به گزارش ایرنا، پیتر استانو روز شنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس(توئیتر سابق) تاکید کرد: اتحادیه اروپا به حفاظت از استقلال دیوان بین المللی کیفری و یکپارچگی اساسنامه رم متعهد است.
وی ضمن بازنشر بیانیه دیوان بینالمللی کیفری درباره «استقلال و بیطرفی» این مرجع قضایی افزود: تهدید دادگاه یا مقامات آن غیرقابل قبول است.
دیوان بینالمللی کیفری دیروز (جمعه) با انتشار بیانیهای، به کسانی که این نهاد قضایی بینالمللی و کارکنان آن را تهدید میکنند هشدار داد که چنین اقداماتی ممکن است «حمله به اجرای عدالت» تلقی شود. در این بیانیه با اشاره به اینکه دادگاه در چارچوب وظایفی دارد، تلاش میکند تا با همه طرفهای ذینفع تعاملی سازنده برقرار کند تصریح کرد که استقلال دادگاه نباید تضعیف شود. دیوان بینالمللی کیفری بر همین اساس خواستار پایان فوری اقداماتی شد که مانع فعالیت دادگاه و باعث ارعاب کارکنان آن میشود.
در این بیانیه اشارهای به منبع تهدیدها و ارتباط آن با پرونده خاصی نشده است؛ اما چندی پیش پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بینالمللی کیفری را تهدید کردهاند که از صدور قرار بازداشت برای مقامهای (رژیم) اسرائیل خودداری کند.
به گفته این منابع مطلع که نخواستند نام آنها فاش شود، اعضای کنگره آمریکا به دیوان بینالمللی کیفری هشدار دادهاند که در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقامهای اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد.
به نوشته آکسیوس، اعضای کنگره آمریکا اعلام کردهاند که در حال کار روی قوانینی هستند که در صورت صدور حکم بازداشت از سوی دیوان بینالمللی کیفری علیه مقامهای رژیم صهیونیستی، آن قوانین را اجرا کنند.
رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم از سوی دیوان بین المللی کیفری مخفیانه صادر شود.
از سویی روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارنوت به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم توسط دیوان بینالمللی کیفری در لاهه مخفیانه صادر شود و آنها تنها پس از سفر به خارج از اراضی اشغالی از آن مطلع شوند.
بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی، دولت آمریکا در تلاش است تا از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه جلوگیری کند.
با وجود اینکه رژیم اسرائیل اتهام نسلکشی در غزه را رد میکند، اما دیوان بینالمللی دادگستری با بررسی شکایت دولت آفریقای جنوبی مبنی بر نسلکشی این رژیم در غزه موافقت کرده و در حال بررسی این پرونده است؛ مسالهای که باعث انزوای بیسابقه صهیونیستها در مجامع بینالمللی شده است.