴ هزار و ۴۵۵ رای به دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم راه یافتند.
استان زنجان پنج کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که سرنوشت ۲ کرسی در حوزه های انتخابیه زنجان - طارم و حوزه خدابنده به دور دوم کشیده شده است.