به گزارش ایرنا، مجید جودی روز دوشنبه پس از بازدید از روستای حادثه دیده امامزاده ابراهیم شفت به خبرنگاران گفت: در نخستین گام ارائه این تسهیلات به روستائیان آسیب دیده برای بازسازی واحدهایشان آغاز شده تا در مرحله بعد که مصوبات لازم برای پرداخت کمک های بلاعوض و تسهیلات تکمیلی انجام شود.
وی عنوان کرد: به عنوان مجریان دولتی بازسازی برای ارائه خدمت به خسارت دیدگان حادثه آتش سوزی به این روستا سفر کرده ایم تا در سریعترین زمان ممکن مشکلات این روستائیان را حل کنیم.
وی ادامه داد: امامزاده ابراهیم از روستاهای نادر کشور است که در آن معیشت، زندگی و سکونت درهم آمیخته و مسکن صرفا برای سکونت نبوده و حکم معیشت را هم دارد لذا برقراری جریان زندگی و اقتصاد در این روستا را وظیفه خود دانسته و قبل از اخذ مصوبات لازم از هیات دولت عملیات بازسازی در این روستا را آغاز می کنیم.
وی تصریح کرد: عملیات نقشه برداری توسط بنیاد مسکن انجام شده و آواربرداری هم از فردا شروع می شود و شرایط دریافت تسهیلات سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی با کارمزد پنج درصد برای مردم خسارت دیده نیز فراهم شده است.
جودی تاکید کرد: مردم آسیب دیده می توانند به ازای هر واحد خسارت دیده این تسهیلات را دریافت کنند و بعد از اخذ سایر مصوبات برای کمک به آنان با همت و مشارکت آنان بازسازی این روستا ظرف ۶ تا هفت ماه آینده به ثمر خواهد رسید.
وی گفت: بازسازی این روستا کار دشواری نیست و با همت مردم به راحتی قابل دستیابی است؛ ما به عنوان نمایندگان دولت در کنار مسئولان محلی در خدمت مردم هستیم تا دوباره زندگی، اقتصاد و معیشت به روستا برگردد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور اضافه کرد: تسهیلات مسکن روستایی مصوب دولت به صورت ثبت زنجیره ای است به همین منظور اعلام کردهایم بانکی که سختگیری کمتری در پرداخت این تسهیلات دارد و ضمانت زنجیره ای را قبول می کند برای پرداخت این تسهیلات به ما اعلام شود؛ درصورتی که استان گیلان در این بخش سهمیه اعتباری و تسهیلاتی نداشته باشد از سهمیه سایر استانهای کم کرده و کمبود این استان را برطرف می کنیم.
بنیاد مسکن در واگذاری زمین های سنددار همکاری لازم را خواهد داشت
معاون عمران و توسعه روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور نیز در این بازدید گفت: طرح هادی تهیه شده از این روستا دارای ضوابطی است و حد تفکیک در این روستا را ۱۲۰ متر مشخص کرده است که در کمیتهمربوطه این پیشنهادات مورد بررسی قرار گرفته و بنیاد مسکن با آن موافقت خواهد کرد.
داریوش بلدی ادامه داد: در این کمیته باید حق تفکیک کمتر شود تا مردم بتوانند درجاسازی انجام دهند؛ در خصوص سند این روستا نیز در بازنگری انجام شده محدوده روستا حدود ۳۵ هکتار است که بنیاد مسکن سند ۱۶.۵ هکتار را از منابع طبیعی دریافت کرده است.
وی تصریح کرد: هویت معماری و بافت چوبی این روستا از گذشته شکل گرفته بود اما اگر بتوانیم ضوابط و آئین نامه ها (در شهرهای بزرگ هم خانه ها به هم چسبیده و درز انقطاع چهار تا پنج سانتیمتر است) را در طراحی جدید این هویت بومی و اقلیمی رعایت کنیم از حوادث مشابه جلوگیری خواهد شد.
بامداد پنجشنبه گذشته روستای چوبی و زیبای امامزاده ابراهیم شفت دچار حریق شد و طی این آتش سوزی گسترده حدود ۳۸۹ واحد تجاری و مسکونی چوبی سوخت و تعدادی هم دچار خسارت شد، خوشبختانه این حادثه آسیب جانی در پی نداشت.