مراغه- ایرنا- دومین نشست تخصصی کاتبان قرآن کریم شمال‌غرب کشور به همت دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی و مسئولان فرهنگی منطقه در مراغه برگزار شد.

معاون فرهنگی و هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی روز جمعه در حاشیه این کارگاه آموزشی به خبرنگار ایرنا بیان کرد: اولین دوره از این کارگاه آموزشی با حضور خوشنویسان شمال‌غرب کشور طی هفته خوشنویسی سال گذشته در مراغه برگزار شده بود.

«علی محرمی» به استقبال خوب خوشنویسان از این کارگاه‌ها اشاره و بیان کرد: کارگاه دوم همزمان با فرارسیدن ۱۶ اردیبهشت و روز مراغه در حال برگزاری است و امیدواریم این رویدادهای قرآنی فتح بابی برای ترویج خطوط نسخ و ثلث در منطقه باشد.

وی آذربایجان‌شرقی را پایتخت خوشنویسی خواند و افزود: مراغه نیز به عنوان متولی برگزاری این کارگاه‌ها در سالهای اخیر، از هنرمندان شاخص و برجسته برخوردار است.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی استانها با جدیت پیگیری می‌شود

مدیر دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی استانی با جدیت بیشتر در حال پیگیری بوده و دومین کارگاه خطوط قرآنی و نمایشگاه آثار کاتبان قرآن شمال‌غرب کشور به میزبانی مراغه از جمله همین موارد است.

«مهدی بابایی» با اشاره به اینکه اتفاق‌های خوبی در حوزه کتابت قرآن رقم خورده است، به خبرنگار ایرنا افزود: در کارگاه آموزشی مراغه شاهد آثار خوبی از هنرمندان شمال‌غرب کشور در خطوط نسخ و ثلث هستیم.

وی با بیان اینکه اساتید برجسته‌ای چون «احمد عبدالرضایی» و «علیرضا بخشی» در این کارگاه وظیفه تعلیم را بر عهده دارند، اضافه کرد: حضور اساتید برجسته کشور در مناطق مختلف، برکات بسیاری را به همراه می‌آورد که شاهد بخشی از آن در کارگاه مراغه هستیم.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که برگزاری کارگاه‌های آموزشی به همت مسئولان شمال‌غرب کشور تداوم داشته باشد و شاهد برکات بیشتری از این حرکت خوب قرآنی باشیم.

عبدالرضایی: مراغه در برگزاری کارگاه‌های منطقه‌ای پیشگام است

خوشنویس و مدرس خطوط نسخ و ثلث که از قم برای تعلیم خوشنویسان شمال‌غرب کشور به مراغه سفر کرده هم به خبرنگار ایرنا گفت: مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی به دنبال خطوط قرآنی شامل نسخ و ثلث است.

«عبدالرضایی» افزود: پیش از این برای توسعه این خطوط هنرمندان را به تهران دعوت می‌کردند و پیشرفت‌های خوبی هم حاصل شد اما شیوه کرونا و بُعد مسافت تا حدودی این روند را کند کرد و برگزاری کارگاه‌ها به صورت منطقه‌ای مورد توجه قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه اولین کارگاه منطقه‌ای کشور هم با گسترده شمال‌غرب به مرکزیت مراغه برگزار شده بود، افزود: در این کارگاه‌ها تبادل تجربه‌ اتفاق می‌افتد و تردد خوشنویسان نیز تسهیل می‌شود.

وی به نمایشگاه آثار خوشنویسی که عصر امروز در تالار سرباز مراغه افتتاح می‌شود هم اشاره و بیان کرد: پیشگامی مراغه در برگزاری این کارگاه‌های منطقه‌ای مرهون همت مسئولان این شهرستان و دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم است و امیدواریم این حرکت قرآنی ادامه داشته باشد.

تاکید هنرمندان به تداوم نشست‌های تخصصی کاتبان قرآنی در مراغه

«امیر دانش مراغی» از هنرمندان برجسته خوشنویسی کشور در حاشیه این نشست نسبت به تداوم برگزاری این رویدادهای هنری و قرآنی در مراغه ابراز امیدواری کرد و گفت: حضور اساتید برجسته‌ای چون «وحید فولادزاده»، «احمد عبدالرضایی» و «علیرضا بخشی» در این شهرستان بدون‌شک منشا خیر و برکت خواهد بود.

«قادر جویا» از دیگر هنرمندان برجسته خوشنویسی هم مراغه را شهر علم، هنر و فلسفه خواند و افزود: در تاریخ درخشان این کهن‌شهر، نام شخصیت‌های بزرگ علمی و هنری به چشم می‌خورد.

به گفته وی مراغه در ۱۰۰ سال اخیر سه خطاط بزرگ در خط نسخ شامل «شیخ احمد معین‌الاسلام»، «حاج سیدمجید بطحایی‌زاده» و «مرحوم محمود کفیل افشاری» که هر سه روحانی بودند را در دامان خودش تربیت کرده است.

«جویا» این شخصیت‌ها را مایه افتخار مراغه دانست و افزود: در حال حاضر نیز شخصیت‌های هنری برجسته‌ای در مراغه وجود دارد و انجمن خوشنویسان این شهرستان از چندین دهه سابقه برخوردار است.

برپایی نمایشگاه خوشنویسی کاتبان قرآن

«یوسف عبدی»، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه خوشنویسی کاتبان قرآن کریم شمال‌غرب کشور در گالری استاد «نیکخو» برپا شد و از ساعت ۱۷ تا ۱۹ و به مدت سه روز، آثار نسخ و ثلث این هنرمندان در معرض دید قرار گرفته است.

دبیر نشست تخصصی کاتبان قرآنی به میزبانی مراغه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این نمایشگاه به مناسبت فرارسیدن ۱۶ اردیبهشت مصادف با «روز مراغه» برپا شد و استادان برجسته نسخ و ثلث کشور در آیین افتتاح آن حضور داشتند.

به گفته «احمد ارجمندی»، آثار این نمایشگاه حاصل تلاش استادان دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران و هنرمندان منطقه برجسته است.

وی افزود: این نشست به برکت حضور استادان شاخص، با استقبال هنرمندان شمال‌غرب کشور مواجه شد و تداوم برگزاری این نشست‌ها می‌تواند مراغه را به عنوان یک مرکز فرهنگی و هنری به ویژه در عرصه کتابت قرآن مطرح کند.

وی مراغه را قطب خوشنویسی عنوان کرد و افزود: گذشته درخشان مراغه در عرصه خوشنویسی در صورت تداوم چنین فعالیت‌هایی احیا می‌شود و اعتلای فرهنگی را به ارمغان می‌آورد.

به گزارش ایرنا مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران، در اوایل دهه ۷۰ شمسی و به فرمان رهبر معظّم انقلاب (مدّظلّه‌العالی) و با هدف «تهیه مصحف جمهوری اسلامی ایران» تأسیس شد.

جایگاه ممتاز جمهوری اسلامی ایران در جهان ـ به عنوان امّ‌القرای کشورهای اسلامی ـ ایجاب می‌کرد تا ورود به عرصه تهیه مصحف، با رویکردی کاملاً علمی و تخصصی صورت گیرد و به همین علت واحدهای تخصصی مرکز جهت تأمین نیازهای مختلف با حضور نیروهای متخصص و کارآمد تأسیس شد.

گفتنی است دهه گرامیداشت «روز مراغه» امسال از ۱۲ اردیبهشت آغاز شد و جشن اصلی در روز ۱۶ اردیبهشت برگزار می‌شود؛ روزی که به دلیل مصادف شدن با سالروز بسته شدن زیج ایلخانی توسط خواجه نصیرالدین طوسی و همراهانش گرامی داشته می‌شود.