همدان- ایرنا- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: ۵۴۰ واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی استان، به همت دولت سیزدهم و در راستای کمک به رشد و توسعه واحدهای تولیدی، در سال ۱۴۰۲ به شبکه توزیع نیروی برق متصل شده است.

علی سهرابی بیدار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با تامین برق این تعداد واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی زمینه های توسعه چرخه اقتصادی استان فراهم شده است.

وی اظهار کرد: از این تعداد واحد تولیدی، ۱۷۸ انشعاب برق صنعتی واگذار شده که ۸۶ مورد آن انشعاب برق صنعتی عادی و ۹۲ مورد دیگر نیز دارای انشعاب برق دیماندی است.

سهرابی بیدار تصریح کرد: ۳۶۲ مورد از انشعابات واگذار شده در بخش تولید نیز مربوط به حوزه کشاورزی می‌شود که ۲۰۲ مورد آن انشعاب برق کشاورزی عادی و ۱۶۰ مورد دیگر نیز دارای انشعاب برق دیماندی است.

وی عنوان کرد: ماموریت اصلی دولت توزیع برق مطمئن و پایدار برای مردم و برنامه‌های توسعه‌ای ما بر پایه چهار محور راهبردی در راستای استانداردهای جهانی توزیع نیروی برق تدوین شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اظهار کرد: نخستین محور برنامه‌های این شرکت هوشمندسازی است که شامل مردم، شرکت و شبکه هوشمند می شود.

سهرابی‌بیدار با اشاره به اینکه مدیریت شبکه به اندازه‌ای رسیده که قطعی برق برای مردم معنایی ندارد، بیان کرد: در بخش شبکه هوشمند ۹۰ تیم عملیاتی به همراه تبلت در شبکه هوشمند توزیع نیروی برق همدان فعال هستند.

وی یادآور شد: با تکمیل و نصب کنتورهای هوشمند، هم اکنون مصرف ۱۰۰ درصد مشترکان سنگین، از طریق لوازم اندازه گیری هوشمند پایش می‌شوند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ درصد کنتورهای برق کشاورزی قابل کنترل است و از راه دور می توانیم مصرف برق آن را کنترل کنیم.

وی بیان کرد: مرکز اسکادا (مدیریت هوشمند شبکه برق) شرکت توزیع نیروی برق استان همدان در سال ۱۴۰۱ با ۲۵ کلید کنترل پذیر بهره برداری شد و همه شبکه ۲۰ کیلو ولت استان همدان از طریق آن مدیریت می‌شود.

سهرابی بیدار با اشاره به اینکه در این مرکز همه عملیات قطع و وصل شبکه برق قابل مشاهده است، گفت: تعداد نقاط کنترل پذیر این مرکز به ۳۴۹ نقطه افزایش یافته است و تاپایان سال جاری به ۴۳۸ نقطه می رسد.

وی تاکید کرد: توسعه و رشد صنعت برق استان همدان در طول ۲ سال گذشته چشمگیر بوده و هم اینک پست‌های زمینی شهر همدان به آخرین فناوری پست‌های برق موجود در دنیا مجهز است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: تعیین محل خطا با استفاده از هوش مصنوعی تازه‌ترین دستاورد شرکت توزیع نیروی برق استان است و در مرحله اجرایی کردن قرار دارد.

وی افزود: هم اکنون در طرح هما (هوشمندسازی مراکز اتفاقات ۱۲۱) ۹۰ گروه برای برطرف کردن اشکالات احتمالی شبکه برق استان فعال هستند.

همدان دارای ۲۰ هزار کیلومتر شبکه برق است

سهرابی بیدار اظهار کرد: گستره شبکه برق استان همدان ۲۰ هزار کیلومتر است و این خطوط باید برای تامین برق پایدار، سالانه دست‌کم ۲ بار بازدید و اشکالات آن برطرف شود.

وی با بیان اینکه با انجام مانور بدون خاموشی، قابلیت اطمینان شبکه برای تامین برق پایدار افزایش یافته است، ادامه داد: با توجه به اقلیم همدان و تغییرات آب و هوایی متناوب، تجهیزات برق استان نیاز به نگهداری و رفع ایراد دائم دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: پروژه معماری سازمانی شرکت توزیع نیروی برق استان به خوبی پیش رفته است و متناسب با آن در طول یک سال و نیم گذشته، در ۲۳۷ روستا، پایه‌های خطوط انتقال برق جابه جا و بازآرایی شده است.

سهرابی بیدار با بیان اینکه تعمیرات پیشگیرانه خط گرم شبکه برق استان در داخل و خارج از شهرها در حال انجام است، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تلاش داریم همه روستاهای استان در حوزه برق چیزی از شهرها کمبود نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تلفات شبکه برق استان ۹.۴۹ درصد است که این میزان روند کاهش دارد، گفت: ۵۲ درصد مشترکان برق خانگی استان به ارزش ۱۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ و ۵۳ درصد مشترکان به ارزش ۳۵ میلیارد تومان در سال جاری مشمول دریافت پاداش خوش مصرفی شده‌اند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: چهارمین راهبرد شرکت توزیع نیروی برق استان ارتباط ۲ سویه و مستمر با مشترکان است.

هم اینک استان همدان ۸۲۸ هزار و ۵۳۰ مشترک برق دارد که این تعداد ابتدای انقلاب ۸۳ هزار و ۳۳۶ مشترک بوده است.