به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی بامداد چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه، به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفتوگوی فرهنگها عازم باکو شد؛ اجلاسی که پس از پنج سال بار دیگر نمایندگان فرهنگی کشورها و نهادهای بینالمللی مختلف در جهان را گرد هم آورد تا پیرامون مهمترین مسائل مشترک از حوزه فرهنگ گرفته تا مساله تروریسم را به بحث و تبادل نظر بنشینند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین آغاز این مجمع گفت: اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی، توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قارههای آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیتهای سازمانهای بینالمللی از جمله اولویتهای ما است و معتقدیم نقش سازمانهای بینالمللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیریها و سوء تفاهمات بین دولتها، بسیار تاثیرگذار است.
وی تاکید کرد: رژیم کودککش و نژادپرست بیش از ۷۶ سال است رسماً نسل کشی مسلمانان فلسطینی را در دستور کار قرار داده است. در هفت ماه اخیر دهها هزار کودک و زن بیگناه غزه به خاک و خون کشیده شدهاند.
اسماعیلی افزود: انفعال بیسابقه سازمانهای جهانی و منطقهای مایه شرمساری است. اقلیتی صهیونیست همه اصول اخلاقی را زیر پا گذاشته است و با پشتیبانی آمریکا هر جنایتی را انجام میدهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز(چهارشنبه) همچنین در حاشیه مجمع، دیدارهای مهمی با همتایان و نمایندگان و مقامات فرهنگی بینالمللی کشورهای مختلف حاضر در این اجلاس داشت.
اسماعیلی ضمن دیدار با حاجی فایق نبی اف رئیس اداره مسلمانان گرجستان (GBMI)، در پنل تخصصی گفت و گو برای صلح و امنیت جهانی و گفتگوهای مذهبی با حضور نمایندگان ادیان مختلف حضور یافت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با «آنار کریم اف» همتای آذربایجانی خود دیدار و گفت وگو کرد.
آمادگی برای برگزاری نشست مشترک سینماگران ایرانی و آذربایجانی از محورهای مهم مطرح شده از سوی وزیر فرهنگ کشورمان در این دیدار بود.
اسماعیلی در این دیدار گفت: اشتراکات زیاد فرهنگی، تاریخی و تمدنی با آذربایجان داریم و به همین خاطر یک ایرانی در آذربایجان و یک آذربایجانی در ایران احساس غربت نمیکند.
وزیر فرهنگ تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در درگیریهای اخیر تاکید بر حقانیت برادران آذربایجانی بود. تمایل داریم تفاهمنامه جامع فرهنگی بین دو کشور مجدد امضاء شود.
اسماعیلی در عین حال گفت: مرزهای آبی و دریایی مشترک و طولانی با کشور آذربایجان داریم و پیشنهاد میکنم تبادلات فرهنگی در شهرهای مرزی ایجاد شود.
وی همچنین اعلام کرد: ایران آمادگی دارد بین نویسندگان و سینماگران دو کشور نشست مشترک سینمایی برگزار کند.
وزیر فرهنگ افزود: در تلاش هستیم تا اولین جشنواره فیلمهای سینمایی کشورهای حاشیه خزر را برگزار کنیم در همین زمینه از شما و سینماگران شما دعوت می کنیم تا در این جشنواره حضور داشته باشید.
اسماعیلی امروز همچنین در پیامی در شبکه ایکس نوشت: ششمین مجمع جهانی گفت وگوی فرهنگها که از امروز در باکو، پایتخت آذربایجان، آغاز میشود، تحت تاثیر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه قرار دارد.
وی افزود: «گفتوگو» بدون پاسداشت کرامت انسانها که از حقوق اولیه است، معنا ندارد و نمیتوان از «فرهنگ» سخن گفت، بدون اینکه جانیان صهیونیست را مهار کرد.
اسماعیلی تاکید کرد: امروزه قدرت رسانهها و ظرفیت فرهنگها باید در خدمت آسایش بشریت و آرامش انسانها قرار گیرد. برپایه این باور، در سخنرانی «ششمین مجمع جهانی گفتوگوی بین فرهنگی» در باکو، ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای ترویج فرهنگ صلح از طریق همکاریهای جامعِ بین فرهنگی با همه کشورها را ارائه کردم.
وی نوشت: همچنین به اولویت ایران برای توسعه روابط فرهنگی با همسایگان اشاره کردم و گفتم ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با کشورهای قاره آسیا و آفریقا از راهبردهای ماست.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: ما معتقدیم که باید با تغییر شیوههای مشارکت، اثرگذاری سازمانهای بینالمللی را ارتقا داد و آنها را از انفعال خارج کرد.