به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، دستورالعمل تبلیغات و قوانین مرتبط با آن که در مرحله اول اجرایی شد در مرحله دوم هم ملاک عمل قرار گرفت.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزدهای حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده است که از این تعداد ۲ کرسی به استان زنجان اختصاص دارد.
این درحالی است سه منتخب از استان زنجان در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم به بهارستان راه یافتند و در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار میشود، تکلیف مابقی کرسی ها روشن خواهد شد.
انتخابات نیمه الکترونیکی در حوزه های زنجان - طارم و خدابنده
۲ حوزه انتخابیه از استان زنجان شامل زنجان - طارم و خدابنده در جمع ۲۲ حوزه انتخابیه کشور هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است و به صورت نیمه الکترونیکی برگزار میشود.
نامزدها نیز تا رسیدن به روز انتخابات با ارایه برنامه ها و طرح های خود تلاش می کنند تا در فینال این رقابت ها با کسب آرای بیشتر مجوز ورود به بهارستان را به دست آورند و بر صندلی سبز رنگ خانه ملت تکیه بزنند.
تمام فضاهای تبلیغاتی حوزه های انتخابیه زنجان و طارم به صورت مساوی بین ۲ نامزد تقسیم شده است.هرچند در این دوره به لحاظ کم بودن تعداد نامزدها، تبلیغات در سطح بسیار گسترده ای انجام نشده و تخلفات نیز کمتر از دور اول است، با این حال باز هم گلایه هایی از سوی شهروندان مبنی بر سد معبر نامزدها و طرفداران آنها برای انجام کارهای تبلیغاتی و نصب پوسترها در محل های غیر مجاز وجود دارد.
فضاهای تبلیغی استان زنجان عادلانه بین نامزدها تقسیم شده است
شائبه هایی در خصوص نحوه تقسیم بندی فضای تبلیغی شهری بین نامزدهای حاضر در رقابت های دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در میان برخی افراد و طرفداران نامزدها در حوزه انتخابیه زنجان و طارم مطرح می شود که در این خصوص معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زنجان گفت: تمام عرشهها، استندها و لایتباکسهای تبلیغاتی بهصورت مساوی بین ۲ نامزد این حوزه انتخابیه تقسیم شده است.
سیدمجتبی حسینیراد افزود: با توجه به تعدد نامزدهای انتخاباتی در مرحله نخست انتخابات، امکان تقسیم امکانات تبلیغی شهرداری بین آنها وجود نداشت، اما در مرحله دوم به دلیل اینکه تنها ۲ نامزد حضور دارند، پیش از شروع تبلیغات انتخاباتی با دعوت از نمایندگان تامالاختیار نامزدها نسبت به تقسیمبندی این امکانات اقدام شد.
وی افزود: طبق جلسه مشترک که با حضور مسئولان شهرداری برگزار شد، تقسیمبندی فضاهای تبلیغی شهری صورت گرفت و صورتجلسه مربوطه با توافق ۲ طرف امضا شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زنجان اظهار داشت: با توجه به وجود فضای کافی در عرشه پلهای عابر پیاده و استندهای مناسب در معابر شهر زنجان با تاثیر تبلیغاتی بالا مقرر شد، نامزدها با رعایت تبصره ۴ ماده ۸۲ قانون انتخابات مذکور بهصورت مساوی، طبق مفاد مصرح در تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون و ماده ۷۴ آئیننامه مربوطه از تمام عرشههای پل مندرج در لیست پیوست که شهرداری در اختیار فرمانداری قرار داده است، استفاده کنند.
حسینیراد بیان کرد: تمام عرشههای پلی که شهرداری معرفی کرده بود بهصورت مساوی بین نامزدها تقسیمبندی شد تا برای امور تبلیغاتی از آنها استفاده کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زنجان در زمینه برخورد با تخلفات تبلیغاتی، افزود: نصب تبلیغات بر روی تأسیسات شهری ممنوع است و اگر مشاهده شود نسبت به جمعآوری آن اقدام میشود.
وی با اشاره به قانون تبلیغات ادامه داد: عکسهای بزرگ تبلیغاتی تنها باید در مقابل ستاد انتخاباتی نصب شود که شمار این ستادها برای هر کاندیدا ۱۰ مورد است.
حسینیراد تصریح کرد: ۱۰ تا ۲۰ بنر که تخلفاتی در نصب آنها صورت گرفته بود از آغاز تبلیغات انتخاباتی در شهر زنجان، با حضور عوامل انتظامی، نماینده فرمانداری و شهرداری جمعآوری شده است.
احصای امکانات دولتی برای استفاده نامزدها
رییس ستاد انتخابات استان زنجان نیز گفت: هیات استانی بررسی تبلیغات انتخاباتی، فعالیت خود را آغاز کرده و برای برخورداری نامزدها از فرصت برابر استفاده از امکانات تبلیغی به ویژه تهیه و پخش فیلمهای تبلیغاتی و برنامههای مناظره برنامه ریزی کرده است.
ابوالفضل رفیعی با تاکید بر لزوم رعایت اخلاق و قانون در تبلیغات از سوی نامزدها و طرفداران آنها افزود: طبق تقویم دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آنان از ثانیه نخست بامداد روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز شده است و تا هشت صبح روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه می یابد.
وی خاطرنشان کرد: امکانات دولتی برای بهرهمندی نامزدها از تبلیغات عادلانه در اختیار آنها قرار داده شده و مطابق روز شمار انتخابات دور دوم، نحوه استفاده از آنها به نامزدها اعلام شده است.
وی با تاکید بر اینکه در راستای تحقق قانون و رعایت عدالت، تبلیغات خارج از قانون داوطلبان مجلس شورای اسلامی در استان با جدیت رصد و با متخلفان برخورد خواهد شد، تصریح کرد: گزارش های ارسالی از طریق مراجع نظارتی و فرمانداری ها به هیات بررسی تبلیغات استانی و مراجع قضایی ارسال و پیگیری می شود.
تبلیغات خارج از قانون نامزدهای انتخابات مجلس در استان با جدیت رصد و با متخلفان برخورد می شود.رفیعی افزود: گزارش های تخلفات مختلف از جمله موارد تبلیغات غیرقانونی توسط مرجع قضایی استان نیز پیگیری می شود.
استقرار ۴۹۱ شعبه ثابت و سیار در حوزه انتخابیه زنجان - طارم
وی اظهار داشت: ۴۹۱ شعبه ثابت و سیار در حوزه های انتخابیه زنجان – طارم و خدابنده برای برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مستقر شد.
رفیعی ادامه داد: در حوزه انتخابیه زنجان – طارم ۱۹۹ شعبه ثابت و ۱۳۲ صندوق سیار و در حوزه انتخابیه خدابنده ۹۰ شعبه ثابت و ۷۰ صندوق اخذ رای سیار پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون انتخابات در این مرحله از انتخابات، افراد شرکت کننده باید در همان حوزه انتخابیه که مرحله اول رای داده اند، شرکت کنند و رای دهند و افرادی که در مرحله اول انتخابات شرکت نکرده اند می توانند در هر یک از حوزه های انتخابیه مورد نظر خود رای دهند.
رئیس ستاد انتخابات استان با بیان اینکه همه شرایط در این ۲ حوزه برای فرایند رای گیری مهیاست، تاکید کرد: انتخابات در این ۲ حوزه همانند دور قبل نیمه الکترونیکی است و تعداد و محل شعب هیچ تغییری نمی کند.
وی با بیان اینکه همه اقدامات ستاد انتخابات استان بر اساس تقویم و برنامه زمان بندی اعلامی ستاد انتخابات کشور در حال انجام است، اظهار داشت: متولدان ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ و ماقبل آن واجد شرایط سنی برای شرکت در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هستند.
مشارکت بیش از ۴۸ درصدی مردم زنجان در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم
استان زنجان در مجموع چهار حوزه انتخابیه و پنج کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که در دور اول انتخابات با مشارکت بیش از ۴۸ درصدی مردم استان در ۱۱ اسفند سال گذشته، سه منتخب به خانه ملت راه یافتند.
در حوزه انتخابیه زنجان و طارم با ۲ کرسی، مصطفی طاهری به عنوان نفر اول این حوزه با کسب ۴۶ هزار و ۵۶۸ رای راهی بهارستان شد و ۲ نفر بعدی یعنی نبی الله محمدی با کسب ۲۶ هزار و ۶۷۰ رای و محمد اسماعیلی با ۱۹ هزار و ۱۶۶ رای به دور دوم انتخابات راه یافتند.
در حوزه انتخابیه خدابنده نیز رقابت تنگاتنگ برای کسب تنها کرسی نمایندگی این حوزه جریان داشت و در نهایت سعید رفیعی با ۱۷ هزار و ۳۶ رای و احمد بیگدلی با ۱۴ هزار و ۵۳۰ رای به دور دوم انتخابات راه پیدا کردند.
مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اعلام ستاد انتخابات کشور در ۲۲ حوزه انتخابیه روز ۲۱ اردیبهشت ماه امسال برگزار می شود.
در حوزه انتخابیه زنجان و طارم نبی الله محمدی نامزد راه یافته به دور دوم در حوزه انتخابیه زنجان و طارم دارای گرایش اصولگرایی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد است، او در دوره گذشته نیز توانست به دور دوم انتخابات برسد ولی در رسیدن به مجلس ناکام ماند.
محمد اسماعیلی دیگر نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات در این حوزه، گزینه اصلی شانا و شورای وحدت در حوزه انتخابیه زنجان و طارم بود. او سابقه یک دوره نمایندگی در مجلس نهم را در کارنامه دارد و در این مجلس عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود.
اسماعیلی اکنون بازنشسته است و در سوابق کاری او جانشینی فرماندهی سپاه زنجان به چشم می خورد.
در حوزه انتخابیه خدابنده نیز سعید رفیعی شناسنامه اصولگرایی دارد و در سابقه او معاونت عمرانی و مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان به چشم می خورد.
رفیعی در اکثر لیست های متعلق به اردوگاه اصولگرایی از جمله شانا و شورای وحدت قرار گرفته است.
احمد بیگدلی دیگر نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات در این حوزه، دندانپزشک است و سابقه نمایندگی مجلس در دوره دهم را دارد.
در آن دوره نام او در لیست موسوم به امید قرار گرفت و با اصلاح طلبان همسویی بیشتری از خود نشان داد اگرچه در این دوره از انتخابات اصلاح طلبان حمایت تشکیلاتی از او نکردند و او نیز ترجیح داد بیشتر به عنوان کاندیدای مستقل معرفی شود.
در حوزه انتخابیه زنجان- طارم کد انتخاباتی محمد اسماعیلی ۱۱ و کد انتخاباتی نبی اله محمدی ۲۲ و در حوزه انتخابیه خدابنده نیز کد انتخاباتی احمد بیگدلی ۱۱ و سعید رفیعی ۲۲ تعیین شده است.