تهران- ایرنا- ملی‌پوش اسبق بدمینتون گفت: نمی‌توانیم همه اشتباهات را به اسم ریاست فدراسیون بنویسیم اما اگر بعد از اتفاقات ناخوشایند دوباره تکرار شود، می‌توانیم اسم آن را سوء‌مدیریت ریاست فدراسیون بگذاریم.

به گزارش ایرنا، مسابقات قهرمانی آسیا روزهای ۲۱ تا ۲۶ فروردین در شهر نینگبو چین برگزار شد که ملی‌پوشان ایران با دو شکست از جدول مقدماتی مسابقات کنار رفتند. تیم دونفره بدمینتون ایران متشکل از رومینا تاجیک و پریا اسکندری در گروه B جدول مقدماتی مسابقات قهرمانی آسیا با تیم‌های دونفره چین‌تایپه با رنکینگ ۵۴ و تایلند رنکینگ ۱۰۳ هم‌گروه بود. دختران ایران در هر دو بازی دور مقدماتی با نتیجه دو بر صفر شکست خوردند و به جدول اصلی مسابقات راه پیدا نکردند.

این در حالی بود که رومینا تاجیک و پریا اسکندری در تورنمنت بین‌المللی جام فجر که اواسط بهمن ماه پارسال در یزد برگزار شد با صعود به نیمه نهایی و سپس فینال رقابت‌های دوبل دست به کار بزرگی زدند و در فینال مقابل تیم قدرتمند برزیل قرار گرفت و هر چند دو بر صفر مغلوب شد و نقره گرفتند.

علی شاه‌حسینی کارشناس بدمینتون روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا درباره حذف زودهنگام تیم دونفره بانوان در مسابقات قهرمانی آسیا، اظهار کرد: ماه گذشته فدراسیون تصمیم گرفت تا برای مسابقات قهرمانی آسیا در چین تیم اسکندری و تاجیک را که در جام فجر عملکرد موفقی داشتند را اعزام کند.

وی افزود: سازوکار مسابقات قهرمانی آسیا تغییر کرده و افراد دارای بالاترین رنکینگ جهانی در بخش‌های یک نفره و دو نفره مردان و بانوان (مجموع شش نفر) برای کشورهایی مثل ایران که از لحاظ سطح بدمینتون جزو رده ۱۰ تا ۲۰ آسیا هستند، برای حضور در این مسابقات دعوت به عمل می‌آید. پارسال در مسابقات قهرمانی یک نفره مردان و دونفره بانوان آسیا اعزام شدند اما امسال با تصمیم فدراسیون به جای ۶ نفر تیم دونفره بانوان چون در جام فجر نتیجه خوبی گرفته بودند، به این رقابت‌ها اعزام شدند. در واقع تیم دونفره مردان و یک نفره مردان و زنان به این مسابقات نرفتند.

وی اضافه کرد: قطعا عملکرد خوب این تیم دونفره در مسابقه فجر علت این تصمیم‌گیری بود اما متاسفانه بحث تاریخ‌سازی لفظ صحیحی نیست که برای عملکرد بچه‌ها استفاده شود. تاریخ‌سازی یعنی کاری برای اولین بار رخ دهد. کار این دو بازیکن در جام فجر بزرگ بود اما تاریخ‌سازی نبود.

ملی‌پوش اسبق بدمینتون افزود: قبلا در مسابقات داخلی و خارجی ایران بچه‌های ما حتی در بخش مردان برابر رنکینگ‌های ۵۰ تا ۶۰ جهان برد داشتند و حتی با بازیکنان دارای رنکینگ‌های ۱۷ تا ۳۰ جهان بازی‌های بسیار نزدیکی را از خود به نمایش گذاشتند بنابراین در این شکی نیست که آنها کار بزرگی کردند اما تاریخ‌سازی نکردند.

وی ادامه داد: اگر توقع زیادی از این بچه‌ها داشته باشید، غیرمنصفانه است. این دو بازیکن بدون مربی و سرپرست راهی چین شدند و تجربه آن‌چنانی برای شرکت در مسابقات بزرگی را نداشتند. به نظر من یک سری ناهماهنگی‌ها و بی‌دقتی‌ها هم انجام شد که دیر به محل مسابقات رسیدند. این دو بازیکن نصف شب به چین رسیدند و صبح مسابقه دادند.

شاه‌حسینی اضافه کرد: دوستانی که مسئول تهیه بلیت بودند، باید به اختلاف ساعت چین و ایران توجه می‌کردند و بازیکنان حداقل دو یا سه روز زودتر اعزام می‌شدند. این موضوع تاثیر منفی در کیفیت بازی بچه‌ها گذاشت. دیر رسیدن به محل مسابقات، بی‌تجربگی و نبود سرمربی و سرپرست دست به دست هم داد تا نتوانند کیفیت و توانایی خود را نشان دهند و حذف زود هنگامی داشتند.

وی در خصوص مقصر این اتفاق‌ها یادآور شد: هر فدراسیونی یک چارت مدیریتی دارد که باید مسئولیت‌ها و وظایف خود را به درستی انجام دهند. هر فدراسیونی مثل بدمینتون کمیته‌های زیاد و افراد بسیاری در پست‌های مختلف دارد و تلاش می‌کنند تا به افرادی که شایسته‌تر هستند پست و سمت بدهد اما شاید برخی اوقات پست و سمت‌ها را افرادی دارند که متاسفانه در انجام وظایف خود قصور می‌کنند. نمی‌توانیم همه اشتباهات را به اسم ریاست فدراسیون بنویسیم، اما اگر بعد از اتفاقات ناخوشایند رئیس فدراسیون به این اتفاقات رسیدگی نکند و دوباره تکرار شود می‌توانیم آن را سوء مدیریت بگذاریم.

این کارشناس بدمینتون گفت: امیدوارم شرایط به سمتی برود که در سال جدید ملی‌پوشان اردو داشته باشند و دور هم جمع شوند. شرایط آنها مانند ۱۲ سال پیش در میادین بین‌المللی بهتر شود. متاسفانه ما در المپیک ۲۰۲۴ پاریس نماینده‌ای نداریم و باید برنامه‌ریزی و زحمت زیادی کشیده شود تا برای المپیک ۲۰۲۸ حداقل نماینده داشته باشیم.