مجید محبی روز سهشنبه به مناسبت روز جهانی بیماران خاص و صعبالعلاج در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: طبق تعریف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیماریهای خاص شامل بیماریهای MS، دیالیز، هموفیلی و تالاسمی و صعبالعلاج و نادر شامل پروانهای، MPS، SMA(آتروفی عضلانی نخاعی)، CF، اوتیسم، روانی مزمن، پیوند اعضا و سرطان است.
وی خاطرنشان کرد: با تاسیس صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج، ۱۰۷ بیماری تحت پوشش بیمهها قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به تشکیل سه هزار و ۸۱۱ پرونده در سامانه مدیریت بیماران نادر استان قم، بیان کرد: ۱۹۴ پرونده مربوط به بیماری تالاسمی ماژور، هموفیلی ۲۰۲، ام اس یکهزار و ۷۳۴، دیالیز ۸۳۰، پیوندی ۶۴۸، سی اف ۴۱، پی آی دی هشت، ای بی ۱۸، متابولیک ۱۵، اس ام ای ۲۳ و اوتیسم ۹۸ مورد میباشد.
به گفته محبی، همه بیماران ایرانی و اتباع مجاز دارای کارت اقامت که تحت پوشش بیمههای پایه هستند، میتوانند با مراجعه به سامانههای بیمههای پایه مربوطه و ارایه مدارک و مستندات پزشکی مربوط به بیماری پس از نشاندار شدن از خدمات صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج بهرهمند شوند.
وی خاطرنشان کرد: این خدمات شامل دارو، پزشکی، تصویربرداری، آزمایشات، جراحی، بستری، رادیوتراپی و دندانپزشکی تا سقف مورد تعهد بیمه میباشد.
وی افزود: همچنین علاوه بر بستههای خدمتی، بیماران هر ساله میتوانند جهت عودت هزینههای خارج از شمول بیمه تا سقف مورد تعهد بیمه، با ارایه فاکتورها و مدارک پزشکی از خدمات صندوقهای بیمه استفاده نمایند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در استان قم ۱۷۵ تخت فعال دیالیز وجود دارد که این بیماران در ۱۰ مرکز دیالیز در بخشهای دولتی و خصوصی بهصورت رایگان در حال دریافت خدمات هستند.
وی به مراکز دیالیز اشاره کرد و افزود: بیمارستانهای کامکار، شهید بهشتی، شهدا و حضرت معصومه(س)، حضرت علی بن ابیطالب(ع)، آیتالله گلپایگانی و حضرت ولیعصر(عج)، درمانگاههای بقیهالله، بهار و خرم به بیماران دیالیزی خدمات ارایه میدهند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر شاخص بیمار به تخت دیالیز در استان قم ۴.۷ می باشد که با توجه به شاخص کشوری چهار و نرخ رشد بیماران دیالیزی استان قم در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱، ۳.۶ درصد محاسبه شد، باید تا پایان امسال ۴۰ تخت دیگر راهاندازی شود.
محبی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش بیماریهای زمینهای دیابت و پرفشاری خون، این نرخ رشد در سالهای آینده که در بررسیهای اپیدمیولوژیک شایعترین علل نارسایی مزمن کلیه است، در حال افزایش میباشد.
۱۸ اردیبهشتماه روز جهانی بیماران خاص و صعبالعلاج نامگذاری شده است.