محمد مغزی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۸ درصد از حوادث ناشی از کار منجر به فوت در استان اصفهان مربوط به بخش ساختمان و ۲۶ درصد مربوط به بخش صنعت بوده است.
مغزی با بیان اینکه در مجموع ۷۶۴ فقره حادثه ناشی از کار پارسال در استان رخ داد، ادامه داد: ۷۶۸ نفر بر اثر این حوادث آسیب دیدند که از بین آنها ۵۷ نفر جان باختند.
وی با اشاره به ۳۳ هزار مورد بازرسی از کارگاههای استان در سال گذشته، اظهار کرد: نظارت بر اجرای صحیح مقررات قانونکار از جمله حقوق و مزایای قانونی، بیمه و همچنین موارد مرتبط با ایمنی و حفاظت فنی مورد بررسی همکاران حوزه بازرسی کار قرار گرفت و در این راستا ۲۲ هزار فقره ابلاغیه برای کارفرمایان صادر شد.
معاون روابط کار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان اضافه کرد: ۱۲ هزار و ۵۰۰ بازرسی در بخش صنعت، سه هزار و ۵۰۰ بازرسی در بخش ساختمان و ۸۰۰ بازرسی از بخش معدن انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت نقش و جایگاه کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت کار در حفظ و ارتقا ایمنی و سلامت کارگران خاطرنشان کرد: بیش از هشت هزار مورد بررسی صورت جلسه کمیتهها توسط کارشناسان حوزه بازرسی کار استان انجام شد و بازرسان کار با شرکت در ۶۷۷ جلسه بر نحوه عملکرد این کمیتهها نظارت فنی کردند.
مغزی، تصریح کرد: مهمترین راهبرد حوزه بازرسی کار استان اصفهان در سال جاری تمرکز بیشتر بر کارگاههای پرخطر شامل کارگاههای ساختمانی، معادن، تولید محصولات فلزی، لاستیکی و پلاستیکی، صنایع مواد و محصولات شیمیایی و تولید چوب و محصولات چوبی و تشکیل کمیتههای حفاظت و استقرار مسوولان ایمنی برای این کارگاهها بویژه در موارد بالای ۲۵ نفر است.
وی افزود: بیش از ۷۵۰ مورد بررسی و تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران، استقرار و تایید صلاحیت ۵۱۰ مسوول ایمنی در کارگاهها و بررسی بیش از ۲ هزار و ۵۷۰ کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در سال ۱۴۰۲ از عوامل موثر در کاهش حوادث ناشی از کار است.
معاون روابط کار ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اهمیت صیانت از نیروی کار در افزایش تولید داخلی اظهار داشت: ۷۶ هزار و ۲۰۰ نفر ساعت آموزش در حوزه ایمنی به کارفرمایان و کارگران استان توسط بازرسان کار در سال گذشته ارائه شد.
وی با اشاره به ماده ۸۷ قانون کار خاطرنشان کرد: اشخاص حقیقی و حقوقی برای احداث کارگاه جدید یا توسعه کارگاههای موجود مکلفند در ابتدا برنامه کار، نقشههای ساختمانی و طرحهای مورد نظر را از لحاظ پیشبینی در امر حفاظت فنی و بهداشت کار برای اظهار نظر و تایید به اداره بازرسی کار ارسال کنند که سال گذشته در این زمینه ۱۴۳ مورد نقشههای ساختمانی موضوع ماده ۸۷ قانون کار مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، حدود یک میلیون و ۹۰ هزار نفر کارگر بیمه شده در اصفهان وجود دارد که با در نظر گرفتن خانوادههای آنها، ۶۴ درصد از جمعیت این استان را تشکیل میدهند.