همدان-ایرنا- مردم دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در خیابان ها و اماکن مذهبی عزاداری کرده و در سوگ ششمین ستاره تابناک امامت و ولایت به سر و سینه زدند.

به گزارش ایرنا، هزاران نفر از شهروندان همدانی روز شنبه در سالروز شهادت ششمین ستاره تابناک امامت و ولایت به همراه دسته روی هیات های سینه زنی و نیز آیین تشییع پیکر مطهر شهید «حاج محمد رنج نوش» شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس از میدان امام خمینی(ره) تا میدان پروانه ها به راه افتادند.

این آیین با حضور پرشور اقشار مختلف مردم این شهر اعم از پیر و جوان، زن و مرد و بزرگ و کوچک برگزار شد و در پیشاپیش آنان شماری از مدیران ادارات، روحانیان، فرماندهان نظامی و انتظامی نیز حضور داشتند.

مردم مومن و ولایتمدار استان همدان از شب گذشته با اجتماع در مساجد، تکایا، حسینه ها و اماکن متبرکه ضمن دعا و نیایش به پیشگاه خداوند منان بار دیگر ارادت و عشق خود را به ائمه اطهار (ع) بروز دادند.

همچنین از چند روز گذشته، تمامی خیابانها، معابر، ادارات، مسجد و برخی منازل مسکونی استان همدان سیاهپوش شده و مجالس روضه خوانی و ذکر مصیبت اهل بیت عصمت و طهارت در جای جای مناطق شهری و روستایی این استان برپا شده است.

همزمان با فرا رسیدن سالروز شهادت رئیس مکتب تشیع، حضرت امام جعفر صادق(ع) پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس "حاج محمد رنج نوش" بعد از ۳۸ سال شناسایی و در میدان امام خمینی(ره) شهر همدان تشییع و در گلزار شهدای این شهر آرام گرفت.

شهید «حاج محمد رنج نوش» در دوازدهم اسفند ۱۳۶۵ در شلمچه به درجه رفیع شهادت نائل آمده که با آزمایش دی ان‌ای شناسایی و به خانواده ایشان اعلام شد.

شهید «حاج محمد رنج نوش» در اول فروردین ۱۳۴۰ در شهرستان کبودرآهنگ متولد شد، پدرش صفرعلی و مادرش گل بندی نام داشت.

به گزارش ایرنا، امام جعفر صادق(ع) ششمین پیشوای شیعیان و بنیان گذار فقه جعفری است که توانست مکتب فقهی فراگیر و نهضتی دانش محور را پایه گذاری و با توسعه حوزه علمی، در علوم نقلی و عقلی شاگردان برجسته‌ای تربیت کند و زمینه پویایی تمدن اسلامی را فراهم آورد.

در روزگاری که امت اسلامی طعم تلخ حکومت ستمگرانه حاکمان بنی امیه را می‌چشیدند، امام جعفر صادق (ع) توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع و پایه‌های علمی مکتب شیعه را محکم سازد تا جایی که از مذهب شیعه اثنی عشری با عنوان «مذهب جعفری» و از آن حضرت(ع) با عنوان موسس آن یاد می‌شود.

ابوعبدالله، ابواسماعیل و ابوموسی از کنیه های آن امام همام(ع) به شمار می‌رود و «صابر، طاهر و فاضل» از جمله لقب‌های ششمین پیشوای شیعیان و «صادق» نیز مشهورترین لقب ایشان است.

این امام بزرگوار(ع) در طول زندگی خویش، حکومت چند تن از خلفای اموی و پس از آن عصر سفاح و منصور از خلیفه های عباسی را درک کرد و در تمام این دوره‌ها لحظه‌ای از گسترش دین اسلام و حمایت از مردم ستم دیده دست برنداشتند.

امام جعفر صادق(ع) از نظر علمی مورد ستایش تمامی عالمان عصر خویش بود که سرانجام با دستور منصور دوانیقی خلیفه عباسی در ۲۵ شوال ۱۴۸ هجری مسموم شد و به شهادت رسید.