به گزارش خبرنگار ایرنا جواد محمدی عصر سه شنبه در جلسه قرارگاه فرهنگی گناباد افزود: میزان ولادت در این شهرستان از یک هزار ۶۲۸ نفر در سال ۱۴۰۱ به یک هزار و ۷۱۷ نفر در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت.
وی بیشترین فراوانی اسامی پسران را در شهرستان گناباد طی سال قبل به ترتیب امیر علی، ابولفضل، حسین، علی و امیرحسین و دختران فاطمه، حلما، زینب، پناه و نورا ذکر کرد .
رییس اداره ثبت احوال گناباد گفت: تعداد موارد فوت ثبت شده در این شهرستان از ۵۳۱ مورد در سال ۱۴۰۱ با چهار درصد افزایش به ۵۵۳ نفر در سال قبل رسید.
وی با اشاره به کاهش هشت درصدی تعداد ازدواج در گناباد طی همین مدت گفت: سال گذشته ۷۰۹ مورد ازدواج در دفترخانه های ازدواج این شهرستان به ثبت رسید در حالی که این میزان در سال قبل از آن ۶۵۲ ازدواج بود.
فرماندار گناباد هم با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم تشکیل قرارگاه فرهنگی برای ساماندهی فعالیت ها و کاهش مشکلات این بخش در جامعه و از جمله برای نسل جوان تصریح کرد: باید در این شهرستان قرارگاهی با مسوولیت امام جمعه و عضویت مسوولان و دست اندرکاران بخشهای فرهنگی و اجتماعی تشکیل شود و از ظرفیت بخشهای مختلف مردمی و هیاتهای مذهبی و موسسه های فرهنگی و غیره بیشتر بهره گرفت.
رضا نصیری گفت: باید اعتلای مسجد، جوانی جمعیت و ارتباط با نسل جوان و تحکیم خانواده در اولویت فعالیتهای قرارگاه فرهنگی گناباد قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: در این میان تحکیم مبانی خانواده و ارایه آموزشهای لازم برای افزایش مهارتهای ازدواج و انتخاب همسر و معیارهای تفاهم زوجها و تشکیل زندگی مشترک و فرزند آوری از طریق برگزاری همایشها و دوره های مختلف در اولویت قرارگاه فرهنگی گناباد قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه مهمترین دلواپسی خانواده ها و جوانان برای ازدواج و تشکیل خانواده داشتن سرپناه و منزل مسکونی است، گفت: باید در کنار برگزاری دوره های آموزشی تحکیم مبانی خانواده با آسان سازی پرداخت تسهیلات مسکن به جوانان از طریق اجرای طرحهای ساخت مسکن این دغدغه آنان را کاهش داد.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب غربی مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.