به گزارش ایرنا، کمال سرویها روز دوشنبه در نشست خبری با موضوع انتخابات مرحله دوم مجلس در حوزه انتخابیه مشهد و کلات در محل استانداری خراسان رضوی افزود: پس از پایان شمارش آرا، هیات اجرایی انتخابات با بررسی صورتجلسه از شعب اخذ رای در حوزه انتخابیه مشهد و کلات، نتایح انتخابات را (شامگاه ۱۲ اسفندماه) اعلام کرد اما در فرایند انتخابات نتایج باید زمانی اعلام شود که نتیجه آرا تجمیع شده شورای نگهبان و هیات اجرایی یکسان باشد و آن گاه فرمانداری باید نتایج را اعلام کند و ملاک تطبیق آرا، آرای تجمیع شده شورای نگهبان است.
وی ادامه داد: بعد از اعلام نتایج انتخابات در مشهد و کلات توسط فرماندار، هیات نظارت، نتیجه تجمیع آرا خود را به فرمانداری اعلام کرد و در بررسی با هیات اجرایی، فرمانداری اختلاف تجمیع آرا را قبول کرد و در نهایت مطابق آرا شورای نگهبان، فرمانداری پذیرفت "احسان عظیمی راد" توانسته ۲۰ درصد آرای ماخوذه در حوزه انتخابیه مشهد و کلات را کسب کند.
مسوول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی گفت: اشکالی که پیش آمد این بود که فرماندار چند روز و دیر نتایج را اعلام کرد و پس از اعلام این که چهار نامزد در مشهد حد نصاب ۲۰ درصد آرای ماخوذه را به دست آوردند، وزارت کشور تیمی را روانه مشهد کرد و آنها دوباره نقاط افتراق بین هیات اجرایی و نظارت را بررسی کردند و حتی معاون وزیر کشور نیز برای بررسی موضوع به مشهد آمد.
سرویها افزود: اعلام نتایج انتخابات باید طبق قانون توسط فرمانداران صورت گیرد و به صورت رسمی اطلاع رسانی شود اما پس از این که تغییر نتایج انتخابات حوزه انتخابیه مشهد و کلات برای مسوولان اجرایی محرز شد، اصلاح نتایج در زمان مقرر اعلام و اطلاع رسانی نشد و چند روز بعد اعلام شد.
وی، همچنین امکان تقلب در فرآیندهای انتخاباتی در کشور را رد و اظهار کرد : همه نامزدها نمایندگانی برای شعب اخذ رای معرفی می کنند لذا می توانند بر کار هیات اجرایی و نظارت نظارت کنند.
مسوول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی گفت: همچنین مطابق قانون، امکان بازشماری آرا در صورت بروز ابهام وجود دارد چنانچه در حوزه انتخابیه نیشابور برای این که ابهامی برای نامزدها و حامیان آنها باقی نماند آرا بازشماری شد اما باز هم نتایج تغییر نکرد که همین موضوع ضمن رفع ابهام، اعتماد مردم را به فرایند انتخابات موجب شد.
سرویها به برگزاری دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه مشهد و کلات اشاره و اظهار کرد: هیات های اجرایی و نظارت پای کار آمده اند و با همراهی همه دستگاه ها انتخابات ۲۱ اردیبهشت با ۲ داوطلب در هزار و ۶۴ شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه مشهد و کلات برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به استفاده نامزدها از ظرفیت تبلیغات تلویزیونی افزود: در دور دوم انتخابات مانند دوره نخست، مردم توانستند به راحتی با تبلیغات تلویزیونی با نامزدها آشنا شوند و این در حالی بود که قبلا نامزدها باید برای معرفی و ارائه برنامه هایشان در قالب چاپ بروشور و پوستر صدها میلیون ریال هزینه می کردند.
مسوول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی گفت: در دوره دوم انتخابات، جریانات سیاسی و گروه های مردمی در مشهد پای کار آمدند و شاید این دوره از انتخابات نیز با مشارکت زیادی رقم بخورد.
فرماندار مشهد شامگاه ۱۲ اسفند ماه در یک نشست خبری راهیابی پژمانفر، ظهوریان و نخعی راد به مجلس در دور نخست انتخابات را اطلاع رسانی کرد.
بر اساس اعلام فرماندار مشهد شمار واجدین شرایط رای دادن در حوزه انتخابیه مشهد و کلات در دور نخست انتخابات مجلس ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است.
تکلیف ۱۷ نفر از ۱۸ نماینده در ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی در دور نخست انتخابات مجلس مشخص شد و یک نماینده دیگر باید از میان ۲ نامزد شامل «کاظم معتمدی فر و حسنعلی اخلاقی» برای تصاحب یک کرسی دیگر حوزه انتخابیه مشهد و کلات روز ۲۱ اردیبهشت ماه در دور دوم انتخابات برگزیده شود.