تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴

قم - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دولت سیزدهم ۷۵ اقدام جدید در بخش‌های مختلف از جمله تاسیس معاونت فناوری برای حمایت هرچه بیشتر از مجموعه‌های دانش بنیان صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد علی زلفی‌گل در مراسم تقدیر از اساتید در دانشگاه قم، بیان داشت: از دیگر اقدام‌های برجسته وزارت علوم در این مدت، تاسیس صندوق‌ها و سامانه‌های جدید برای تسهیل فرآیندهای مرتبط با فعالیت‌های علمی و پژوهشی و حمایت مالی بیشتر از پژوهشگران است.

وی افزود: همچنین ما تلاش کردیم تا ارتباط میان دانشگاه و صنعت در واقعیت به میزان قابل توجهی افزایش یابد و فضایی فراهم شود تا نیازهای صنعت کشور توسط اساتید و دانشجویان خودمان در مجموعه‌های دانش‌بنیان برطرف و از لزوم واردات بسیاری از کالاها جلوگیری شود.

وی ادامه داد: در کنار این مسائل،‌ طی سال‌های اخیر مشوق‌های مادی و معنوی خوبی برای اساتید و دانشجویان در خصوص انجام فعالیت‌های علمی و پژوهشی درنظر گرفته شد که آنان می‌توانند از این فرصت برای تحقق برنامه‌های خود به نحو احسن استفاده کنند.

وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رفتار زشت نظام سلطه با دانشجویان معترض به جنایات رژیم صهیونیستی در کشورهای غربی، گفت: این روزها شاهد هستیم در دانشگاه‌های غرب چه اتفاقی در حال رخ دادن است، دانشجویان و استادان به خاطر وجدان بیدار در برابر نسل کشی اعلام موضع می‌کنند اما با برخورد سخت نیروهای نظامی و انتظامی مواجه می‌شوند. در این حوادث رفتار دوگانه غرب که دم از آزادگی می زند را به خوبی می‌بینیم.

زلفی گل بیان داشت: این در حالیست که در جمهوری اسلامی قانون داریم که اجازه ورود نیروهای نظامی و امنیتی را به دانشگاه نمی‌دهد و ما در حوادث سال ۱۴۰۱ شاهد آن بودیم که نیروهای نظامی و انتظامی ما به حریم دانشگاه ورود پیدا نکردند.

وی با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی جامعه فهیم دانشگاهی از حرمت ویژه ای برخوردار است،‌ افزود:‌ از نظر ما جامعه فهیم دانشگاهی از بهترین اقشار جامعه می‌باشند که شایسته برترین ها هستند، استادان و پژوهشگران ما با تلاش خود مزیت‌های جدیدی را برای کشور به ارمغان می‌آورند که موجب غرور ملی است مانند آنچه در پیشرفت‌های موشکی ما رخ داده‌است و ما در عملیات غرور آفرین وعده صادق شاهد آن بودیم.

گفتنی است دانشگاه قم هم اکنون دارای ۶ دانشکده، هشت مرکز پژوهشی و فناوری، ۳۳ گروه آموزشی، ۱۴۰ رشته تحصیلی و مرکز آموزش‌های آزاد و مجازی و پردیس بین الملل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است.

حدود ۱۰ هزار دانشجو در دانشگاه قم در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به‌تحصیل هستند که حدود نیمی از این تعداد را بانوان فرهیخته پردیس خواهران و صدها نفر را دانشجویان غیر ایرانی از کشورهای مختلف جهان تشکیل می‌دهند.

نزدیک به ۳۰۰ عضو هیات علمی از فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی در مراتب گوناگون علمی در دانشگاه قم حضور دارند که برخی از آنان جزء نخبگان ملی کشور محسوب می‌شوند.