همدان- ایرنا- معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر از قرار گرفتن بیش از ۶۰ روستای این شهرستان در قرارداد دوم محرومیت‌زدایی خبر داد و گفت: برخی از روستاهای ملایر با تنش آبی مواجه هستند که با نگاه عدالت‌محور دولت سیزدهم در آبرسانی به این روستاها، جهش خوبی را در این بخش شاهد خواهیم بود.

به گزارش ایرنا؛ «سلمان اسماعیلی» روز سه‌شنبه در نشست بررسی پروژه‌های آب و فاضلاب شهرستان ملایر با حضور معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: برخی از روستاهای ملایر طی سال‌های گذشته با تانکر آبرسانی می‌شوند و دچار تنش آبی هستند.

وی با اشاره به اینکه عمده اشتغال مردم این شهرستان در حوزه کشاورزی است، بیان کرد: ملایر شهر جهانی انگور است و محصولات کشاورزی و انگور به صورت آبی کشت می‌شود و با دارا بودن ۲۰۸ روستای دارای سکنه، مساله آب بسیار موضوع مهم و اولویت‌دار است.

فرماندار ویژه ملایر ادامه داد: تاکنون اقداماتی در حوزه آبرسانی روستایی به صورت تک روستایی، حفر چاه و مجتمع آبرسانی انجام شده، اما این اقدامات کافی نیست و عقب ماندگی این شهرستان در احداث مجتمع‌های آبرسانی روستایی باید جبران شود.

اسماعیلی با اشاره به احداث تنها ۲ مجتمع آبرسانی روستایی «دهلق و شهید سلیمانی علی آباددمق»، گفت: احداث مجتمع آبرسانی سد کلان با ۳۷ روستای زیرپوشش با ۲۲ هزار نفر جمعیت برای ما در اولویت است که مقرر شد از محل قرارداد دوم محرومیت‌زدایی آبرسانی شوند.

وی همچنین اجرا و تکمیل فاضلاب شهر ملایر را یکی از پروژه‌های اولویت‌دار این شهرستان برشمرد و بیان کرد: در این نشست ۷۷۰ میلیارد ریال اعتبار از محل ماده ۵۶ برای اجرای طرح فاضلاب شهر ملایر اختصاص یافت که با اختصاص این اعتبار روند اجرایی پروژه شتاب بیشتری خواهد گرفت.

معاون استاندار همدان یادآور شد: همچنین ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی این شهرستان اختصاص داده شده است که امیدواریم در سال‌جاری تنش آبی روستاهای ملایر رفع شود.

اسماعیلی گفت: این نشست رهاورد و مصوبات خوبی داشت که اجرایی شدن آنها جهش بسیار خوبی را در حوزه آبرسانی این شهرستان به ویژه در حوزه روستایی ایجاد خواهد کرد.

اختصاص ۷۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای فاضلاب شهر ملایر

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: در حوزه آبرسانی روستایی، تحول بسیار خوبی در دولت سیزدهم ایجاد شد که امسال نیز هدفگذاری خوبی برای آبرسانی به هزاران روستای کشور انجام شده است.

حجت الاسلام «احد آزادیخواه» طرح فاضلاب شهر ملایر و انتقال آب شرب از سد کلان را یکی از مطالبه‌های مهم مردمی عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد: با اختصاص ۷۷۰ میلیارد ریال اعتبار به این پروژه، شاهد سرعت روند اجرایی و تکمیل آن باشیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۷ مجتمع آبرسانی روستایی در استان همدان وجود دارد که سهم شهرستان ملایر تنها ۲ مجتمع است و موفق شدیم این تعداد را به هفت مجتمع افزایش دهیم و برای ۲ مجتمع آبرسانی ردیف ملی گرفتیم.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه معدل این شهرستان در ایجاد مجتمع‌های آبرسانی روستایی پایین است و در این حوزه از میانگین استانی عقب افتاده است، یادآور شد: این روند با اجرای مجتمع‌های آبرسانی که مطالعات آنها انجام شده، باید جبران شود.

حجت الاسلام آزادیخواه خاطرنشان کرد: این در حالیست که ملایر در حوزه فاضلاب شهری نیز جزء شهرستان‌های با معدل پایین است و با پیگیری‌های انجام شده موفق به اخذ ماده ۵۶ برای این پروژه شدیم و باید هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود.

وی همچنین به ظرفیت سد کلان با حجم ۴۵ میلیون مترمکعب آب به عنوان یکی از بهترین مخازن آبی استان همدان اشاره و بیان کرد: انتقال آب شرب از سد کلان یک مطالبه مهم مردمی است که باید در اسرع وقت آب سالم به دست مردم برسد.

رفع تنش آبی روستاهای ملایر با اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: حدود ۱۰ تا ۱۲ روستای ملایر همچون سلطان آباد، بهاره، انجیره، کله‌بید و کهریز با تنش آبی مواجه هستند که مقرر شد از محل تخصیص قرارداد اول جهاد آبرسانی، اعتبار مورد نیاز به این روستاها اختصاص یابد و امسال اجرایی شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز گفت: در قرارداد اولیه محرومیت‌زدایی در جهاد آبرسانی ۲ روستا سهم شهرستان ملایر بود که اجرایی شد و ۳۷ روستای در حوزه سد کلان و در مجموع ۶۱ روستا را در قرارداد دوم جهاد آبرسانی قرار دادیم که توافقنامه برای این روستاها تهیه شده و عملیات اجرایی آنها امسال آغاز می‌شود.

«فرهاد بختیاری‌فر» با بیان اینکه وزیر نیرو ۳۰۰ میلیارد ریال برای آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی این شهرستان اختصاص داد، بیان کرد: ۹ مجتمع آبرسانی برای این شهرستان در نظر گرفته شده که مجتمع آبرسانی شهید سلیمانی علی آباد دمق ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مجتمع آبرسانی سد کلان با ۳۷ روستای زیرپوشش، در اولویت اجرا است.

وی ادامه داد: چنانچه ۹ مجتمع‌های آبرسانی روستایی در این شهرستان به اتمام برسند، ۵۶ درصد جمعیت روستایی ملایر زیرپوشش قرار می‌گیرند و تنش آبی در برخی روستاها رفع خواهد شد.

به گزارش ایرنا؛ در این نشست از زحمات و خدمات «ایمان حاجی‌ئی» تقدیر و «رسول روح‌بخش» به عنوان سرپرست جدید شرکت آب و فاضلاب شهرستان ملایر معرفی شد.

شهرستان ملایر دارای بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت و ۲۰۸ روستای دارای سکنه است.