مهدی عبدالخانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سرانجام پس از نشستهای متعدد و پیگیری فراوان مطالبه مهم کارگران کاغذ پارس محقق شد، افزود: کارگران شرکت کاغذ پارس پیش از این به جای قراداد با شرکت مادر، با شرکت واسطه مولایار و آن هم به صورت یک ماهه قرارداد داشتند که اصلاح این شرایط از خواستههای مهم و به حق کارگران این شرکت بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به آغاز مقدمات حذف شرکت مولایار نوین خوزستان از بهمن سال گذشته افزود: پس از نشستهای متعدد با مدیران شرکت و طرح موضوع در شورای تامین و کمیسیون کارگری شهرستان، مقرر شد از ابتدای سال ۱۴۰۳ قرارداد کارگران بصورت مستقیم با شرکت مادر منعقد شود تا پس از سالها انتظار این مهم محقق و امنیت شغلی پرسنل تامین شد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شوش گفت: متاسفانه بنا به دلایلی این موضوع به تاخیر افتاد تا اینکه پس از پیگیریهای مستمر و برگزاری بیش از ۱۰ نشست ذیل کمیسیون کارگری، کارگروه رفع موانع تولید و نشستهای مشورتی در محل فرمانداری و دادگستری شهرستان شوش در نهایت کارفرما متعهد به اجرای این مصوبه شد.
شرکت واسطه مولایار حذف شد
عبدالخانی مدت زمان قرارداد کار را یکی از ارکان مهم مطالبه کارگری در کاغذپارس دانست و گفت: قرارداد شرکت واسطه مولایار به صورت یک ماهه با کارگران منعقد میشد که این موضوع در قرارداد کار کاغذ پارس به سه ماه افزایش یافت؛ این نیز یکی از مطالبههای مهم کارگری بود که سرانجام محقق شد.
وی با اشاره به واریز حق السعی اسفند ماه کارگران و برخی مطالبههای مالی آنها تا پیش از عید نوروز امسال افزود: مدیرعامل شرکت کاغذ پارس همچنین متعهد شده است که حقوق فروردین ماه ظرف ۲ هفته پس از فعالیت مجدد شرکت به حساب کارگران واریز شود.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شوش بیان کرد: مدیران عامل شرکت کاغذ پارس همچنین متعهد شدند مبلغ ثابت ۱۵ میلیون ریال هدیه روز کارگر را نیز طی هفته آینده به حساب کارکنان واریز کنند و بر اساس توافق انجام شده مقرر شد نرخ حق غذا به طور تقریبی به ۲ برابر افزایش یابد.
کاغذ پارس تولیدی نداشته باشد آیندهای هم ندارد
دبیر کمیسیون کارگری شوش تاکید کرد: مطالبههای قانونی کارگران در محل کارگاه و به حکم قانون قابل رسیدگی است اما سایر مطالبهها نیازمند توافق میان کارگران و کارفرما است که رسیدن به توافق باید در فضای تعاملی مطرح و توسط طرفین کارگر و کارفرما تصمیم گیری شود.
عبدالخانی با تاکید بر اینکه به طور قطع کارگران دلسوز شرکت کاغذ پارس هستند، افزود: استمرار تعطیلی شرکت به دلیل اعتصابهای کارگری جز وخیم شدن شرایط شرکت هیچ خروجی نخواهد داشت.
وی موفقیت واحدهای تولیدی را در گرو تعامل سازنده میان کارگر و کارفرما دانست و ادامه داد: واحدهای تولیدی که این تعامل را نداشته باشند دیر یا زود دچار چالش میشود.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شوش بخشی از شرایط کنونی کاغذ پارس و زیانهای متحمل به آن را ناشی از فرصتهای از دست رفته تولید دانست و گفت: کاغذ پارس تولیدی نداشته باشد، آیندهای هم ندارد و این خطری است که امنیت شغلی و معیشت کارگران را به خطر میاندازد.
کارگران کاغذ پارس فعالیت تولیدی خود را از سر بگیرند
عبدالخانی با دعوت کارگران کاغذ پارس برای روشن کردن چراغ تولید دراین شرکت اظهارکرد: از آنجایی که تولیدات شرکت کاغذ پارس تامین کننده خوراک اولیه ۲ شرکت دیگر صنایع وابسته است خاموش شدن چراغ تولید در کاغذ پارس احتمال تسری مشکل به دیگر واحدهای صنعتی را نیز افزوده است و این موضوع، اقتصاد خانوادههای زیادی را تحت تاثیر قرار خواهد دارد.
وی با تاکید بر اینکه تمام مسوولان شهرستان شوش در دفاع از حقوق و مطالبه کارگران کاغذ پارس همصدا هستند، افزود: فرماندار، اعضای شورای تامین، کمیسیون کارگری، کارگروه رفع موانع تولید و نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی همگی طی هفتههای اخیر برای تحقق مطالبه کارگران و دفاع از حقوق قانونی این کارگران با تمام توان در میدان حضور داشتهاند.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شوش با اشاره به تحقق مطالبههای اصلی کارگران کاغذپارس طی روزهای گذشته تاکید کرد: همانگونه که خواستههای اصلی کارگران پس از ماهها پیگیری دستگاههای متولی شوش و با موافقت کارفرما محقق شد، انتظار میرود تا کارگران گروه صنایع کاغذ پارس نیز ضمن حضور در محل کار و از سرگیری فعالیت تولیدی با مشارکت فعال خود موجبات رشد شاخصهای اقتصاد و جهش تولید در خوزستان را مهیا سازند.
به گزارش ایرنا، گروه صنایع کاغذ پارس در سال ۱۳۴۶ در شمال خوزستان با هدف استفاده از باگاسِ استخراج شده از کارخانه نیشکر هفت تپه تأسیس شد و در سال ۱۳۴۹ به بهره برداری رسید.
این شرکت تا سالها تأمین کننده کاغذ چاپ و تحریر داخل کشور بود اما به دلیل صدمات وارده در دوران جنگ تحمیلی و نوسازی و بازسازی نشدن در زمان تصدی بخش دولتی، در معرض تعطیلی همیشگی قرار گرفت که در نهایت سهام این شرکت مهر سال ۱۳۹۲ به بخش خصوصی واگذار شد.
دی ماه سال گذشته کارگران این شرکت به دلیل پرداخت نشدن برخی مطالبات اقتصادی خود حدود ۱۰ روز دست به اعتصاب زدند که این موضوع با ورود دستگاه قضایی و برگزاری نشستهای مختلف با حضور نمایندههای کارگران، مدیران عامل و سایر مسولین شهرستان و پیگیری مطالبه این کارگران سرانجام به پایان یافت و کارگران به کار بازگشتند.
طی چند روز اخیر بار دیگر با محقق نشدن مطالبه کارگران با وجود وعدههای داده شده، کارگران این شرکت دست از کار کشیدند. در پی اعتصابات کارگری، نشستهای متعددی در سطح شهرستان و استان برای گره گشایی از مشکلات این شرکت و بازگشت به کار گران آن انجام شد.