به گزارش روز دوشنبه ایرنا، رابرت رایش (Robert Reich) استاد سیاست عمومی در دانشگاه های کالیفرنیا و برکلی در مقاله ای در روزنامه گاردین نوشت: من در چند هفته گذشته تلاش کردم به واقعیت آنچه که در دانشگاه ها رخ می دهد، دست یابم، از جمله با دانشجویان در دانشگاه برکلی که در آنجا تدریس می کنم ملاقات کردم و به دیدار اساتید دانشگاه کلمبیا رفتم. من همچنین تلفنی با دانشجویان جوان و اساتید بسیاری دیگر از دانشگاه ها گفت وگو کردم."
وی در باره نتیجه این دیدار و گفت و گوها گفت: هر چند جنبش های اعتراضی اغلب تحت تاثیر مسائل مختلفی است و مجموعه ای از افراد با انگیزه های متفاوت را جذب می کند اما یک مساله محوری در آن وجود دارد؛ خشم اخلاقی از قتل عام و کشتار ده ها هزار نفر از مردم بی گناه در غزه که اکثر آنها را زنان و جوانان تشکیل می دهند.
نویسنده که همچنین وزیر کار پیشین در دولت آمریکا است، افزود، بیشتر دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها که وی با آنها صحبت کرده است، کابینه رژیم اسرائیل را از نظر اخلاقی شکست خورده قلمداد می کنند.
این استاد دانشگاه نوشت: برخی از معترضان از (رژیم) اسرائیل و برخی دیگر از بنیامین نتانیاهو رئیس این رژیم خشمگین هستند. برخی دیگر از شکست دولت جو بایدن برای ایستادن در برابر نتانیاهو و ارسال کمک های بیشتر برای رژیم اسرائیل عصبانی هستند و برخی دیگر هم از واکنش بایدن در قبال اعتراضات ناراحت هستند.
نویسنده کتاب جدید «سیستم؛ چه کسی در آن تقلب کرد و ما چگونه می توانیم آن را اصلاح کنیم؟» افزود: مانند هر جنبش اعتراضی، این اعتراضات نیز حاشیه هایی داشته است. من درباره گزارش های پراکنده از یهودستیزی چیزهایی شنیده ام اما خودم شاهد این پدیده نبودم و درباره آنچه که بتوان آن را یهودستیزی تفسیر کرد، چیزی نشنیده ام. در واقع تعداد قابل توجهی از معترضان یهودی هستند. دانشجویان معترض عمیقا احساس می کنند که آنچه در غزه رخ می دهد از نظر اخلاقی غلط است و آمریکا در این بی اخلاقی همدست و شریک است.
نویسنده آمریکایی گاردین افزود: بسیاری از دانشجویان به من می گویند قصد ندارند در انتخابات (ریاست جمهوری) نوامبر (آبان) شرکت کنند، تصمیمی که خطری آشکار برای تلاش های دولت بایدن برای انتخاب دوباره او است و این امر شانس دونالد ترامپ (رئیس جمهوری پیشین آمریکا و نامزد احتمالی جمهوریخواهان) را افزایش می دهد.
این استاد دانشگاه گفت: وقتی به آنها می گویم که اگر به بایدن رای ندهند به نفع ترامپ است آنها می گویند وجدانا نمی توانند به هیچ یک از این نامزدها رای بدهند. تعدادی از آنها می گویند که این انتخاب بین بد و بدتر است و من به آنها می گویم که ترامپ برای جهان بدتر است و او یک شر واقعی است.
نویسنده در ادامه با مرور خاطرات خود در جریان اعتراضات به جنگ ویتنام که به نوشته وی، خود او ۵۵ سال پیش در آن شرکت کرده بود افزود: به یاد دارم که از کشتار غیرضروری در ویتنام وحشت کرده بودم. از این که جهان اول شامل سفیدپوستان و افراد ثروتمند، به طور تصادفی مردم را در جهان سوم که اکثر آنها غیرسفیدپوست و فقیر بودند، می کشتند ناراحت بودم. من به عنوان یک آمریکایی احساس می کردم از نظر اخلاقی در این کشتار شریک هستم.
وی در این خصوص افزود: من (در آن زمان) از مدیران دانشگاه که پلیس برای پاکسازی معترضان با استفاده از گاز اشکآور، اسلحه های شوک آور و بازداشت جمعی فراخوانده بودند، خشمگین بودم. این واکنش فقط به آتش اعتراضات دامن زد.
رایش همچنین یادآور شد: جنبش ضد جنگ ویتنام به خوارک سیاستمداران دست راستی مانند ریچارد نیکسون (رئیس جمهوری پیشین آمریکا) تبدیل شد و به همین دلیل او خواستار برقراری «نظم و قانون» شد. این اعتراضات همچنین بسیاری از غیردانشگاهیان، طبقه کارگری را که دانشجویان را لوس، خودخواه، ضدآمریکایی، ضد وطن پرست قلمداد می کردند، وحشت زده کرد.
وی افزود: به خوبی اعتراضات ضد جنگ در کنوانسیون حزب دموکرات (۱۹۶۸) در شیکاگو و خشونت پلیس شیکاگو و گارد ملی ایلینوی را که بعدها در توصیف کنوانسیون ملی از دلایل و پیشگیری از خشونت به عنوان «شورش پلیس» عنوان شد، به یاد دارم.
این استاد دانشگاه نوشت: ماه ها برای یوجین مک کارتی نامزد (وقت) مخالف جنگ ویتنام در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کار کرده بودم. کنوانسیون حزب دموکرات هیوبرت هامفری را نامزد کرد و در نهایت نوامبر آن سال مردم به نیکسون به عنوان رئیس جمهوری رای دادند.
این وزیر کار دولت پیشین آمریکا در پایان نوشت: تاریخ آنچنان که گفته می شود خود را تکرار نمی کند بلکه جزییات، شرایط و اسامی تغییر می کنند و رویدادهای مشابه اساسا بار دیگر تکرار می شوند. اشتباهی که یک بار درگذشته رخ داده با محو شدن خاطرات به طرز وحشتناکی دو نسل بعد بار دیگر ظهور کرده است.