تهران- ایرنا- دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) از وحدت پیروان ادیان به عنوان مهمترین عامل برای حمایت‌های بشردوستانه از مردم غزه و فلسطین یاد کرد.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا آیت الله رضا رمضانی روز دوشنبه -۱۷ اردیبهشت- در نشستی با عنوان ارتباط دین و سلامت در دومین همایش دین، سلامت و کمک‏‌های بشردوستانه که در سالن همایش‌های دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، از ضرورت نگاه جامع و دقیق به دین سخن گفت و اظهار داشت: امروز نیازمند وحدت پیروان ادیان برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و غزه هستیم و غزه نیازمند حمایت‌های بشردوستانه از سوی جامعه بشری است.

وی افزود: دین یک برنامه دقیق برای زندگی دارد که یکی از این برنامه‌ها توجه به سلامت جسم است؛ اگر به آموزه‌های دینی تعمق داشته باشیم، گره‌های وجودی انسان را باز می‌کند و ارمغان دین توسعه ارتباطات است؛ دین به انسان معنا می‌بخشد، در قرآن آمده است که خدا علمی به شما می دهد که فاقد آن بودید و معناداری دین به خوبی در آیات قرآن آمده است.

دین، انسان را به آرامش واقعی می رساند

رمضانی گفت: آرامش واقعی که بتواند انسان را به معنویت و مراتب بالا برساند، دین است. امروز در سازمان بهداشت جهانی ابعاد معنوی و دینی مطرح می شود. البته برخی بحث اخلاق را جایگزین دین می‌کنند و معتقدند باید از حداقل‌های دین یک اصول جهانی ایجاد کرد که مورد قبول همه باشد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر دین را به معنای دقیق و جامع نشان دهیم اخلاق نیز از ابعاد مختلف در انسان ظهور پیدا می کند و نگاه مومنانه علاوه بر ایجاد آرامش باعث گسترش ارتباطات فردی و اجتماعی میان انسان ها می شود؛ پیامبر اکرم (ص) فرمودند «هرکس صبح کند و تلاشی برای کارهای مسلمانان انجام ندهد مسلمان نیست و این یک معنویت مسئولیت پذیر است.

انسان خدامحور به بن بست نمی رسد

رمضانی با اشاره به جانفشانی پزشکان و کادر پزشکی و بهداشتی در دوران کرونا گفت: اگر انسان نگاه خدامحوری داشته باشد، هیچ وقت به بن بست نمی رسد و در احکام دینی می بینیم که توجه به آداب و اسرار عبادات باعث می شود تا رابطه انسان با خدا فقط یک نماز معمولی نباشد بلکه به زیباترین رابطه انسان با خدا تبدیل می شود.

اهداف و خط مشی‌های بنیاد پزشکان مسلمان بدون مرز

محمدحسین نیکنام مدیر عامل بنیاد خیریه بین المللی پزشکان مسلمان بدون مرز با ارائه گزارشی از عملکرد این تشکل غیردولتی و غیرانتفاعی گفت: کشور ما در بسیاری از زمینه‌های پزشکی و بهداشتی در دنیا بی‌نظیر است و نظام سلامت ایران یک نظام توسعه یافته است.

وی افزود: جمعی از پزشکان و دیپلمات های مبرز و خیرینی که علاقه‌مند به فعالیت در حوزه بین‌المللی هستند در این بنیاد فعالیت می‌کنند. پزشکی فقط درمان و دارو و عمل جراحی نیست و مدیریت نظام سلامت و اقتصاد سلامت و توجه به ابعاد روانی، اجتماعی و معنوی سلامت از اهمیت برخوردار است.

نیکنام اضافه کرد: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بشردوستانه به محرومان و مستضعفان جهان و حمایت از طرح های مبارزه با بیماری‌های مسری و شایع مغفول مانده به ویژه در جوامع فقیر از دیگر اهداف این بنیاد است.

وی درباره خط مشی بنیاد گفت: شناسایی و جذب متخصصان و موسسات تخصصی پزشکی، ایجاد بانک اطلاعات، راه‌اندازی کانون های مرتبط در نقاط مختلف جهان به عنوان شعبه بنیاد و تبیین دیدگاه های اسلام درباره مسائل مستحدثه پزشکی جزو خط مشی های این بنیاد است.

در این همایش یک میزگرد تخصصی با حضور ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه، حجت الاسلام محمد حاجی ابوالقاسم، مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت، ناصر سیم فروش مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حمیدرضا آصفی کارشناس سیاسی و سفیر پیشین ایران در امارات، فرانسه و آلمان و سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه برگزار شد.

دومین همایش "دین، سلامت و کمک‏ های بشر دوستانه" از سوی بنیاد بین ‏المللی پزشکان مسلمان و محب اهل بیت(ع) مرتبط با مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد.