به گزارش ایرنا، اسدالله عباسی شامگاه جمعه در جلسه ستاد بحران گیلان با موضوع آتش سوزی روستای امام زاده ابراهیم شفت با ابراز تاسف از واقعه تلخ آتش سوزی این روستای گردشگری اعلام کرد: نباید اجازه دهیم واقعه آتش سوزی که طی سالهای ۷۵، ۷۸، ۹۲، ۹۶ و ۱۴۰۳ روی داده باز هم تکرار شود.
وی گفت: دستگاههای متولی باید پای کار باشند، معاون و مسئولان فرمانداری و بخشداران شفت نیز بعنوان هماهنگ کننده در محل حادثه حضور داشته باشند، نقشه و پلاک بندی بلوک های آسیب دیده سریعتر مشخص شود.
وی گفت: برآورد خسارت وارده به مالکین بومی و مستاجران انجام شود و طبق اولویت از تسهیلات و کمک های بلاعوض برخوردار شوند. وی عنوان کرد: در این راستا خسارت دیدگان تحت پوشش (مددجویان) کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی نیز پایش شوند و تجهیزات مورد نیاز آنها توسط این سازمانهای حمایتی سریع تهیه و تامین شود.
وی از نیروی انتظامی خواست تا با برقراری امنیت در محل حادثه اجازه ایجاد مزاحمت را از سودجویان سلب کند و اضافه کرد: دستگاهها همکاری لازم برای صدور مجوزها را انجام دهند و پروانه ساخت با بنیاد مسکن بعنوان متولی اصلی ساخت و ساز در روستا داشته باشند. استاندار گیلان افزود : همچنین محیط زیست، منابع طبیعی و آب و فاضلاب تعامل مناسبی را با افراد بومی خسارت دیده منطقه که بصورت اجدادی در این روستا ساکن هستند، به منظور تسهیل ارائه خدمات داشته باشد.
وی گفت: آواربرداری باید سریعتر انجام شود و این روستا بازسازی و متناسب با شرایط مجوزهای ساخت صادر شود و افرادی که شغل و درآمد ثابت آنها از مغازه هایی بوده که در آتش به طور کامل سوخته است از سایرین تفکیک شوند و با ایجاد بازارچه موقت برای آنها امکان داد و ستد فراهم شود.
وی گفت: ایستگاهی برای آتش نشانی در این روستا ایجاد شود و دهیاری نسبت به تامین مالی پرسنل آن اقدامات مقتضی را انجام دهد. کارگزار بیمه نیز برای برآورد خسارت بیمه شدگان در روستا حاضر شده و هرچه سریعتر به مشکلات آنها رسیدگی کند.
نماینده عالی دولت در استان در ابتدای جلسه با تاکید بر فوریت در اسکان موقت مناسب برای حادثه دیدگان آتش سوزی روستای امام زاده ابراهیم شفت گفت: باید امکانات لازم برای اسکان اولیه این جمعیت فراهم شود.
360 خانوار از آتش سوزی روستای چوبی خسارت دیدند
فرماندار شفت نیز در این جلسه گفت: وسعت و شدت آتش سوزی به علت بافت چوبی منطقه بسیار شدید بود و انفجار کپسول های گازی مورد استفاده در اجاق آشپزخانه نیز بر شدت آتش افزود.
نقدی اضافه کرد: مسئولان از همان لحظات نخست حادثه آتش سوزی در کنار مردم بودند و اقدامات لازم نیز انجام شد.
وی عنوان کرد: تنها ایستگاه آتش نشانی این روستا یک خودروی آتش نشانی با ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر آب بود که به علت سرعت زیاد آتش سوزی چندان کار آمد نبود.
وی تصریح کرد : در این حادثه ۱۲۰ پلاک و بلوک یک تا چهار طبقه آسیب دید که بر این مبنا در مجموع ۳۶۰ خانوار و ۱۲۵ واحد تجاری دچار خسارت شدند که از این تعداد ۱۷ خانوار تحت پوشش بهزیستی و ۲۲ خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند.
فرماندار شفت در ادامه از اداره برق خواست تا روشنایی معابر و کوچه را با استفاده از کابل موقت برقرار کند.
وی گفت: بسیاری از مردم این روستا نیازمند کمک جدی هستند و باید در خصوص اسکان موقت و پرداخت کمک های بلاعوض به آنها تصمیمات لازم اتخاذ شود.
فرماندار شفت تصریح کرد: پروژه گازرسانی روستای امامزاده ابراهیم تا محوطه حرم انجام شده است، بخشی که دچار حریق شده بود چون هنوز گازرسانی نشده بود مردم از کپسولهای گاز استفاده می کردند و در جریان این حادثه با انفجار این کپسول ها کار آتش نشانان دشوار و به سختی انجام می شد.
وی تصریح کرد: آتش نشانانی از شفت، احمدسرگوراب، نصیرمحله و رشت و فومن به اطفای حریق در این روستا کمک کردند اما سازه های چوبی که طی سالها کاملا خشک شده بودند خود موجب گترش سریع آتش شد و یک ساختمان بتنی و دیوار بلوکی از گسترش آتش به حرم جلوگیری کرد در غیر اینصورت بازار کاملا می سوخت.