به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وضعیت بارشها در فروردین و اردیبهشتماه امسال بهبود یافت و موجب رشد شاخص کلی بارشهای از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا پانزدهم اردیبهشتماه شد.
بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی بارشها این هفته نیز تداوم خواهند داشت.
بر اساس آمار تازه منتشر شده از سوی دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۵ اردیبهشت ۲۱۹.۲ میلیمتر بارش در کل کشور رخداده است.
این میزان بارش در مقایسه با دوره بلندمدت که ۲۲۱.۳ میلیمتر بارش ثبت شده داریم با یک درصد کاهش همراه شده است.
درعینحال این میزان بارش در مقایسه با دوره مشابه در سال آبی گذشته (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۲) که در بازه زمانی تا ۱۵ اردیبهشت آن ۱۸۸.۱ میلیمتر بارش داشتهایم ۱۷ درصد رشد را نشان میدهد.
از مجموع استانهای کشور استان کهگیلویه و بویراحمد با دریافت ۷۰۴.۵ میلیمتر بارش مقام پربارشترین استان کشور را دارد.
پس از آن گیلان با دریافت ۶۲۱.۹ میلیمتر در مقام دوم پربارشها ایستاده است.
بارشهای استان سیستان و بلوچستان نیز به رقم ۱۴۷.۳ میلیمتر رسید که در مقایسه با ۶۷.۹ میلیمتر بارش سال آبی گذشته رشد ۱۱۷ درصدی را تجربه کرده است.
روزهای اخیر عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه اگر زیرساختها و سدها نبود، در بارندگیهای اخیر در سیستان و بلوچستان با یک فاجعه روبرو بودیم، گفت: با منابع آب ذخیره شده از فعالیت سامانههای بارشی، کمبود آب مناطق تحت پوشش شبکه انتقال آب سدها اعم از شرب و کشاورزی در این استان به مدت چهار سال رفع میشود.
در عین حال از مجموع ۳۱ استان هشت استان دارای رشد منفی بارش هستند.
استان چهارمحالوبختیاری که از ابتدای سال آبی جاری تا پانزدهم اردیبهشتماه ۵۳۰.۱ میلیمتر بارش دریافت کرده در همسنجی با مدت مشابه سال آبی گذشته دارای ۲۸ درصد کاهش بارش است که بیشتر کاهش در بین استانها است.