حسین عابد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به رخداد بارش های موثر در چهار ماه اخیر در استان اظهار کرد: بارشهای همدان در این شرایط برای شهرستان همدان ۶۶ میلیمتر بیشتر از بلند مدت و به میزان ۱۵۸ میلیمتر مشاهده شده است.
وی ادامه داد: بین شهرستان های همدان بیشترین افزایش بارش در شهرستان های نهاوند، همدان، ملایر و تویسرکان بوده است، هر چند شهرستان های رزن، درگزین و اسدآباد هنوز به بارش نرمال نرسیده اند.
مدیرکل هواشناسی استان همدان گفت: بیشتر شهرهای استان همدان دارای آب و هوایی سرد و نیمه خشک با تابستانی معتدل و زمستانی سرد و دارای فصول کوتاه در بهار و پاییز است و از نظر بارش به ۲ فصل خشک و تر تقسیم می شود.
عابد افزود: به طور میانگین بارش های ایستگاه هواشناسی فرودگاهی همدان از نیمه آبان شروع شده و تا نیمه اردیبهشت ادامه می یابد و می توان گفت که در پنج ماهه خرداد تا مهر حدود هشت درصد و در هفت ماهه آبان تا اردیبهشت ۹۲ درصد را دریافت می کنند.
وی ادامه داد: میانگین بارش بلند مدت سال زراعی (ابتدای مهر تا ۳۱ شهریور) استان همدان برابر با ۳۴۰ میلیمتر و برای ایستگاه هواشناسی فرودگاهی همدان این عدد برابر با ۳۱۲ میلیمتر است.
میانگین بارش بلند مدت ایستگاه هواشناسی فرودگاهی همدان
مدیرکل هواشناسی استان همدان گفت: نکته بسیار با اهمیت مربوط به موج های بارشی است که از اواخر دی ماه ۱۴۰۲ تا نیمه اردیبهشت استان همدان را تحت تاثیر قرار دادند.
عابد افزود: در ۲۸ و ۲۹ اسفند سال گذشته میانگین بارش استان ۴۰ میلیمتر، میانگین بارش های منتهی به ۶ فروردین ۲۴ میلیمتر، بارش ۴۸ ساعته منتهی به ۲۳ فروردین به ۲۵ میلیمتر و میانگین بارش استان منتهی به ۱۵ اردیبهشت ۳۰ میلیمتر ثبت شده است.
وی اظهار کرد: در چهار موج یاد شده، تمامی بارش ها، فراتر از بارش موثر در استان بوده است و این بارش ها برای محصولات باغی، زراعی و به خصوص دیم زارها بسیار موثر و مفید بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان همدان گفت: از ابتدای سال زراعی تاکنون بیشترین بارش ایستگاهی در ایستگاه های پایش هواشناسی استان از ۷۳۱ میلیمتر ایستگاه بارانسنجی تاریک دره نهاوند و کمترین آن در قهورد شهرستان کبودرآهنگ ثبت شده است.