به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، الکساندر کینشاک روز یکشنبه در مصاحبهای افزود: روسیه از کشورهای منطقه میخواهد که از اقداماتی که باعث شدت گرفتن تنشها شود، خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: حمله هوایی اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق میتوانست به جنگ منطقهای گسترده منجر شود اما تهران، پاسخ معتدل داد و زیرساختهای نظامی منتخب اسرائیل را هدف قرار داد که این اقدام، تواناییهای نظامی ایران را به تلآویو نشان داد.
این دیپلمات روس خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که رویکرد چشم در برابر چشم باید کنار گذاشته شود و امیدواریم کشورها اجازه ندهند وضعیت در منطقه تشدید شود.
اسپوتنیک در ادامه با اشاره به اینکه تنش بین اسرائیل و جهان اسلام پس از حمله تلآویو به نوار غزه افزایش یافته است، به نقل از کینشاک نوشت: درگیری در غزه سایر رویدادها در منطقه از جمله تلاش های روسیه و ایران برای ایجاد نزدیکی بین سوریه و ترکیه را به حاشیه برده است.
این دیپلمات گفت: رویدادهای نوار غزه و فراتر از آن همچنان بر همه فرآیندهای منطقه تأثیر منفی می گذارد؛ در این شرایط، من از گمانه زنی در مورد امکان دیدارهای چهارجانبه بیشتر درباره حل و فصل مسائل سوریه خودداری می کنم، با این وجود به تلاشهای مشترک با تهران برای عادی سازی روابط بین دو کشور همسایه (سوریه و ترکیه) ادامه خواهیم داد.
بنا بر این گزارش، وزیران امور خارجه روسیه، ایران، سوریه و ترکیه اولین نشست چهارجانبه خود را در ماه مه ۲۰۲۳ برگزار کردند و بر سر تهیه نقشه راهی برای عادی سازی روابط سوریه و ترکیه به توافق رسیدند.
به گزارش ایرنا،۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر اول آوریل ۲۰۲۴ یعنی هفت روز پس از تصویب قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه در طول ماه مبارک رمضان، رژیم اسرائیل به پشتیبانی آمریکا نه تنها این قطعنامه را اجرا نکرد، بلکه برای جبران شکست خود در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۳ برابر با ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در حمله هوایی موشکی، ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق سوریه را مورد هدف حمله موشکی قرار داد که بر اثر این جنایت سردار «سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی» و «سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی» از فرماندهان دوران دفاع مقدس و مستشاران نظامی ارشد ایران در سوریه و پنج تن از افسران همراه آنان به فیض شهادت نائل آمدند.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شامگاه شنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ با آغاز عملیات وعده صادق و شلیک بیش از صد فروند موشک کروز و بالستیک و پرتاب بیش از دویست پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶، پاسخ و تنبیهی به تجاوزات و ترورهای شرورانه و اقدامات تروریستی اخیر رژیم اشغالگر قدس در حمله به کنسولگری سفارت ایران در سوریه دادند.
پیش از این رئیس جمهور روسیه در مکالمه تلفنی با آیت الله سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران، این اقدام را خلاف همه موازین و مقررات بینالمللی دانست و تصریح کرد: آنچه از سوی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این اقدام جنایتکارانه و در سایه انفعال شورای امنیت اتفاق افتاد، بهترین روش برای تنبیه متجاوز و جلوهای از درایت و عقلانیت رهبران ایران بود.
ولادیمیر پوتین با انتقاد شدید از رفتار آمریکا و برخی کشورهای غربی در تنشزایی در منطقه، تصریح کرد: ما اطمینان داریم جمهوری اسلامی ایران از جمله پایههای اصلی ثبات و امنیت در منطقه است.
دیمیتری پسکوف سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه نیز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ اعلام کرد: روسیه با ایران و اسرائیل در ارتباط است تا از آنها بخواهد که درگیری شدت بیشتری نگیرد؛ این تماسها سازنده است.