تهران- ایرنا- «اطلس صنایع خلاق و فرهنگی» و «نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم» در نخستین روز از رویداد مانوین با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور رونمایی شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، در نخستین روز از رویداد مانوین که در پارک فناوری پردیس برگزار شد با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رییس جمهور، مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق، مهدی صفاری نیا رییس پارک فناوری و جمعی از فعالان حوزه فرهنگی و فناوری‌های نرم از کتاب‌ها و اسناد راهبردی حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم رونمایی شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور در این رویداد از اطلس کسب و کارهای صنایع خلاق ایران که برای کسب اطلاع از پراکندگی جغرافیایی این کسب و کارها و فعالان حوزه صنایع خلاق در پهنه کشور به همت ستاد توسعه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق منتشر شده است رونمایی کرد.

همچنین با حضور دهقانی فیروزآبادی، سامانه ایران دیتا، بزرگ ترین مرکز پردازش و سامان دهی داده های کشور که توسط خانه خلاق نقش کلیک راه‌اندازی شده است رونمایی شد.

در ادامه نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم، مجموعه مطالعات و گزارش‌های ارتقای تاب آوری و رقابت پذیری بین‌المللی با اتکا به توانمندی شرکت های خلاق و دانش بنیان در حوزه های فرهنگی و خلاق و تطبیق با سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم رونمایی شدند.

نوآوری اجتماعی، مهم ترین ابزار پیشگیری از شکاف‌های اقتصادی و فرهنگی و طبقاتی است

معاون علمی رییس جمهور در آیین افتتاح رویداد علمی مانوین گفت: شرکت‌های صنایع خلاق و فناوری‌های نرم، مهم‌ترین ابزار و راهکار برای پیشگیری و حل شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی حاصل از توسعه فناوری هستند و بنابراین باید جایگاه و محدوده این شرکت‌های را هم‌تراز و بلکه فراتر از آن‌ها صیانت کنیم و پاس بداریم.

دهقانی فیروزآبادی افزود: خداوند دو بازوی دانش و هنر را به انسان عطا کرده است که تفاوت‌های ماهوی دارند. علم و دانشی که خداوند به انسان داده محصولاتی دارد، در واقع «فناوری» ماحصل علم است و «هنر و فرهنگ» به خلق آثار ارزشمند هنری منجر می‌شود.

وی یادآور شد: وقتی اقتصاد به این محصولات اضافه می‌شود، بنگاه های اقتصادی شکل می‌گیرند و ارزش افزوده خلق می‌شود؛ در ترکیب علم و فناوری و اقتصاد خلق ارزش می کند و ترکیب هنر با اقتصاد، شکل دهنده موسسات هنری است که ارزش خلق می‌کند.

معاون علمی رییس‌جمهور با بیان اینکه شرکت‌های خلاق در ترکیب نوآوری با هنر به خلق ارزش افزوده منجر می‌شوند، خاطرنشان کرد: در ترکیب بنگاه‌های محصولات مبتنی بر فناوری با نوآوری، شرکت دانش بنیان شکل می گیرد و در ترکیب نوآوری با بنگاه‌های هنر و فرهنگ، شرکت خلاق ایجاد می شود. بنابراین هویت شرکت دانش‌بنیان و شرکت خلاق مجزا از یکدیگر هستند اما به یک اندازه در خلق ارزش افزوده، توسعه اقتصاد و اعتلای جامعه اهمیت دارند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: ارزش محصولات صنایع خلاق و فناوری‌های نرم را حتی می‌توان بالاتر از محصولات دانش‌بنیان دانست؛ چرا که با روح و ذات انسان سروکار دارند؛ بنابراین باید محدوده و جایگاه ارزشمند شرکت‌های خلاق را پاس بداریم و از فعالانی که در این حوزه تلاش و خلق ارزش می‌کنند، حمایت کنیم.

وی با تأکید بر نقش شرکت‌های خلاق در پُر کردن شکاف‌های طبقاتی، اجتماعی و اقتصادی حاصل از توسعه فناوری گفت: معتقدم شرکت‌های خلاق مهم‌ترین ابزار و راهکار برای پیشگیری و حل شکاف های طبقاتی و اجتماعی هستند که در اثر توسعه فناوری بروز می کنند. تلاش می کنیم اصالت و جایگاه این صنایع خلاق حفظ و تثبیت شود و امیدوارم مانوین بتواند منشا ایجاد یک‌تحول اساسی در شناخت و ارتقای جایگاه صنایع خلاق و فناوری های نرم و فرهنگی باشد.

رییس بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: تمام تلاش ما در معاونت علمی ریاست جمهوری این است که اثربخشی این حوزه را در اقتصاد و مسائل اجتماع پُررنگ کنیم. با توجه به اینکه برای حل مسائل اجتماع بسیار چشمگیرهستند و مهم ترین ابزار پیشگیری از شکاف های اقتصادی و طبقاتی هستند.

تقدیر از فعالیت های شاخص خلاق و نرم

براساس اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، در بخش دیگری از افتتاحیه رویداد مانوین، برترین فعالیت‌ها در حوزه صنایع خلاق، فناوری‌های نرم و فرهنگی مورد تقدیر قرار گرفتند.

در حوزه فناوری‌های قرآنی و توسعه مفاهیم قرآن در جامعه، برنامه تلویزیونی محفل مورد تقدیر قرار گرفت. در حوزه توسعه زبان فارسی بازی موبایلی آمیرزا تولیدی شرکت نردبان اندیشه و در زمینه توسعه ادبیات حل مسایل اجتماعی و زیرساخت فناوری‌های نرم، نوید نظری مدیرعامل خانه اندیشه ورزان تقدیر شدند.