به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ غلامرضا ملایی روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت تشریح برنامههای هفته بسیج سازندگی در سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار کرد: هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۷۹ به فرمان مقام معظم رهبری، بسیج سازندگی در کشور تشکیل شد و خدمات بسیار زیاد در حوزههای عمرانی، اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و مردم یاری از بدو راه اندازی تاکنون انجام داده و یا در دستور کار برای انجام دارد.
وی با اشاره به بخشی از فعالیتهای صورت گرفته توسط بسیج سازندگی و گروههای جهادی زیر مجموعه این واحد در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: در این سال بیش از ۲ هزار پروژه کوچکوبزرگ اقتصاد مقاومتی و عمرانی به جز کمک و خدمات مومنانه به مرحله اجرا رسیده است.
مسوول بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: ساخت شهرک مراد آباد در حاشیه شهر چابهار که مراحل زیرساختی خود را میگذراند، اجرای دهکده سلامت، احداث یک هزار و ۵۰۰ واحد خانه مدد جویان تحت پوشش کمیته امداد با کمک سپاه پاسداران، بسیج، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و کمیته امداد، ساخت و مرمت خانه محرومان و چشمههای سرویسهای بهداشتی، اعطای تسهیلات اشتغالزایی به میزان یک هزار و ۵۶۰ فقره، ایجاد ۹۰۹پروژه اشتغالزایی، اهدای بستههای کمک معیشتی، اهدای جهیزیه، کمک و حمایت از بیماران خاص از جمله فعالیتهای صورت گرفته در سال گذشته توسط این نهاد بوده است.
وی با اشاره به ۲ سیل اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان نیز گفت: همه دستگاهها در این ۲ سیل در محل حاضر بوده و به فعالیت میپرداختند و در رأس آنها نیز استاندار در منطقه حضور داشت و جلسات ستاد مدیریت بحران در مناطق سیل زده تشکیل و برنامه ریزی ها صورت میگرفت.
حضور فعال سپاه در مناطق سیلزده بلوچستان
ملایی با اشاره ورود سپاه پاسداران و بسیج از زمان آغاز سیلاب در منطقه، خاطر نشان کرد: فعالیت ۱۲۰ دستگاه کفکش، لجن کش و پمپ برای تخلیه منازل مردم و معابر عمومی با بهره گیری از توان ۳۶۰ گروه جهادی کار خدمات رسانی و امدادرسانی به سیل زدگان را انجام میدادند.
وی اضافه کرد: در این ۲ سیل بیش از سه هزار بسته کمک معیشتی در بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان توزیع شد که با توجه به تدابیر استاندار برای کمکهای این چنینی به سیل زدگان، نیازمند اقداماتی مانند بازگشایی راههای روستایی، در سیل فروردین ماه گذشته، راه دسترسی به ۳۶۰ روستا قطع شده بود که با بهره گیری از توانمندی و امکانات و تجهیزات قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، سپاه سلمان و قرارگاه قدس نزسا در جنوب شرق کشور به این موضوع مهم ورود کردیم که در این راستا ۳۰۷ دستگاه ماشین آلات سنگین و ۷۰ دستگاه خودروی سبک مورد بهرهگیری قرار گرفت.
مسوول بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سیل دوم در اردیبهشت ماه بازگشایی محور کهیر به زرآباد که از چهار قسمت دچار شکستگی و بریدگی قرارگرفته بود و به این واسطه راه ارتباطی این استان با هرمزگان قطع شده بود در اختیار سپاه و بسیج قرار گرفت که انجام شد، هماکنون نیز در منطقه پیر سهراب و شهرستان دشتیاری امکانات ما قرار دارند.
وی خاطر نشان کرد: در قالب طرح شهید عجمیان، ۶۱۴ مدرسه مورد مرمت، بهسازی، مرمت و تخلیه آب قرار گرفت.
ملایی گفت: در حال حاضر بازسازی مناطق سیل زده پیرسهراب چابهار و بخش تلنگ شهرستان قصرقند به سپاه و بسیج سازندگی سپرده شدن که در این راستا منتظر تحویل پروژهها از سوی دستگاههای مربوطه و مطالعات مشاوران هستیم.
وی با اشاره به برنامههای هفته بسیج سازندگی امسال در سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، تعداد ۲۱ عنوان برنامه شامل ۹۰۹پروژه اقتصاد مقاومتی، ۲۵۰پروژه عمرانی کوچکوبزرگ و کمکهای مومنانه در استان انجام و اجرایی خواهند شد.
مسوول بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۳۰۰ گروه جهادی در اطلس جهادی استان ثبت شدهاند که همه آنها بومی هستند و تعدادی نیز از استانهای دیگر با آورده خود به این استان هجرت میکنند، همه اینها مورد پشتیبانی و حمایت بسیج سازندگی، نواحی مقاومت بسیج، پایگاههای بسیج، سپاه پاسداران قرار دارند.