به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا ایرج پور روز پنجشنبه به مناسبت «هفته سلامت» در جمع خبرنگاران در مجتمع مطبوعاتی اصفهان با بیان اینکه رایجترین بیماریهای سخت درمان شامل ۱۴ بیماری می شود، افزود: در زمان حاضر ۱۰۷ بیماری به عنوان بیماریهای سخت درمان توسط وزارت بهداشت و بیمه سلامت، تامین اجتماعی مورد حمایت قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت(WHO) هر بیماری که زندگی فرد را تهدید یا کیفیت زندگی او را مختل کند باید جزو بیماریهای سخت درمان در نظر گرفته شود و با این تعریف دامنه بیماریها بسیار گسترده میشود.
به گفته وی، بیماریهای مُزمن که امکان درمان قطعی، بهبود و برگشت به وضعیت اولیه را ندارند بعنوان مبنا قرار داده شده و در زمان حاضر رایجترین آنها شامل ۱۴ بیماری است که بیش از ۹۷ درصد آنها تحت پوشش قرار دارند.
مدیرعامل کانون حمایت و مراقبت از بیماران صعبالعلاج ایرانیان گفت: این کانون در راستای افزایش سطح کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماریهای سخت درمان و خانوادههایشان، خدمات مشاوره روانشناسی، توانبخشی، آزمایشگاهی و تشخیصی، مددکاری اجتماعی، مراقبت در منزل، آموزشی، حقوقی، مراقبت معنوی، امانت دهی و پذیرش تجهیزات پزشکی و اسکان همراه بیمار را بصورت رایگان یا با تخفیف ارائه میکند.
وی ادامه داد: کانون حمد ایرانیان بعنوان نهادی غیرانتفاعی، غیردولتی و غیر سیاسی با تاکید بر رویکرد بین رشتهای، یکی از نخستین سازمانهای مردم نهاد برای شناسایی و ارائه خدمات آموزشی و حمایتی تسکینی به بیماران سخت درمان در کشور محسوب میشود.
مدیرعامل کانون حمایت و مراقبت از بیماران صعبالعلاج ایرانیان اظهار داشت: بیماریهای تحت پوشش کانون شامل دیابت پیشرفته، نارسایی مزمن کلیه، نارسایی پیشرفته قلبی- تنفسی، ام اس، ضایعات نخاعی، بیماریهای روانی، سرطان، آلزایمر و صدمات شدید سر، سوختگی و بیماری پروانهای است که بمنظور بهبود کیفیت زندگی آنها مجموعه ای از حمایتها و مراقبتهای جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی ارائه میشود.
ایرجپور با بیان اینکه مرکز موسسه مردم نهاد حمد ایرانیان در اصفهان قرار دارد، خاطرنشان کرد: محدوده فعالیت این کانون بر اساس پروانه وزارت کشور فرا استانی و برای استانهای اصفهان، تهران و قم است که قابلیت گسترش به سایر استانها و برون مرز را هم دارد.
مدیرعامل کانون حمایت و مراقبت از بیماران صعب العلاج ایرانیان افزود: این کانون بر آن است تا مرجعیت شناسایی و ارائه حمایت و مراقبتهای تسکینی از بیماران سخت درمان و خانوادههای آنها و همچنین تامین مشاوره مراکز و موسسههای خیریه حوزه سلامت در استانهای اصفهان، تهران و قم و بتدریج سایر استان های کشور را با مشارکت بین بخشی بر عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه مسوولیت شناسایی و حمایت از بیماران و خانوادههای مبتلا به بیماریهای سخت درمان بر عهده این کانون است، گفت: شناسایی و سازماندهی بیماران صعبالعلاج، حمایت اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، فرهنگی و مراقبتهای مرتبط با کودکان، زنان و مردان مبتلا به بیماریهای سخت درمان و خانوادههای آنها جزو ماموریتهای آینده این کانون محسوب میشود.
یکم تا هفتم اردیبهشت بعنوان « هفته ملی سلامت» و شعار امسال این هفته «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت» اعلام شده است.