به گزارش ایرنا، طی یک نامه از سوی معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش خطاب به جامعه پذیرایی این جزیره، خواسته شده تا ظرف یک هفته ابزار آلات موسیقی الکترونیکی «دی جی» جمع آوری و اجرای این سبک از موسیقی در رستورانهای کیش ممنوع شود.
اما اصل ماجرای ممنوعیت موسیقی الکترونیکی در رستورانها و مراکز پذیرایی کیش چیست؟ منافع چه کسانی در خطر است؟ آیا برگزاری موسیقیهای الکترونیکی با ریتمهای نامتعارف با اصل فعالیت مراکز پذیرایی هم خوانی دارد؟ این پدیده نوظهور چند ساله چه آسیبهایی به جامعه پذیرایی و رستوران داران کیش وارد کرده است؟ نظر خود جامعه پذیرایی در این رابطه چیست؟ اصلا چه تعداد رستوران در کیش درگیر این موضوع هستند و آیا این میزان هیاهو برای یک عده انگشت شمار طبیعی است؟
موافق برگزاری موسیقیهای الکترونیکی در رستورانهای کیش نیستیم
جلسهای برای آسیب شناسی برگزاری موسیقی الکترونیکی یا همان (دی جی) و دلایل ممنوعیت آن در کیش برگزار شد که سازمان منطقه آزاد متولی آن بود.
در این نشست جامعه پذیرایی به عنوان نمایندگان بخش خصوصی، مدیران دولتی ذیربط، اصحاب رسانه و فرماندهان انتظامی کیش به تبادل نظر و گفت و گو پرداختند.
بیش از ۴۰۰ رستوران و مرکز پذیرایی در کیش فعال است که کمتر از ۲۰ مورد از آنان اقدام به برگزاری موسیقی الکترونیکی میکنند
«محسن ناصری» رییس هیات مدیره جامعه پذیرایی کیش با تاکید بر اینکه مجوزی برای برگزاری موسیقی الکترونیک در رستورانهای کیش صادر نشده است، گفت: این اتفاق خلاف قانون است و علاقهای نیز به این موضوع نداریم.
همچنین «حمید غفاری» مدیرعامل جامعه پذیرایی کیش نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت ساماندهی رستورانها و مراکز پذیرایی، گفت: بیش از ۴۰۰ رستوران و مرکز پذیرایی در کیش فعال است که کمتر از ۲۰ مورد از آنان اقدام به برگزاری موسیقی الکترونیکی میکنند؛ این تعداد انگشت شمار هستند و نباید آنان را به کل جامعه پذیرایی نسبت داد.
دیگر نمایندههای جامعه پذیرایی با اظهار نظرهای خود نشان دادند جامعه پذیرایی خود علاقهای به برگزاری موسیقیهای الکترونیکی در رستورانهای کیش ندارد و برای جلوگیری از هرگونه رفتار هنجار شکنانه همراه بوده و خواهند بود.
منافع مالی چند رستوران به صنعت گردشگری لطمه وارد میکند؟
«مهدی ادیبان» معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به واکنشهای مختلف در رابطه با ممنوعیت برگزاری موسیقیهای الکترونیکی در رستورانهای جزیره، گفت: برخیها اینگونه القا میکنند که این اقدام منجر به آسیب به صنعت گردشگری منطقه خواهد شد؛ از آنان باید سوال کرد که منافع مالی چند رستوران انگشت شمار به چه اندازه مهم شده که اولا به صنعت گردشگری لطمه وارد میکند، دوما به سرپوشی برای یک ناهنجاری تبیدل شده است؟!
نباید به دلیل تامین منافع مالی چند رستوران یک ریل گذاری اشتباه در مباحث فرهنگی شکل گیرد.
وی ادامه داد: سازمان منطقه آزاد کیش نه تنها مخالف موسیقی نیست، بلکه سالانه از دهها برنامه موسیقی و فرهنگی در قالب جشنوارههای مختلف با حضور چند هزار نفری مخاطبان میزبانی میکند؛ ما حتی نه تنها مخالف پخش موسیقی در رستورانها نیستیم بلکه معتقدیم که سبکهای موسیقی آرامش بخش و سنتی میتواند منجر به یک محیط آرامش بخش برای مشتریان و گردشگران شود.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش اضافه کرد: همانطور که جامعه پذیرایی اعلام کرد در جزیره کیش بیش از ۴۰۰ مرکز پذیرایی وجود دارد که کمتر از ۲۰ مرکز اقدام به پخش موسیقی الکترونیکی (دی جی) میکند؛ نباید به دلیل تامین منافع مالی چند رستوران یک ریل گذاری اشتباه در مباحث فرهنگی شکل گیرد.
وی با بیان اینکه برگزاری موسیقیهای الکترونیکی در رستورانهای مجاور ساحل، آرامش مردم را مختل میکند، گفت: گردشگرانی که برای بهره مندی از زیبایی و آرامش در کیش حضور دارند، بارها از این مورد گلایه مند بودند.
خانه موسیقی در کیش تشکیل میشود
ادیبان بیان کرد: حلقههای مقاومت فرهنگی برای جلوگیری از ابتذال باید در بدنه بخش خصوصی شکل گیرد و این بخش همسو با اظهار نظرهای خود، اقدامات عملی را آغاز کند؛ برای کار در حوزه فرهنگی باید ترس را کنار گذاشت و کار درست را انجام داد.
وی اضافه کرد: حتی در خود غرب با آن همه ابتذال نیز محل برگزاری موسیقیهای الکترونیکی، رستورانها نیستند.
وی از آغاز اقدامات برای تشکیل خانه موسیقی در جزیره کیش خبر داد و افزود: تلاش بر این است تا با راه اندازی این تشکل یک خودکنترلی در این حوزه شکل بگیرد.
قانون شکنی عدهای اندک به جمع تعمیم داده نشود
همچنین در این نشست سرهنگ «علی اصغر جمالی» فرمانده انتظامی کیش با تاکید بر اینکه تصمیم بر ممنوعیت برگزاری موسیقی الکترونیکی در رستورانهای جزیره یک شبه گرفته نشده است، گفت: برگزاری موسیقی شیوه نامه خاصی دارد که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشخص شده است.
وی با بیان اینکه قانون شکنی یک عده اندک در رستورانهای کیش نباید به کل جامعه تعمیم داده شود، افزود: اجازه نمیدهیم که یک عده خاص برای حفظ سودهای کلان، جامعه را به ابتذال و التهاب هدایت کنند.
دریافت ورودی در رستورانها تخلف است
سرگرد «روح الله نیک پور» رییس پلیس اماکن عمومی کیش نیز با بیان اینکه شیوه نامه جامعه پذیرایی و رستورانها کاملا مشخص و به تایید تمامی آنان رسیده است، اظهار کرد: اینکه فرهنگ اسلامی و ایرانی قربانی منافع مالی برخیها شود به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.
وی با اشاره به دریافت هزینه ورودی در برخی مراکز پذیرایی کیش که اقدام به برگزاری موسیقی الکترونیکی میکنند، افزود: این اقدام کاملا خلاف قانون است؛ برخیها کارایی رستوران را با تالار برگزاری کنسرت اشتباه گرفتند؛ کجای قانون به رستوران اجازه داده که مبلغی تحت عنوان ورودی دریافت کند؟
آرامش جزیره کیش اهرم توسعه گردشگری است
در ادامه این نشست «رحیم سرهنگی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، آرامش و امنیت این جزیره را نقطه قوت آن برای توسعه دانست و بیان کرد: اکثر مسافران خارجی و داخلی اذعان دارند که برای فرار از هیاهوی شلوغی کلانشهرها و برای تجربه آرامش به جزیره کیش سفر میکنند.
وی با بیان اینکه آرامش اهرم توسعه گردشگری در منطقه است، گفت: حفظ آرامش خط قرمز ما است؛ مردم با قدم زدن کنار ساحل به دنبال آرامش در جزیره کیش هستند و این امر نباید با برگزاری موسیقیهای الکترونیکی در رستورانهای کنار ساحل مختل شود.
تصمیمات تلخ برای پورسانت بگیرهای مخرب گردشگری کیش
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه از رقابت سالم جامعه پذیرایی در مسیر رشد و شکوفایی این صنعت حمایت میکنیم، اضافه کرد: خود جامعه پذیرایی با ۴۰۰ عضو مخالف برگزاری موسیقی الکترونیک در رستورانها است؛ رستورانی که برای یک دی جی معروف هزینه میلیاردی میکند و به جای هزینه بر کیفیت غذا و زیبایی رستوران در سیستم رقص نور داخل مجموعه هزینه میکند، قطع یقین نه تنها هدفی برای ارتقاء کیفیت ندارد، بلکه با ابتذال فرهنگی در تلاش برای درآمدزایی بیشتر است.
وی با بیان اینکه تصمیمات تلخی برای پورسانت بگیرهای مخرب گردشگری در کیش داریم، گفت: اجازه ابتذال فرهنگی برای رونق مالی چند نفر انگشت شمار را نخواهیم داد و از جامعه پذیرایی در مسیر رشد و توسعه این صنعت حمایت خواهیم کرد.