گنبدکاووس- ایرنا- گنبدکاووس کمتر از ۲۴ ساعت دیگر شاهد آغاز رقابت ۲ نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است تا پازل نمایندگان هفتگانه استان گلستان در مجلس دوازدهم کامل شود. در ۱۱ دوره انتخابات مجلس چه کسانی از این شهرستان راهی بهارستان شدند؟

به گزارش ایرنا، در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲، پس از سه دوره انتخابات تک مرحله‌ای، سرنوشت تعیین وکیل مردم گنبدکاووس برای خانه ملت به مرحله دوم کشیده شد و «قرجه طیار» با کسب ۲۱ هزار و ۸۶۱ رای و «عبدالحکیم آق ارکاکلی» با ۲۰ هزار و ۵۵۹ رای به دوره دوم راه پیدا کردند.

مردم شیعه و اهل سنت گنبدکاووس در انتخابات ۱۱ اسفند پارسال در مجموع ۱۳۰ هزار و ۸۵ رای که معادل ۵۰ درصد شرکت واجدین شرایط این شهرستان بود را در صندوق‌های اخذ رای ریختند.

مردم گنبدکاووس که با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت یک کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارند فردا جمعه ۲۱ اردیبهشت در ۲۳۰ شعبه اخذ رای نماینده خود در خانه ملت را برای چهارسال آینده انتخاب خواهند کرد.

نخستین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۳۵۸ برگزار شد که در حوزه انتخابیه گنبدکاووس «محمد نوروزی» از مجموع ۱۷ هزار و ۶۲ رای ماخوذه ۱۲ هزار و ۵۵۱ رای کسب کرد و به‌عنوان نخستین نماینده مردم این شهرستان پس از پیروزی انقلاب، به مجلس شورای اسلامی راه یافت.

در دومین دوره انتخابات مجلس که اسفند ۱۳۶۲ برگزار شد، «آنامحمد کوسه غراوی» از مجموع ۴۰ هزار و ۲۵۶ رای با ۲۴ هزار و ۶۶۳ رای به مجلس شورای اسلامی راه یافت.

انتخابات دوره سوم مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۳۶۶ در گنبدکاووس به مرحله دوم کشید و «آنا محمد کوسه غراوی» و «خسرو ضیاپور رازلیقی» که بیشترین رای را کسب کرده بودند با یکدیگر رقابت پرداختند که در نهایت ضیاپور رازلیقی با ۲۸ هزار و ۲۱۹ رای از مجموع ۵۶ هزار و ۵۱۱ رای به مجلس رفت.

انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در استان گلستان

چهارمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در گنبدکاووس هم به مرحله دوم کشیده شد و «اترک طیار» و حجت‌الاسلام «حسین عمادی» برای راهیابی به مجلس با یکدیگر به رقابت پرداختند که در نهایت طیار با کسب ۲۹ هزار و ۸۲۷ رای از مجموع ۵۹ هزارو ۹۱۲ رای راهی مجلس شد.

پنجمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در گنبدکاووس هم به مرحله دوم کشیده شد و این‌بار «معمی هلاکو» و حجت الاسلام «حسین عمادی» با هم برای نشستن بر تنها کرسی نمایندگی مردم این شهرستان مرزی در مجلس به رقابت پرداختند که هلاکو با ۴۰ هزار و ۲۴۶ رای از مجموع ۷۳ هزار و ۲۴۶ رای، نماینده گنبدکاووس در مجلس پنجم شد.

در ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هم که اسفند ۱۳۷۸ برگزار شد، درحوزه انتخابیه گنبدکاووس و برای چهارمین بار متوالی انتخابات به مرحله دوم کشیده شد و «اترک طیار» و «معمی هلاکو» برای دستیابی به کرسی نمایندگی مردم این شهرستان با یکدیگر رقابت کردند که در پایان طیار با کسب ۵۶.۶۰ درصد کل ۹۲ هزار و ۶۱۹ رای، بهارستان‌نشین شد.

عمر مجلس ششم برای نمایندگان استان تازه تاسیس گلستان به ۲ سال هم نکشید و تمامی هفت نماینده این استان شمالی به همراه «معمی هلاکو» نماینده دوره پنجم مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی و وزیر وقت راه و شهرسازی در حادثه سقوط هواپیمای «یاک ۴۰» در اردیبهشت ۱۳۸۰ به شهادت رسیدند.

پس از این حادثه غمبار، انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه انتخابیه استان گلستان برگزار شد که در حوزه گنبدکاووس «نقدی گلچشمه» موفق شد به مجلس شورای اسلامی راه یابد.

هفتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی درحوزه انتخابیه گنبدکاووس بازهم به دور دوم کشیده شد و «حکیم گلدیزاده» و «محمدقلی مارامایی» به ترتیب با کسب ۲۳ هزار و ۱۵۸ رای و ۱۶ هزار و ۴۴۶ رای از مجموع ۱۱۹ هزار و ۲۲۹ رای به این مرحله گام نهادند که در نهایت مارامایی با ۴۱ هزار و ۸۵۰ رای از مجموع ۷۹ هزار و ۶۱۹ رای به مجلس هفتم راه یافت.

حوزه انتخابیه گنبدکاووس در هشتمین دوره انتخابات مجلس هم که اسفند ۱۳۸۶ در سراسر کشور برگزار شد، شاهد ۲ مرحله‌ای شدن این رخداد مهم سیاسی بود و «بایرام گلدی برمک» با کسب ۲۴ هزار و ۶۴۷ رای و «عبدالله رستگار» با ۲۲ هزار و ۲۵۲ رای به این مرحله راه یافتند که در نهایت رستگار با کسب ۴۸ هزار و ۱۳۴ رای از مجموع ۹۱ هزار و ۶۳۴ رای راهی مجلس شد.

نوار ۲ مرحله‌ای شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه گنبدکاووس پس از ۶ دوره متوالی، در نهمین دوره پارلمان ملی در اسفند ۱۳۹۰ پاره شد و «سلیمان عباسی» با۴۷ هزار و ۴۰۲ رای از مجموع ۱۵۱ هزار و ۳۲۵ رای ماخوذه، موکل مردم این شهرستان مرزی در مجلس نهم شد.

دهمین دوره انتخابات مجلس هم که در اسفند ۱۳۹۴ برگزار شد، حوزه انتخابیه گنبدکاووس بازهم شاهد تک مرحله‌ای شدن انتخابات بود و «قرجه طیار» با کسب ۵۰ هزار و ۸۲۲ رای گام به مجلس نهاد.

تک مرحله برگزار شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی درحوزه گنبدکاووس در انتخابات دهم این نهاد قانونگذاری و در ۲ اسفند ۱۳۹۸ باز هم ادامه یافت و «امانقلیچ شادمهر» موفق شد با کسب ۳۱ هزار و ۸۲۶ رای از مجموع ۱۴۶ هزار و ۹۳۶ رای به مجلس شورای اسلامی راه یابد.

عبدالحکیم آق آرکاکلی و قرجه طیار ۲ نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس

در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هم که ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد، پس از سه دوره انتخابات تک مرحله‌ای، دوباره سرنوشت تعیین وکیل مردم گنبدکاووس برای خانه ملت به مرحله دوم کشیده شد و «قرجه طیار» با کسب ۲۱ هزار و ۸۶۱ رای و «عبدالحکیم آق ارکاکلی» با ۲۰ هزار و ۵۵۹ رای به دوره دوم راه پیدا کردند.

مردم شیعه و اهل سنت گنبدکاووس در انتخابات ۱۱ اسفند پارسال در مجموع ۱۳۰ هزار و ۸۵ رای که معادل ۵۰ درصد شرکت واجدین شرایط این شهرستان بود را در صندوق‌های اخذ رای ریخته بودند.

به گفته «مهدی دهرویه» فرماندار گنبدکاووس، این شهرستان مرزی آمادگی کاملی برای برگزاری مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد و با هماهنگی هیات‌های اجرایی و نظارت، ۲۳۰ شعبه اخذ رای شامل ۲۰۳ شعبه شهر گنبدکاووس و ۲۷ شعبه در روستاهای بخش مرکزی و ۲۷ شعبه برای بخش داشلی‌برون، تدارک دیده شده است.

اگرچه انتخابات در حوزه انتخابیه شهرستان مرزی گنبدکاووس همواره با دوگانه قومیت و مذهب عجین است و این ۲ عامل از ظرفیت‌های اصلی و تاثیرگذار این رخداد مهم سیاسی به شمار می‌رود اما تلاش‌ تبلیغاتی ۲ نامزد ترکمن راه یافته به مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی طی ۲ ماه گذشته در مناطق شهری و روستایی و نیز برگزاری نشست‌هایی با بزرگان و معتمدان اقوام غیرترکمن، نویدبخش برگزاری پرشور این رخداد سیاسی در ۲۱ اردیبهشت خواهد بود.

برچسب‌ها