یعقوب شکوهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: بیشترین بارش سامانه اخیر استان مربوط به شهرستان اردل با حدود ۵۳ میلیمتر بود که باعث بروز خسارت در برخی مناطق این شهرستان شد و هماکنون کانالهای کشاورزی بخش میانکوه یه لایروبی و بازسازی نیاز دارد.
وی با اشاره به ریزش سنگ و رانش زمین در بخشهایی از شهرستان اردل مانند جادههای بخش میانکوه و تنگ درکشورکش افزود: البته هیچکدام از جادههای این شهرستان بسته نشد و تلاش راهداران برای ربزشبرداری و پاکسازی محورهای ارتباطی ادامه دارد.
شکوهی به رعایت نکردن تقویم کوچ و اقدام عشایر شهرستان اردل نسبت به کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردیبهشتماه اشاره و تصریح کرد: در این بارندگی تعدادی از عشایر اردل با مشکل مواجه شدند.
وی یادآور شد: البته از طریق مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان و فضای مجازی اطلاعرسانی به عشایر مبنی بر خودداری از کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردیبهشتماه انجام شده بود.
فرماندار اردل اظهار داشت: این در حالی است که تعدادی از عشایر شهرستان اردل تقویم کوچ را رعایت نکردهاند و بدون توجه به هشدارها و اخطارها از خوزستان به سمت چهارمحال و بختیاری کوچ را آغاز کردند.
وی گفت: بههمین منظور حدود ۱۰ درصد از عشایر دیناران شهرستان اردل در مسیر کوچ از خوزستان به چهارمحال و بختیاری دچار مشکل شدند که در همین راستا ساعت ۲ بامداد شنبه بههمراه جمعیت هلالاحمر و اداره امور عشایر در منطقه حضور یافتیم و مواد غذایی و نایلون برای پوشش کف و روی چادرها بین این عشایر توزیع شد.
شکوهی به مطلوب شدن شرایط آب و هوایی شهرستان اردل برای روز شنبه اشاره و تاکید کرد: خدمترسانی و کمکرسانی به عشایر دارای مشکل بهعلت کوچ ادامه دارد و قرار است نیروهای امدادی به دنگان دیناران این شهرستان اعزام شوند.
وی با اشاره به درخواست کمک تعدادی از عشایر گرفتار در پلاک زیر سهراهی شلیل افزود: خدمترسانی و کمکرسانی به این عشایر انجام خواهد شد.
فرماندار اردل تصریح کرد: البته در روز جمعه عشایر دو سه نقطه این شهرستان از جمله عشایر میانکوه و درهشور درخواست کمک داشتند که کمکرسانی به آنان در سریعترین زمان ممکن انجام داد.
وی یادآور شد: این در حالی است که مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با حضور در خوزستان به عشایر برای رعایت تقویم کوچ و خودداری از کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردیبهشتماه هشدار داده بود.
شکوهی اظهار داشت: خسارتهای ناشی از بارندگیهای اخیر در شهرستان اردل بهزودی و پس از ارزیابیهای کارشناسی جمعبندی و اطلاعرسانی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بهدنبال فعالیت سامانه بارشی اخیر ۵۹.۲ میلیمتر بارش در لیرابی شهرستان اردل، ۴۸.۹ میلیمتر در کوهرنگ، ۴۷.۷ میلیمتر در اردل، ۴۶.۴ میلیمتر در بازفت کوهرنگ، ۳۷.۲ میلیمتر در لردگان، ۳۶.۵ میلیمتر در دوآبصمصامی کوهرنگ، ۳۳.۸ میلیمتر در مالخلیفه مرکز شهرستان فلارد، ۲۷.۴ میلیمتر در خانمیرزا، ۲۶.۹ میلیمتر در شلمزار مرکز شهرستان کیار، ۲۴.۹ میلیمتر در فارسان، ۱۸.۱ میلیمتر در شهرکرد، ۱۷.۱ میلیمتر در سورشجان شهرستان شهرکرد، ۱۵.۲ میلیمتر در بلداجی شهرستان بروجن، ۱۳.۷ میلیمتر در فرخشهر، ۱۳.۴ میلیمتر در سامان، ۱۱.۷ میلیمتر در بن، ۸.۳ میلیمتر در ایلبگی شهرستان سامان و ۵.۵ میلیمتر در بروجن ثبت شد.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
اردل در ۷۵ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.