سرهنگ مجتبی مداحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ایجاد کانال های بتنی در انهار کشاورزی با هدف کمک به کشاورزان و روستاییان محروم، جلوگیری از هدر رفت آب، افزایش راندمان آبیاری در بخش کشاورزی، افزایش تولید محصولات کشاورزی و کاهش هزینه ها در این بخش انجام می شود.
وی افزود: مصالح لازم و امکانات و تجهیزات بسیج برای اجرای این طرح در اختیار کشاورزان قرار می گیرد کافیست تا در این زمینه مشارکت کنند.
مسوول بسیج سازندگی سپاه حضرت جوادالائمه(ع) خراسان شمالی بر استفاده ظرفیت های راکد کشاورزی در استان تاکید کرد و افزود: بسیج سازندگی استان با اعتبارات بسیار محدود طرح های بزرگ را اجرایی می کند.
وی اظهار کرد: هدررفت آب مربوط به کانال های سنتی انتقال آب یک معضل بخش کشاورزی است و در خراسان شمالی با توجه به چالش کم آبی و ضرورت استفاده بهینه از آب، نوسازی تجهیزات و سامانه های آبیاری نیازمند تخصیص اعتبارات قابل توجهی است.
مداحی تصریح کرد: سنتی بودن شکل انتقال آب در بخش کشاورزی که بیشتر به همان شکل کانال های سنتی و خاکی است، باعث هدررفت میزان قابل توجهی از آب می شود.
به گزارش ایرنا، حجم آب مصرفی بخش کشاورزی خراسان شمالی یک میلیارد و ۵۴ میلیون مترمکعب است و حدود ۸۸ درصد آب قابل استحصال استان در حوزه کشاورزی و ۱۲ درصد در بخش صنعت و شرب مصرف می شود.
تبدیل این کانال ها از شکل سنتی به سیمانی یا انتقال آب درون لوله یا همان شکل سرپوشیده می تواند با حفظ آب به ارتقای ارزش اقتصادی و استفاده بهینه از آب کمک کند.
حوزه کشاورزی خراسان شمالی ۱۱ هزار کیلومتر کانال آبیاری دارد که از این میزان کمتر از نیمی بتنی و یا لولهگذاری شده و مابقی همچنان خاکی است.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
به گزارش ایرنا، ۲ هزار گروه جهادی در خراسان شمالی وجود دارد که شامل اصناف و اقشار مختلف از جمله مهندس، پزشک و حقوقدان هستند که به نیازمندان خدمات ارایه می دهند.
گروه های جهادی استان به شکل محله محور و جغرافیا محور فعالیت دارند و خدمت گروه های جهادی در بخش های مختلف عمرانی، آموزشی، پزشکی و کشاورزی است و بیشتر گروه های جهادی بانوان در زمینه درمان، آموزش و ترویج فعال هستند.
فعالیت گروه عمرانی شامل ساخت مسکن محرومان، ساخت سرویس بهداشتی، طرح های آبرسانی، ایجاد منبع آب و دیوار چینی محوطه مدارس در مناطق محروم استان است.
خراسان شمالی ۳۵۰ هزار بسیجی دارد که در ۲۲ گروه اقشار مختلف ساماندهی شده اند.