به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا؛ جمهوری اسلامی ایران در شرایط پساطوفان الاقصی اقدامات فعالانه و مبتکرانهای را در سطح جهانی و منطقهای انجام داد. این دست اقدامات پس از حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق به طور چشمگیرتری خود را نشان داد و توانست به عنوان نمونهای موفق از هماهنگی میدان و دیپلماسی در جریان تحولات قبل و پس از عملیات وعده صادق خود را به نمایش بگذارد. اقتدارآفریینی و افزایش بازدارندگی کشورمان و همچنین عصبانیت و انفعال دشمنان گواه همین ادعا است.
در پی انجام عملیات موفق وعده صادق و حمله ناکام چند ریزپرنده به اصفهان و مقابله موفق پدافند کشورمان نشان داد، دشمنان قادر به احیای حیثیت از دست رفته خود پس از مورد اصابت قرار دادن سرزمینهای اشغالی توسط ایران نبوده و شاید تبعات عملیات مهم و معنادار ایران در هدف قرار دادن مستقیم رژیم صهیونیستی ارادهای نیز برای آنها باقی نگذاشته است.
علاوه بر این برخی تحرکات هم پیمانان رژیم صهیونیستی از جمله انگلیس و آمریکا در تحریمهای غیر موثر نهادها و شخصیتهای ایرانی در واکنش به اقدام جمهوری اسلامی ایران بدون پاسخ نماند. اقدام متقابل ایران در تحریم مقامات و نهادهای آمریکایی و انگلیسی گویای این امر است که جمهوری اسلامی هم در میدان نظامی و هم در میدان دیپلماتیک آمادگی مقابله به مثل با فعالیتهای ضدایرانی دشمن را دارد.
همین مساله و اعلام تحریم ۸ شخص و ۵ نهاد انگلیسی حامی رژیم صهیونیستی از سوی وزارت امور خارجه کشورمان در روز پنجشنبه ۱۳اردیبهشت با عصبانیت مقامات این رژیم رو به رو شد.
گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس که نامش در لیست تحریمی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است بدون اشاره به نقش بی ثبات کننده رژیم جنایتکار صهیونیستی، ضمن اتهام زنی به ایران و اشاره به حمایت ایران از گروههای مقاومت منطقه در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت : اگر ایران فکر میکند که تحریمهای اخیر کسی را مرعوب میکند، کاملا در اشتباه است.
در آخرین نمونه مخالفت مقامات اروپایی از فرانسه تا آلمان با طرح ضدایرانی برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران به خوبی نشان دهنده عجز آنها در برابر بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران است.
در پاسخ به همین ادعای وزیر دفاع انگلیس، سید مهدی حسینی متین در پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: بریتانیا با آغاز حملات هوایی غیرقانونی به خاک یمن از ژانویه گذشته، خود را به هدف قانونی برای اقدامات دفاعی یمنیها تبدیل کرده است. اگر انگلیس و آمریکا فکر میکنند که تجاوزشان امنیت را برای آنها و متحدان (رژیم اسرائیل) به ارمغان میآورد، کاملاً نادان هستند.
این تبادل پیامهای عیان دیپلماتیک در شرایطی است که کشورهای غربی به شدت در برابر اقدامات رو به جلو جمهوری اسلامی ایران احساس ضعف میکنند.
در آخرین نمونه مخالفت مقامات اروپایی از فرانسه تا آلمان با طرح ضدایرانی برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران به خوبی نشان دهنده عجز آنها در برابر بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران است.
هفته گذشته دیوید کامرون در نشست کمیته روابط بینالملل و دفاعی پارلمان انگلیس عنوان کرد که شناسایی سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی به مصلحت نیست.
وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به اینکه روابط دیپلماتیک انگلیس و ایران در مقطع کنونی «نسبتاً مختصر» است اما هشدار داد که شناسایی سپاه بهعنوان سازمان به اصطلاح تروریستی، به این روابط پایان می دهد.
کامرون عنوان کرد: «وقتی صحبت از تلاش برای متوقف کردن تشدید درگیریها میشود، وقتی صحبت از ارسال پیامی مستقیم به ایرانیها میشود... من میخواهم خودم با آنها گفتوگو داشته باشم، نمیخواهم به همتای فرانسویام زنگ بزنم و بگویم، آیا می توانید به ایرانیان این پیام را ارسال کنیم؟»
وی افزود: «به نظرم این اقدام (افزودن سپاه به فهرست سازمانهای تروریستی) به نفع بریتانیا نیست، این اقدام نه تنها رویکرد ما را تقویت نمیکند که از بسیاری جهات آن را تضعیف می کند.»
وزیر امور خارجه انگلیس دو هفته پیش هم در سفر به سرزمینهای اشغالی خطاب به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را بهعنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.
موارد گفته شده گویای اذعان به تبعات زیاد تساعد بحران توسط رژیمهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران است.
به نظر میرسد اروپاییها پیام گذشته ایران را به خوبی درک کردهاند؛ جایی که فرمانده نیروی هوافضا در واکنش به تلاشها برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما قادر هستیم به لطف الهی تا دو هزار کیلومتر ناوهای آمریکایی را بزنیم که این دو هزار کیلومتر هم به احترام اروپاییها است که انشالله این احترامشان را حفظ کنند!