علی چاله چاله روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به هشدارهای هواشناسی جهت بارندگی های سنگین افزود: ضرورت دارد، کشاورزان استان جهت حفظ تولید مزارع غلات خود، مبارزه با زنگ زرد غلات را در شرایط آب و هوایی مناسب جدی بگیرند.
وی اضافه کرد: لازم است در شرایط آب و هوایی مناسب و با توجه به رطوبت مزارع ناشی از این بارندگی ها، مبارزه فوری با زنگ زرد و سایر بیماری های گیاهی در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری و معتدل در تمام مزارع در معرض خطر انجام شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: در مناطق سردسیر مانند دالاهو، کنگاور و سنقر نیز کشاورزان باید ضمن بازدیدهای دقیق، مزارع دیم متراکم و مزارع آبی در معرض خطر را سمپاشی کنند تا خطر طغیان و خسارت زنگ و سایر بیماری های گیاهی در استان در مراحل رشدی حساس گندم و جو مرتفع شود.
چاله چاله همچنین با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفات مزارع غلات گفت: کشاورزان استان علاوه بر مبارزه با زنگ زرد لابد برای افزایش محصول خود ضمن بازدید دقیق مزارع و رعایت مبارزه نرم با پوره سن غلات در مناطق گرمسیر و با سن مادر در مزارع مناطق معتدل و سردسیر استان را مورد توجه کامل قرار دهند.
وی همچنین از کشاورزان استان کرمانشاه خواست مبارزه محافظتی با برق زدگی نخود را نیز در مزارع دارای آلودگی با جدیت دنبال کنند.
به گزارش ایرنا، یکی از مهمترین و خطرناکترین بیماریهای قارچی غلات، زنگ زرد یا زنگ نواری است که از تهدیدات جدی در زمینه کشاورزی و مخصوصاً در کشتهای غلات،به شمار می رود، این بیماری که به علت افزایش رطوبت هوا و بارندگیهای بهاری ظاهر میشود، علاوه بر گندم، به جو، چاودار و یولاف و حتی بسیاری از علفهای هرز خانواده گندمیان حمله میکند که در صورت عدم کنترل آن میتواند خسارت جبرانناپذیری به محصول کشاورزان وارد کند.
امسال حدود ۴۱۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم رفته که ۳۱۰ هزار هکتار آن به کشت گندم دیم و ۱۰۰ هزار هکتار دیگر به کشت گندم آبی اختصاص پیدا کرده است.