تهران- ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور گفت: حوزه علم و فناوری امروز راهگشای قوی برای دیپلماسی ایران است.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی عصر امروز (سه شنبه) در آیین افتتاحییه سیزدهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ایران (اینوتکس ۲۰۲۴) پس از نواختن زنگ آغاز به کار این رویداد مهم در سخنانی اظهار داشت: این زنگ که برای آغاز به کار اینوتکس سیزدهم نواخته شد، زنگ زورخانه ای بود که به طور حتم زنگ رویداد نوآوری کشور و نقطه امید و پرواز شرکت های دانش بنیان و فناور ایرانی است.

وی ادامه داد: امروز به همت فناوران کشور فروش شرکت های دانش بنیان به بیش از ۵۳۰ هزار میلیاردتومان در سال رسیده است، به گواه گمرک ایران ارزش صادرات محصولات دانش بنیان ها به ۲.۵ میلیارددلار رسیده و امسال صادرات شرکت های دانش بنیان به سه برابر افزایش یافته است.

رییس بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: همه این موارد نشان از توسعه روابط دیپلماسی ایران با کشورهای دوست در حوزه های علمی و فناوری است، به طوری که سال گذشته ما میزبان بیش از ۴۳ هیات بلندپایه خارجی برای همکاری های فناورانه بودیم.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: ما می توانیم یک جریان جدیدی را برای همکاری های بین المللی ایجاد کنیم.

وی به دیدار امروز با وزیر آموزش عالی و علم و فناوری زیمباوه اشاره کرد و افزود: در این دیدار بیان کردم شاید ما بهترین فروشنده در دنیا نباشیم اما قطعا یکی از کشورهایی هستیم که آمادگی همکاری فناورانه با سایر کشورها از طریق انتقال تجربیات و انجام کارها و پروزه های مشترک داریم.

معاون علمی رییس جمهور ضمن تشکر صمیمانه از مدیریت و کارکنان پارک علم و فناوری پردیس که ۲۰ سال از عمر خود را پای شکوفایی هرچه بیشتر این مجموعه گذاشته اند، در عین حال تاکید کرد: پارک فناوری پردیس باید تبدیل به یک هاب همکاری مشترک با کشورهای همسایه و دوست شود که علاقمند و آماده همکاری فناورانه با ایران هستند.

دهقانی فیروزآبادی همچنین گفت: به طور حتم ما می توانیم در کشورهای علاقمند به همکاری از جمله روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و زیمباوه نواحی و پارک های مشترک ایجاد کنیم، چراکه قطعا انجام کار مشترک و بین المللی در قالب شرکت های مشترک یک فرصت برای رفع موانع و صادرات محصولات نوآورانه به مناطق مختلف جهان خواهد بود.

سازمان توسعه سرمایه گذاری حوزه فناوری و نوآوری راه اندازی می شود

وی با بیان اینکه امسال چند حرکت کلیدی در پارک فناوری پردیس شروع شده است، تصریح کرد: نخست آنکه مطابق با ماده ۱۷ قانون جهش تولید دانش بنیان مجوز اولین سازمان توسعه سرمایه گذاری حوزه فناوری و نوآوری در پارک فناوری پردیس از هیات دولت اخذ شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اظهار امیدواری کرد: این سازمان به همت مدیریت پارک فناوری پردیس یک حرکت بزرگ را از جمله راه اندازی شهرک نخبگانی تمام عیار نوآورانه رقم بزند و پارک فناوری پردیس را هرچه زودتر به چشم انداز بهشت فناوری منطقه تبدیل‌ کند.

دهقانی فیروزآبادی در مورد دومین تعهد پارک فناوری پردیس تا اینوتکس ۲۰۲۵ گفت: این پارک نیازمند راه اندازی یک آوردگاه بزرگ نمایشی یا یک نمایشگاه دائمی کاملا نوآورانه همچون خانه نوآوری تهران است و ما به طور کامل در معاونت علمی رییس جمهور آمادگی داریم از منابع بند ۱۳ و ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان حمایت کنیم تا در اینوتکس ۲۰۲۵ افتتاح آن را شاهد باشیم.

وی همچنین با بیان اینکه در قانون برنامه ششم توسعه تعهد کردیم که ۶ سال مرکز ملی آفرینش فناوری یا نشنال لب راه اندازی کنیم، افزود: این برنامه شامل مراکز و پروژه های بزرگ برای به کارگیری نخبگان و فناوران کشور است.

رییس بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: یک ماه پیش تصویب شد که مرکز ملی آفرینش فناوری های کوانتومی در پارک فناوری پردیس با ظرفیت پذیرش یک هزار نفر از نخبگان حوزه اپتیک و کوانتوم شروع به کار کند که امیدواریم در اینوتکس ۲۰۲۵ شاهد افتتاح این مجموعه بزرگ باشیم.

دهقانی فیروزآبادی از دیگر برنامه ها را راه اندازی فب لب بزرگ ساخت افزایشی Design & Fabrication Laboratory (FabLab) (لابراتوار طراحی و ساخت دیجیتال) بیان کرد تا این مرکز به شرکت های نوپا در پارک فناوری پردیس خدمات لازم ارائه دهد.

وی از پارک فناوری پردیس خواست در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ شاهد افتتاح همه یا بخشی از این سه برنامه باشیم.

به گزارش ایرنا، سیزدهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ایران (اینوتکس ۲۰۲۴) به عنوان بزرگ ترین رویداد حوزه نوآوری خاورمیانه عصر امروز با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور گشایش یافت.