به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز دوشنبه با اعلام حمایت از حرکات آزادیخواهانه اساتید و دانشجویان دانشگاههای آمریکایی و اروپایی تاکید کرد: اکنون موج جدیدی از بیداری در وجدان انسانها به ویژه دانشگاهیان در سراسر دنیا آغاز شده که نوید دهنده حرکت و نهضتی پایدار و مداوم در احقاق حق ملت مظلوم فلسطین است.
در این بیانیه وزارت علوم تصریح کرد: دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه کشورهای آمریکایی و غربی بر اساس دفاع از انسانیت و حقوق بشر، جنبش های بشردوستانه به راه انداخته اند و موجی از حمایت و پشتیبانی از مردم مظلوم غزه به راه انداخته اند.
وزارت علوم در ادامه این بیانیه تاکید کرد: بر اساس مسئولیت و وظیفه انسانی و احترام به حق حیات یک ملت و با آگاهی و شجاعت با شکل دادن تجمعات متعدد در دانشگاهها خواهان پایان دادن به ظلم و تجاوز در سرزمین های اشغالی و احقاق حق ملت مظلوم فلسطین هستند، اعلام می داریم تا پایان دادن این اشغالگری و محکومیت رژیم صهیونیستی این حرکت را ادامه دهید.
به گزارش ایرنا، اعتراض های دانشجویی در چند هفته گذشته به دنبال دستگیری ها و اخراج دانشجویان در دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک در سراسر آمریکا گسترش یافت. دانشجویان بسیاری از دانشگاه های این کشور از جمله دانشگاه ییل، دانشگاه نیویورک، دانشگاه هاروارد، دانشگاه تگزاس در آستین، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و غیره به این اعتراض ها پیوستند.
بسیاری از معترضان طرفدار فلسطینیان از دانشگاههای میخواهند که سرمایههای مالی و سیاسی خود به نفع عملیات نظامی رژیم صهیونیستی را واگذار کنند.
حمایت و همبستگی با دانشجویان آمریکایی حمایت کننده از مردم غزه، بعد از اروپا به آسیا رسید.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم متن بیانیه این وزارتخانه در حمایت از حرکات آزادیخواهانه اساتید و دانشجویان آمریکایی و اروپایی به شرح زیر است:
مردم ستمدیده فلسطین بیش از ۶۰ سال است که بدترین نوع تروریسم را تجربه می کنند... آیا در دنیای امروز، قساوت دیگری را در این حجم و ابعاد و با این تداوم زمانی میشناسید؟ به گلوله بستن بانویی در وسط خیابان فقط به جرم اعتراض به سربازِ تا دندان مسلّح، اگر تروریسم نیست پس چیست؟ این بربریّت چون توسّط نیروی نظامی یک دولت اشغالگر انجام می شود، نباید افراطیگری خوانده شود؟ یا شاید این تصاویر فقط به این علّت که ۶۰ سال مکرّراً از صفحهی تلویزیونها دیده شده، دیگر نباید وجدان ما را تحریک کند.
جوانان عزیز! من امید دارم که شما در حال یا آینده، این ذهنیّت آلوده به تزویر را تغییر دهید؛ ذهنیّتی که هنرش پنهان کردن اهداف دور و آراستن اغراض موذیانه است... رنجهای امروز اگر مایهی ساختن فردایی بهتر و ایمنتر نشود، فقط به خاطرههایی تلخ و بیثمر فرو خواهد کاست. من ایمان دارم که تنها شما جوانهایید که با درس گرفتن از ناملایمات امروز، قادر خواهید بود راههایی نو برای ساخت آینده بیابید و سدّ بیراهههایی شوید که غرب را به نقطه کنونی رسانده است. (فرازهایی از نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به عموم جوانان در کشورهای غربی)"
ملت مظلوم و مقتدر فلسطین بیش از ۷ دهه تحت اشغالگری رژیم صهیونیستی اسرائیل قرار داشته و از حق مسلم حیات در سرزمین خودشان محروم شده اند. در ۷ اکتبر ۲۰۲۴ عملیات طوفان الاقصی توسط نیروی مردمی حماس برای دفاع از سرزمین فلسطین در مقابل سال ها ظلم و اشغالگری صهیونیست ها صورت گرفت. رژیم کودک کش اسرائیل به دلیل عجز و ناتوانی در مقابله نظامی با نیروهای جبهه مقاومت به تداوم ظلم و آدم کشی در غزه به ویژه حمله به مراکز آموزشی و بهداشتی و حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه و شهادت رساندن دیپلمات های کشورمان پرداخت.
در این مدت بیش از ۳۵ هزار نفر از مردم بیگناه غزه به ویژه زنان و کودکان به دست رژیم غاصب به طرز فجیعی قتل عام شده اند. این حجم کشتار، دل ملت های آزاده را در کل جهان به درد آورده و حرکت های مردمی در دفاع از ملت مظلوم فلسطین را شکل داده است.
غربیها و طرفداران صهیونیستها با حقیقتی عریان روبرو شدهاند؛ آحاد ملتها در غرب و آمریکا انگشت به دهان ماندهاند؛ بازداشت و دستگیری قریب به ۲۵۰۰ دانشجو و استاد در دانشگاههای کلمبیا، بوستون، لسآنجلس، آستین، تگزاس، ییل، نیویورک، ماساچوست، اموری، هاروارد، براون، میشیگان، مینهسوتا، برکلی و دهها دانشگاه دیگر با ورود خشن پلیس و استفاده از گاز اشکآور تنها به جرم فریاد علیه نسلکشی صهیونیستها در قتل عام ۳۵ هزار فلسطینی بیگناه که قریب به ۱۵ هزار تن از آنها کودکانیاند که الفبای زندگی را تجربه نکردهاند؛ رخدادی که ذهنیت و تصویر دموکراسی در غرب را همچون تبلی توخالی در برابر افکار عمومی به لرزه انداخت و زنجیره اعتراضات فراگیری را علیه حمایتهای بی چون و چرای متحدان این رژیم کودککش در جوامع علمی ایجاد کرد.
اکنون موجی جدیدی از بیداری در وجدان انسانها به ویژه دانشگاهیان در سراسر دنیا آغاز شده که نوید دهنده حرکت و نهضتی پایدار و مداوم در احقاق حق ملت مظلوم فلسطین می باشد. دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه کشورهای آمریکایی و غربی بر اساس دفاع از انسانیت و حقوق بشر، جنبش های بشردوستانه به راه انداخته اند و موجی از حمایت و پشتیبانی از مردم مظلوم غزه به راه انداخته اند.
ضمن حمد خداوند و سپاس از دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه دانشگاهیان عزیزی که در دل کشورهای مدعی حقوق بشر، بر اساس مسئولیت و وظیفه انسانی و احترام به حق حیات یک ملت و با آگاهی و شجاعت با شکل دادن تجمعات متعدد در دانشگاهها خواهان پایان دادن به ظلم و تجاوز در سرزمین های اشغالی و احقاق حق ملت مظلوم فلسطین هستند، اعلام می داریم تا پایان دادن این اشغالگری و محکومیت رژیم صهیونیستی این حرکت را ادامه دهید.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن محکومیت جنایات وحشیانه و ددمنشانه رژیم کودککش صهیونیستی و محکوم کردن برخوردهای امنیتی با دانشجویان و اساتید، از مدیران جوامع علمی و نهادهای مرتبط در کشورهای اروپایی و آمریکایی درخواست کرد به حق آزادی بیان در دانشگاهها احترام بگذارند و از ورود نیروهای امنیتی به دانشگاهها برای سرکوب دانشگاهیان جلوگیری کنند. به امید پیروزی نهایی ملت فلسطین و اقامه نماز در قدس شریف انشاءالله»