به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم طاهردوست محمدی روز سهشنبه به خبرنگاران افزود: جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان با محورهای جشنواره نان و غذای اقوام و ملل شهرستان سمنان «تاسکا»(نام نوعی ظرف قدیمی ویژه آشپزی)، نمایشگاه آثار هنری هنرمندان شهر، ارکست ملی راه ابریشم، جشنواره گردشگری نعناع، موزهگردی و رویداد گرامیداشت روز نجوم برنامهریزی شده است.
وی افزود: اهدای جوایز ارزنده به نفرات برتر، اجرای موسیقی سنتی، برنامههای شاد و مفرح، اجرای زنده هنری و نمایشگاه صنایعدستی ازجمله برنامههای جشنواره گردشگری راه ابریشم است.
وی گفت: نخستین بخش از جشنواره گردشگری راه ابریشم با جشنواره نان و غذای اقوام و ملل شهرستان سمنان «تاسکا» از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مجموعه تجاری گردشگری استخر زاوقان سمنان آغاز میشود و سه روز ادامه دارد.
این مسوول افزود: جشنواره گردشگری راه ابریشم با مشارکت و همکاری اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی شهرستان، شورای اسلامی شهر، شهرداری، سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری، دبیرخانه پایتخت بینالمللی راه ابریشم سمنان، و اقامتگاه بوم گردی ننجون فاطمه تدارک دیده شد.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان خاطرنشان کرد: نمایندگی سمنان از ایران در اتحادیه بینالمللی راه ابریشم وضعیت برد برد است زیرا کشورهای عضو این اتحادیه میتوانند با ظرفیتهای سمنان آشنا شوند و این امر منجر به توسعه صنعت گردشگری و رونق اقتصادی میشود.
شهریور ۱۴۰۲ در کنفرانس بینالمللی جاده ابریشم در چین و با حضور ۵۸ شهر از ۲۶ کشور دنیا، شهر سمنان بهعنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه بینالمللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم انتخاب شد.
«تاسکا» نوعی ظرف ویژه پختوپز در آشپزی بوده است.
سمنان نماینده ایران در «اتحادیه بینالمللی شهرهای در امتداد جاده ابریشم»
انتخاب سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در «اتحادیه بینالمللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم» فرصتی ارزشمند برای تحول اقتصادی و تقویت مراودههای تجاری در عرصه جهانی به سود این شهر، استان و کشور و دستیابی به چشمانداز و استفاده از این فرصت طلایی نیازمند تخصیص اعتبارات ملی و استانی، برنامهریزی واحد و عزم جدی، همدلی و اهتمام مسوولان است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، «جاده ابریشم» یا «راه ابریشم» شبکه راههای بههمپیوستهای با هدف بازرگانی در آسیا بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند میداد، مسیری که تا سده پانزدهم میلادی بهمدت یکهزار و ۷۰۰ سال، بزرگترین شبکه بازرگانی دنیا بود؛ که استفاده از عنوان «ابریشم» در نام این مسیر نیز به دنیا رونق تجارت این نوع کالا در دوره های تاریخی مختلف بوده است.
«جاده ابریشم» یکی از مهمترین جادههای تاریخی جهان محسوب میشود که کاربردی ارتباطی بین کشورها و البته رویکردی مبتنی بر تجارت بینالمللی داشته است. اکنون این جاده تاریخی دوباره اهمیت خود را بازیافته است و به باور کارشناسان جاده ابریشم نقش مهمی در آینده اقتصاد جهان دارد و شهر سمنان به دلیل قرارگیری بر سر راه ابریشم می تواند به نگین گردشگری این جاده تبدیل شود.
«اتحادیه بینالمللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم» ۴۰ عضو دارد که نیمی از اعضای این اتحادیه شهرهای چین و نیمی دیگر از شهرهای دیگر کشورهای در مسیر جاده ابریشم از جمله سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در این اتحادیه است.
۳۹ شهر ایران در مسیر جاده ابریشم قرار دارند که سمنان طولانیترین مسیر جاده ابریشم در حدود ۶۰۰ کیلومتر را به خود اختصاص داده است، آثار متعدد تاریخی ثبت ملی در کنار آثار میراثی منحصربهفرد و باقدمت این استان که امید زیادی به ثبت جهانی آنها وجود دارد، یکی دیگر از ملاکهای انتخاب این شهر برای عضویت در اتحادیه بینالمللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم است.